Blog

Foto’s van de Stichtse Vecht en Plassen wandeltocht in Loenen

 
 
Wat een mooie afsluiting!
Gooise Lentewandeldagen ligt alweer een weekje achter ons. Het was een superweekend!
 
We hadden een gastvrije startlocatie, prachtig weer, een schitterend gebied waar ons parcours lag, een supergezellig vrijwilligersteam en niet te vergeten enthousiaste wandelaars!
 
Dit jaar kon deze wandeltocht voor het laatst in deze vorm gelopen worden. Volgend jaar zullen we het parcours anders aanbieden. Het gebied blijft hetzelfde, maar na een aantal jaar zijn we op zoek naar wat afwisseling.
 
Beide dagen zijn goed bezocht, zonder dat het op het parcours te druk te werd. In totaal hebben zo’n 870 wandelaars genoten van de buitenplaatsen, heide, bossen, runderen en lammetjes tijdens ons wandelweekend.
 
Wandelaars, fijn dat u er was en graag tot volgend jaar tijdens het vernieuwde evenement “Gooise Lente”!
Zin om eerder mee te lopen? Kijk naar ons evenementenprogramma op de website. U bent van harte welkom!
.

 

 

 

 

Foto’s van de Weide winterwandeltocht 2016

Utrechtse Herfstbossen

De eerste dag van de Utrechtse Herfstbossen zit er alweer op. Het was de hele dag gezellig druk in de start/finishlocatie en de meeste wandelaars hebben zonder regen hun wandeling kunnen maken. Het was prachtig wandelweer. Parcours hier en daar een beetje nat, maar dat kan natuurlijk ook niet anders met de regen van afgelopen week. Helaas 2 valpartijen, maar gelukkig was onze ehbo-er snel ter plaatse. Beterschap gewenst voor beide onfortuinlijke wandelaars!
Dag 2 is wat rustiger begonnen. Nu het zonnetje doorkomt loopt het toch aardig vol. De wandelaars hebben er weer zin in.

 

Vierdaagse 2015

 

4-Laatste stukje op de via Gladiola

Dit jaar hebben w5-Herman met kruisjeandelaars uit de wandelgroepen meegedaan met de Vierdaagse van Nijmegen. Helaas was niet iedereen ingeloot. Er is hard getraind in de wekelijkse groep en bijna altijd waren de wandelaars op dinsdag en donderdag aanwezig. Daarnaast zijn ze in de weekenden langere afstanden gaan lopen. Ook wie niet ingeloot was, of zich bij nader inzien niet heeft aangemeld voor deze Vierdaagse, iedereen heeft altijd volop meegetrain6-Herman en x vol trots met het kruisjed. Wat een teamspirit!  Al deze inspanningen hebben resultaat gehad. Eindscore was dat -op een wandelaar na die na de eerste dag helaas al moest opgeven-, iedereen het gehaald heeft. Chapeau!! Hier een linkje naar een filmpje van een van de wandelaars, toen hij onder begeleiding van het Schotse muziekkorps de finish bereikte  filmpje vierdaagse 2015

Twee debutanten van de 40 km waren dinsdag na het behalen van het begeerde kruisje alweer gewoon aanwezig in de trainingsgroep. Trots tonen ze hier hun medaille!

Volgende Nijmeegse starten we hopelijk met een grote groep wandelaars. Het is voor iedereen haalbaar. Zeker als je vroeg begint met trainen!

Volgend jaar organiseren we in de maanden voor de Vierdaagse van Nijmegen verschillende meerdaags evenementen. Een 2-daagse, een 3-daagse en een 4-daagse. Veel wandelaars zullen dat goed kunnen gebruiken om de training verantwoord op te bouwen. Houd hiervoor onze website in de gaten!

 

Weer 940 blije wandelaars!

