Groepswandeling 28 januari 2018

Inschrijven groepswandeling januari  
 
Onze eerste groepswandeling van dit jaar gaat vanuit Castricum naar Heiloo. Ook nu hebben we er een 2e afstand bij gemaakt. Dat betekent een ±25-km wandeling en een wandeling van ±15 km.

Startlocatie: NS-station Castricum (±250 parkeerplaatsen)
Finishlocatie: NS-station Heiloo
Afstanden: ±15 km en ±25 km
Verzamelen: 9.00-9.30 uur
Vertrek: 9.30 uur
Soort wandeling: begeleide groepswandeling
Voorinschrijving niet verplicht.
Deelname: € 5,00 / € 4,00 voor leden van de KWBN
Betaling ter plaatse, bij voorkeur gepast.

De groepswandelingen kunnen rondwandelingen zijn of we gaan van station naar station. (vergeet uw OV-chip kaart niet)
Wandelsnelheid bedraagt ongeveer 5 à 5,5 km per uur.

Sluit aan in deze gezellige groepen met steeds wisselende samenstelling. Wandel mee en maak contact met andere wandelaars, u bent van harte welkom! Voorinschrijven is niet verplicht, maar wel gewenst. Dit kan voor deze wandeling tot zaterdagavond 27 januari 21.00 uur. Zo weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen en hoeveel koffie/thee we mee zullen nemen. Maar ook op de dag zelf kunt u nog aansluiten. De betaling geschiedt ter plaatse à contant. Pinnen is niet mogelijk. Een stempel voor uw wandelboekje is vanzelfsprekend beschikbaar.

We verzamelen tussen 9.00 en 9.30 uur op het parkeerterrein van NS-station Castricum. U herkent ons aan de KWBN-vlag.
Voordat we vertrekken drinken we bij voldoende tijd koffie/thee.

Neem uw eigen lunchpakket mee. Op de routes is er overigens meestal op ongeveer de helft een rustmogelijkheid in een restaurant.

Over deze route
Vanuit het NS station van Castricum gaan we via “Onderlangs”  en stappen we vervolgens bij de sportvelden het duingebied in. Van daaruit gaan we naar het noorden. In Egmond Binnen is de splitsing van kortere en langere dagafstand. De 15 km gaat van hieruit verder naar station Heiloo en de 25 km gaat verder het avontuur aan door het duingebied.
Westelijk van Egmond-Binnen maken we een noord-oostelijke lus en stappen dan ook verder naar Heiloo.

We lopen de groepswandeling deels door het Noordhollands Duinreservaat. Dit gebied is in beheer bij PWN en bestaat uit 3 delen. De meeste stappen zetten we in het middendeel.

Voor deze wandeling heeft u een Duinkaart nodig om het gebied te mogen betreden. U dient hier zelf voor te zorgen. U kunt een jaar-, week of dagkaart aanschaffen. Dagkaart kost € 1,80. Een jaarkaart kost € 12,50. U kunt uw kaartje uit een automaat kopen maar ook via internet of met uw smartphone Tip: https://www.pwn.nl/natuur/duinkaart

Meer over het Noordhollands Duinreservaat vindt u hier: Noord Hollands Duinreservaat en wikipedia Noordhollands Duinreservaat

Inschrijven groepswandeling januari