Drie van Driemond

inschrijfformulier

** OMWILLE VAN DE KWALITEIT VAN ONZE WANDELTOCHT EN OP ADVIES VAN GEMEENTEN IS HET MOGELIJK DAT WE DE ROUTES IN DE LAATSTE WEEK VOOR DE WANDELTOCHT NOG AANPASSEN** (daardoor kunnen de afstanden nog iets wijzigen)

Dit jaar valt de Drie van Driemond samen met het hardloopevenement “de Geinloop”. Daardoor zal het extra gezellig en druk zijn in Driemond. 

Wilt u 50 km lopen? Wij hebben ook een aangepast parcours (lusje voor de 50 km is niet gepijld, wel beschreven en in GPX-formaat)

 

Driemond en de riviertjes.
Driemond dankt zijn naam aan drie riviertjes.
Zo ook onze wandeltocht “Drie van Driemond”.
Met deze drie riviertjes De Gaasp, Smal Weesp en het Gein willen wij u graag laten kennismaken. Iedere wandeltocht vanuit Driemond trachten we u er een van de laten zien. Deze keer is de Gaasp aan de beurt.

De Gaasp is een riviertje tussen Driemond en Diemen en loopt ten oosten van Gaasperdam en de Bijlmer.

Het begin van de Gaasp ligt in het dorp Driemond en kent vrijwel geen stroming. Oorspronkelijk was het een onderdeel van het grote moeras dat hier vroeger lag. De Gaasp staat in verbinding met het Amsterdam-Rijnkanaal via een stukje van het riviertje Smal Weesp door de sluis en je kunt hier dan ook regelmatig beroepsvaart zien varen. In de bocht voor de sluis begint het riviertje het Gein.
De Weespertrekvaart verbindt de Gaasp met de Amstel.

Halverwege de Gaasp bevindt zich de “Veeneikbrug”, een voetgangers- en fietsersbrug die de Bijlmerweide verbindt met het Diemerbos. Bij het zuidelijk deel van de Gaasp bevindt zich de Gaasperplas en het Gaasperpark en het “natuurlijke” deel van het Diemerbos.
De Gaasp loopt onder de A9 door. Op dit moment wordt daar volop aan gewerkt. Er komt een 2e voetgangers- en fietsersbrug die tegen de A9 aan ligt.

Afstanden en starttijden 
15 km : 8.00 –  13.00 uur
20 km : 8.00 – 12.00 uur
25 km : 8.00 – 11.00 uur
30 km : 7.30 – 10.00 uur
40 km : 7.30 –  9.00 uur
50 km: 7.00 – 8.00 uur 

Bij voorinschrijving ontvangt u desgewenst de GPX-route.

Startlocatie:
Matchzo
Stammerlandweg 10, 1109 BR Driemond/Amsterdam ZO

Deelname
U kunt voorinschrijven of ter plaatse inschrijven op 6 en 7 mei 2017. Na betaling van uw voorinschrijving is uw inschrijving definitief. Print uw voorinschrijving uit (1 pagina, dit is gelijk uw startkaart) en neem deze mee naar de startlocatie.

Het tarief is € 5,00. Dit is inclusief fruit voor onderweg.
Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 1,00 korting.
Kinderen t/m 12 jaar gratis, mits begeleid door betalende volwassenen.
Groepen vanaf 25 personen betalen bij “centrale inschrijving” € 3,50 per persoon.

Voor een herinnering aan deze tocht (medaille) betaalt u € 2,00.
Wij hanteren een deelnamereglement welke op de start/finishlocatie is in te zien.

Routebeschrijving naar de startlocatie:
U bereikt Matchzo via de N236. (N.B. Zondag bijtijds arriveren!)
I.v.m. de werkzaamheden aan A1 en A9 zijn er wellicht op- en afritten afgesloten. kijk op vananaarbeter.nl voor informatie

Vanuit Amsterdam en Diemen:
Provincialeweg N236 richting Hilversum en Weesp. Linksaf voor de Weesperbrug (brug over het Amsterdam-Rijnkanaal) bij het verkeerslicht. U rijdt Driemond/Zandpad op. Links aanhouden, over de ophaalbrug en direct linksaf, Lange Stammerdijk. Volg de bordjes Matchzo tot Stammerlandweg. Rechtsaf en u treft sportcomplex Matchzo aan uw rechterhand.