Ons volgende evenement was onze klassieker in Loenen aan de Vecht  op 6 en 7 ju20150604_093338ni. Voor het laatst in deze oude vorm. Volgend jaar zal het anders zijn. Velen hebben dit in de aankondiging gelezen en hebben waarschijnlijk gedacht: die ga ik nog eenmaal doen. Op zaterdag was het wat drukker dan zondag. Scheelde zo’n 120 wandelaars. Er liepen dit keer weer een aantal kinderen mee. Ook nu mochten ze weer gratis mee met hun ouders. Prachtig om te zien dat ook die kleine mannetjes en vrouwtjes met hun ouders meekomen om soms wel 10 km of meer te stappen. We hopen iedere tocht op meer kinderen! Neem ze gerust mee.

Het was prachtig wandelweer. Dat hebben de wandelaars ook vast gedacht want al met al mochten we ruim 940 blije wandelaars een prachtig wandelweekend bezorgen. Kijk, daar doen we het voor!

Volgende week zal er weer een primeur voor ons zijn. Naast de 2 winterwandelingen die we nog niet eerder hadden gedaan dit jaar met resp. ±400 (januari) en ±700 (februari) wandelaars en de Lente Zonnestralen in Hilversum met meer dan 1000 wandelaars, verdeeld over 2 dagen, gaan we nu in de avond/nacht van 20 op 21 juni een midzomerwandeltocht organiseren. Informatie hierover verschijnt ook op onze website. Wanneer u in onze verzendlijst toegevoegd bent, zult u de uitnodiging ontvangen. Ontvangt u nog geen digitale post van ons en bent u wel geïnteresseerd? Klik op aanmelden nieuwsbrief  en dan zorgen wij dat u op de hoogte blijft van alle wetenswaardigheden van de Verbinding.

 

AMC-Wandeltocht20150523_193946

Wandelen kan altijd. Dat hoor je zo vaak en veel door iedereen zeggen. En dat is ook zo. 2 weken terug hadden we op zondag  31 mei een bescheiden evenement gelijk met de AMC-loop, een hardloopevenement wat al voor de 32e keer werd georganiseerd. Wij zijn gevraagd een wandeltocht eraan te koppelen en dat deden we met veel plezier. Onze eerste AMC-wandeltocht voor de 3 kortere afstanden. Voordat alle snelheidsduivels zouden vertrekken hadden we zo’n 80 personen aan de wandel. Vanzelfsprekend liepen ze een uitgepijlde route en hiervoor hadden we prachtige natuurgebieden uitgekozen: Hoge Dijk, Gaasperzoom, Gein en Gaasperplas. Amsterdam Zuidoost en de randgebieden zijn echt schitterend! Alle deelnemers ontvingen een medaille van de AMC-loop. Beetje regen mocht de pret niet drukken. Op naar het volgende evenement.

 

Lente Zonnestralen op weg naar de zomer!

We kijken terug op een prachtig wandelweekend in Hilversum. Ruim 1.000 zeer tevreden wandelaars hebben

Gezellig druk op de start/finish-locatie
Gezellig druk op de start/finish-locatie

weer voor 6 verschillende wandelafstanden gekozen. Zaterdag prachtig lenteweer en zondag kwamen devoorspellingen van zeer slecht weer niet uit. Alleen later op de dag waren er wat buitjes. We mochten zeker niet

De allerlaatste wandelaars op zondag 3 mei.
De allerlaatste wandelaars op zondag 3 mei.

klagen, prima wandelweer. We hadden weer een geweldige startlocatie en waren ook hier weer welkom.

 

 

Jammer dat er op zondag al 2,5 km pijlen gesloopt waren, voordat iedereen er langs was geweest! Wat een grapjassen toch weer. Het is maar goed dat er routebeschrijvingen zijn om u op uw tocht te ondersteunen. Voor de 33- en 40- km route was het een aardig pakje papier geworden. Het was ook op deze langste routes gelukt om geen kilometerslange rechte stukken te gebruiken. Dat maakt het afwisselend en leuk om te wandelen. Wellicht verwachten de wandelaars bij de Verbinding mooie afwisselende tochten? We doen ons best. Met veel plezier! Maar zoals een aantal van u gezien hebben raakte wel de printer oververhit en hebben we ’s avonds nog snel een nieuwe moeten kopen voor de volgende dag. Sommigen mensen hebben zaterdag geen plaatje meer mee kunnen krijgen en er waren ook geen medailles meer. Die plaatjes die u bent misgelopen hebben we inmiddels weer volop uitgeprint. Vraag er even naar bij een volgende tocht! We zullen ze meenemen! Er waren zoveel deelnemers dat een aantal mensen geen medaille meer kon aanschaffen. Ook die nemen we mee naar de volgende wandeltochten. Voor mensen die ze al betaald hebben liggen ze gereserveerd. En als u alsnog wilt aanschaffen: zolang de voorraad strekt.

Al met al blijkt dat u onze wandeltochten waardeert. Dat is fijn om te zien. Daar werken we hard voor. En u geniet daarvan.  Top!

We kijken nu alweer uit naar de volgende wandeltochten. Onze eerstvolgende organiseren we voor het AMC in Amsterdam op 31 mei. Dit jaar in eerste instantie met 3 kortere afstanden 5,5 km – 10,5 km – 15,5 km. De voorinschrijvingen gaan niet via de Verbinding, maar via de AMC-loop. Zoals altijd kunt u ook inschrijven op de dag zelf. Altijd al eens willen zien in welke mooie omgeving het AMC staat? Binnenkort verzenden we de uitnodiging voor deze wandeltocht! Niet ontvangen? Meldt u aan voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u voortaan ook onze uitnodigingen.

Na de AMCwandeltocht volgt een van onze klassiekers: Stichtse Vecht en Plassen in Loenen op 6 en 7 juni, waar nu nog aan gewerkt wordt en nog vóór de vierdaagse van Nijmegen organiseren we de Zomerse Nacht. Dit laatste evenement staat gepland in de nacht van 20 op 21 juni. MAAR we zijn bezig met een 3-voudig evenement in dat weekend! We verklappen nog niet alles, maar we willen wel alvast prijsgeven dat we ook in het OLYMPISCH STADION in Amsterdam komen!!

Houd onze website en nieuwsbrieven in de gaten en “like” onze pagina op facebook. Dan hoeft u niets te missen.

 

Een mijlpaal?

Ruim een week geleden was het dan zover… een beetje wel een mijlpaal denk ik. WSC De Verbinding deed officieel haar intrede bij Matchzo, het sport en activiteitencentrum in Amsterdam-Driemond.

Natuurlijk lopen we al 3 jaar in een rustige pas…… dit jaar is het jaar dat we werkelijk opmerkelijke stappen gaan zetten! Maar kijk eerst eens met mij mee terug. De start in januari 2012 is rustig aan gegaan. Wat wandelgroepen en trainingen. Sinds 2012 nu al een paar jaar opleidingsondersteuning aan de (voormalige) wandelbond KNBLO-NL. In 2013 hebben we naast de wandelgroepen een aantal cursussen Sportief wandelen en Nordic Walking gegeven en verschillende stagiaires die ik begeleid heb, hebben hun diploma wandeltrainer behaald. WandelFit, vierdaagse begeleiding en privé-wandelbegeleiding. Het kwam allemaal aan de orde. In 2013 kwamen de eerste wandeltochten onder onze verantwoording. Overgenomen van een organisatie die er mee ging stoppen en in 2014 hebben we daar een “Nacht van de Nacht-wandeling” aan toegevoegd. Ondersteuning geven we sinds het eerste jaar al aan Stg. Lenteloop en Stg. Avondvierdaagse Abcoude. Ons “goede doel” is eigenlijk al zelfs van voor onze oprichting A Sister’s Hope. Dit is een organisatie die geld inzamelt voor borstkankeronderzoek in Nederland. Inmiddels is het netwerk rond WSC De Verbinding al aardig uitgebreid. Lijntjes leggen en “verbindingen maken”, zodat we zoveel mogelijk mensen bereiken en dat zoveel mogelijk samenwerkingsverbanden gesmeed worden om iedereen te kunnen helpen naar een vitaal leven!