Vanuit Weesp:
Provincialeweg N236 richting Diemen en Amsterdam. Over de Weesperbrug (brug (brug over het Amsterdam-Rijnkanaal) bij het verkeerslicht rechtsaf. U rijdt Driemond/Zandpad op. Links aanhouden, over de ophaalbrug en direct linksaf, Lange Stammerdijk. Volg de bordjes Matchzo tot Stammerlandweg. Rechtsaf en u treft sportcomplex Matchzo aan uw rechterhand.

Parkeren – Volg svp de aanwijzingen van de verkeersregelaars op!
Er is voldoende gratis parkeerruimte. Volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers en zet uw auto niet zonder toestemming in de berm!
Parkeren op zondag: ivm de Geinloop adviseren wij u bijtijds te starten. Na 12.30 uur wordt tijdelijk de provinciale weg N236 afgesloten in verband met het hardloopparcours.
Touringcars: Komt u met een touringcar dan verzoeken wij u van te voren uw komst te melden. Wij kunnen dan meestal voor een passende parkeerplaats zorgen.

Openbaar vervoer
Zaterdag:
Lijn 122 Connexxion (Weesp-Vreeland vv)
Uitstappen halte Weesp – Brug Amsterdam-Rijnkanaal
Lopen ±1,7 km

Zaterdag en Zondag:
Halte Metrostation Gaasperplas
Lopen ± 3,8 km

Zaterdag en zondag: STATION WEESP
Vanuit station Weesp kunt u ook gaan lopen.
Lopen ± 3,4 km.

Voor de diverse looproutes en dienstregelingen zie 9292ov.nl

GPS (Global Positioning System)
Deze wandeltocht bieden we ook aan als GPX-track voor uw GPS-apparaat of App op bijvoorbeeld uw smartphone. U ontvangt de GPX-track na voorinschrijving en betaling. Wij verzenden de track pas op vrijdag voor de wandeltocht i.v.m. eventuele wijzigingen.

Organisatiebureau
Het organisatiebureau opent om ± 7.30 uur en sluit om 17.00 uur.
We verzoeken u af te melden bij terugkomst, eventueel telefonisch.

Rustposten en horeca op de routes
In de horecagelegenheden of op de terrassen wordt het soms niet op prijs gesteld eigen etenswaren te nuttigen.

Rolstoelgebruik
Alle routes zijn (eventueel met een kleine aanpassing) geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Vraagt u er even naar!

Honden
Honden mogen aangelijnd mee.

Markering en beschrijving van het parcours
De routes zijn gemarkeerd met routebordjes/pijltjes met ons logo en “KWBN” en linten met opdruk. U ontvangt voor vertrek een routebeschrijving. 

Bijzonderheden
We wandelen eerst een stukje langs de Gaasp en duiken dan terug het Diemerbos in. In Diemen zal de eerste splitsing van de afstanden plaatsvinden. Verderop neemt de 20 km-route de voetgangersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal naar IJburg. Gaat u voor 25 km of meer, dan trakteren we u op de Oranjesluizen. Voor de wandelaars die met 40 km nog niet tevreden zijn, hebben we een extra lus gemaakt. Hiermee kunt u 50 km lopen. Dit lusje is niet gepijld, maar u krijgt wel een routebeschrijving mee. Als u voor inschrijft kunt u ook de GPX-track van deze afstand vragen.

Kenmerken van deze wandeltocht
Trefwoorden: Water, bruggen, sluizen, riviertjes, schepen, kanalen, weiland, bomen, gras, dijkjes, fietspaden, bebouwing, parken, historische dorpskernen, “nieuw land” enz…..

Inschrijven

Comments are closed.

Created by Kees Louman