Ja zoals ik schreef: dit jaar maken we grotere of beter gezegd meerdere stappen. Er staan 9 “eigen” wandeltochten op het programma en we ondersteunen nog steeds Stg. Avondvierdaagse Abcoude en Stg. Lenteloop. Voor Stg. A Sister’s Hope hebben we extra routes gemaakt voor het Pink Moon evenement in juni van dit jaar. We hebben het Leger des Heils omarmd en zijn gestart met een inzameling van wandel- en sportschoenen. Het afgelopen jaar hebben we betaalbare wandelreizen ontwikkeld (vanzelfsprekend zelf op onderzoek geweest en routes gemaakt!), we zijn dit jaar gevraagd de AMC-wandeltocht (ja spiksplinternieuw naast het AMC-hardloopevenement!!) te maken en ook deze is daardoor aan ons programma toegevoegd. We zetten ons ook in voor de Splendid Senior Games. Te beginnen met wandelclinics voor 50+ers. De kwaliteit van onze tochten blijven we verbeteren en ja, ik word nog steeds blij van de reacties van “onze” wandelaars.

Professionaliteit mag een uitstraling krijgen en daar hoort een vaste uitvalsbasis bij. Sport en activiteitencentrum Matchzo is een zeer geschikte plek daarvoor. Niet alleen starten we een van onze wekelijkse wandelgroepen daar vandaan, ook is Matchzo startlocatie van 2 van onze (LWP) wandeltochten. Voor de hand liggend dan toch wel, dat Matchzo onze “eigen plek” zou worden.

Vorige week 19 april was het dan zover. We hebben de opening een feestelijk tintje gegeven, een prachtige wandeling gemaakt in het aangrenzende natuurgebied en er stonden wandelsportclinics en andere workshops en een wandelmarkt op het programma. Een feestelijke opening was iets wat op z’n minst wel op zijn plaats zou zijn. P1000981Matchzo heeft ons omarmd en wij voelen ons thuis! 19 april 2015. Directeur Henry Bronkhorst van de KWBN was aanwezig om symbolisch het Wandelsportcentrum te openen. Gasten en vrijwilligers waren aanwezig en we hebben natuurlijk heerlijk taart gegeten en o.a. met een aantal aanwezige wandelaars en de KWBN-regiovoorzitter van regio West het glas geheven op onze samenwerking.

Matchzo-voorzitter Richard van Vliet overhandigde mij een prachtig bord voor aan de muur. Dat was het moment dat ik mijn hart hoorde juichen. Yes, dacht ik, nu kunnen we echt van start. Dit zijn wij, samen met Matchzo. Ons doel en onze missie om zoveel mogelijk mensen met onze passie “de wandelsport” in aanraking te brengen en te motiveren om te gaan bewegen komt nu een stukje dichterbij. Erkenning van de wandelbond en een thuisgevoel in Matchzo. Kan het mooier?

 

Lentewandeling Amsterdam Zuidoost!

De Lentewandeling  Amsterdam Zuidoost!  is alweer 2 weken achter ons. Toch wil ik daar nog wel wat over kwijt. Want tja…. Lentewandeling? Het was toch best nog koud en nat. Vooral zaterdag kwamen de wandelaars soms door en door nat terug op de startlocatie. Toen we om 10 voor half zes de duur uitliepen was nog niet eens iedereen binnen. Helaas daar konden we niet op wachten. Alle personen waarvan we een telefoonnummer hadden hebben we zoals gewoonlijk gebeld hoe het met ze ging. Sommigen waren al “binnen” (helaas vergeten af te melden) en een paar bleken later aangekomen te zijn.

Zondag was het weer wat beter en konden de wandelaars genieten van een lentezonnetje. Dus toch nog een beetje een Lentewandeling?! En de volgende dag alle pijlen er weer af. Dat waren de enige verschillen met de “Verbindingstochten”.  Gele pijlen met rood/witte lintjes. De trend van het aantal wandelaars zet zich langzaam voort. Ook bij Stg. Lenteloop. We mochten dit weekend 520 wandelaars begroeten!

Graag tot een volgende tocht, dan weer van WSC de Verbinding!

 

In de herhaling, iets beter weer en iets meer wandelaars

Wat een gezellige dag was het weer vandaag in startlocatie SV ’s-Graveland! Geleidelijk kwamen de wandelaars aanrijden en aanlopen. Weer geen lange wachttijden. Het liep allemaal heerlijk soepel. De vrijwilligers aan de inschrijftafel hadden er weer zin in en ik vind het een geweldig hoe zij de gedachten en missie van Stg. De Verbinding mee uitdragen. Het parkeren ging vandaag en gisteren ook super! Fijn dat alle wandelaars de nieuwsbrief gelezen hebben of op de website de beschrijving van de aanrijdroute gezien hadden. Natuurlijk hebben de aanwijzingsborden ook geholpen om de juiste weg te vinden naar de beschikbare parkeerterreinen. Dank aan al de wandelaars voor het gehoor geven aan onze oproep over het parkeren. En ook onze verkeersregelaars hebben met veel overgave hun taken uitgevoerd.

Vandaag was het gelukkig iets minder koud in de ochtenduren en in ieder geval niet zo nat!
Begin van de middag kwam voorzichtig af en toe een licht zonnetje door en gaandeweg de uren verstreken ging hij volop schijnen. Veel wandelaars die na 14.00 uur binnenkwamen hadden heerlijk in het zonnetje kunnen pauzeren.

Medailles en sleutelhangers werden veelvuldig uitgegeven en wat ook zo leuk is… er komen steeds vaker kinderen mee lopen! We kijken terug op een super geslaagd evenement, waarbij we in totaal ± 650 wandelaars blij hebben kunnen maken. Missie geslaagd!

Morgen afpijlen en hopelijk krijgen we er weer alles in een dag af. Dan zijn het toch heel wat kilometertjes…….. En als u bij ons gelopen heeft, heeft u ook gezien hoeveel pijltjes er op die kilometers hangen. Zin om eens mee te helpen bij een evenement of weet u iemand die het leuk zou vinden? Beveel ons gerust aan. Om de kwaliteit die we nu hebben te kunnen handhaven, zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om in onze gezellige team aan te sluiten. Er zijn veel taken te verdelen. En bij ons is het altijd gezellig! Zegt het voort.

 

Gooise Lentewandeldagen ‘s-Graveland 21 en 22 maart 2015

De eerste dag van onze Lentewandeltocht zit erop.

Vanmorgen zijn de wandelaars deels in de regen van start gegaan. Een snijdend windje maakt dat het nog wat kouder aanvoelde. Halverwege de middag brak de zon af en toe door. Dat was een welkome afwisseling  en daar kleurde de wereld weer behoorlijk van op. Toch nog een beetje het voorjaarsgevoel. Vooral de wandelaars op de langere afstanden konden hier nog enige tijd heerlijk van genieten en men warmde weer op.  Nu was ook weer duidelijk dat het plaatje in de medaille wat ik zoals altijd heb gefotografeerd in de week voor de wandeltocht niet overdreven was: een prachtig voorjaarsbloemetje. Dit keer plaats ik hier in de blog 2 fotootjes van een wandelaar die zo vriendelijk was ze te sturen. Een van de Buitenplaatsen en een prachtig stukje natuur.IMG_3728 IMG_3722

We hebben vandaag 300 tevreden wandelaars een heerlijke dag mogen bezorgen. De parkeerdruk werd door de vrijwilligers in goede banen geleid en op het inschrijfbureau liep het ook weer heerlijk soepel allemaal. Geen wandelaar heeft echt lang hoeven wachten. Morgen zijn de weersvoorspellingen goed. Ik hoop dat u allemaal “ergens” lekker erop uit trekt! Het is echt een aanrader om op dit moment van het  jaar weer te starten met uw wandelingen of om deze uit te breiden voor uw trainingen.

Maar vooral natuurlijk : geniet deze zondag van uw buiten zijn, waar dan ook!

 

Winter wandeltocht Amsterdam/Driemond op 14-15 februari 2015

Winter Wandeltocht Driemond-1

Op zaterdag 14 februari, Valentijnsdag, in startlocatie Matchzo te Driemond zaten al vroeg een aantal wandelaars te wachten. Ze hadden er veel zin in.
Deze wandeltocht had net als het parcours in Vinkeveen 5 prachtige wandelroutes, waarvan de langste 25 km was. Een paar extra stukjes voor rolstoel -rijders en hondenliefhebbers maakte de wandelroutes compleet.

Zondag 15 februari begon de drukte wat later Het was een geweldig wandelweekend met heerlijk wandel weer. Lekker zonnetje, vooral zondag, straf windje aanWinter Wandeltocht Driemond-2w het IJmeer en vooral “geen regen” zorgden voor veel wandelplezier. De wandelaars waren tevreden over de wandelroutes en het mooie, zeer afwisselende parcours en gastvrije horeca rustpunten. Wat was er te zien? “Natuurlijk” bos vlak na de start en vanaf de 15 km route kwam men de werkzaamheden aan de A1 tegen. Vanaf de “onderkant” ziet dat er heel anders uit dan vanaf de snelweg of op de televisie!
Uitkijken over het IJmeer en genieten van het prachtige aangezicht van het Muiderslot.
Een paar gezellige historische dorpjes en natuurlijk de Vecht maakten deze wandeltocht compleet. Ook deze wandelroutes waren het uitproberen waard.

Met zo’n 400 wandelaars dachten we dat onze eerste wandeltocht van dit jaar in januari al druk bezocht was. Dit weekend kwamen er 700 wandelaars naar onze startlocatie Matchzo. En dit keer waren alle medailles op! Hierin en op het wandelplaatje staat zoals u inmiddels van ons gewend bent, altijd een foto van verschillende wandelroutes van het betreffende parcours. Deze zijn altijd in een korte periode voorafgaand aan de betreffende wandeltocht voor u gefotografeerd.

We overwegen om de 2 winterwandeltochten van januari en februari volgend jaar weer te laten plaatsvinden met gelijkende wandelroutes.
Op naar ons volgende evenement in maart. Dan hebben we weer de lange afstanden erbij!
We zijn natuurlijk alweer volop op weg met de voorbereidingen van de Gooise Lentewandeldagen. Een van de 4 “klassiekers” van ons wandelsportcentrum.

Winter Wandeltocht Driemond-3w                Winter Wandeltocht Driemond-4w

 

Weide Winterwandeltocht Abcoude/Vinkeveen op 17-18 januari 2015

Weide Winter Wandeltocht

Onze eerste wandeltocht zit er al weer op. In het weekend van 17 en 18 januari kwamen er weer veel wandelaars naar de Verbinding. Onze gezellige startlocatie was in Vinkeveen, bij Restaurant Bon aan de Winkeldijk.
De wandelaars hebben een mooie wandeling kunnen maken. Op zaterdag was het prima winterwandelweer. Lekker zonnetje en droog! Op zondag echter was het goed nat en daardoor was het parcours wel extra drassig. Iedereen die zaterdag was geweest had natuurlijk al aardig wat voetstapjes op gras en dijkjes gezet en dat was zondag met die regen goed te merken. Sommige wandelaars kwamen echt onder de blubber terug. Maar de meesten hadden wel plezier! Er was een  alternatieve (verharde) route aangeboden en een aantal wandelaars heeft daar gebruik van gemaakt. Wie dat aanbod afsloeg kwam dus iets of wat meer bemodderd terug 😉

We kijken terug op een geslaagd evenement en hebben er weer zin in om volgende maand vanuit Matchzo in Driemond onze 2e wandeltocht van dit jaar te organiseren.

 

20150118_12494420150116_122528

Gevonden:
Sjaal. Deze is achtergebleven op de startlocatie bij onze Weide Winterwandeltocht in Vinkeveen.
Bent u hem kwijt? Graag even een berichtje met beschrijving van de sjaal, dan bewaren wij hem voor u. Bij onze volgende wandeltocht nemen we hem dan voor u mee.