Groepswandeling 29 januari 2017

Onze eerste groepswandeling van dit jaar gaat vanuit Castricum naar Heiloo. Op veler verzoek hebben we er een 2e afstand bij gemaakt. Dat betekent een 20-km wandeling (in dit geval ± 21,5 km) en een wandeling van ±13,7 km.

Startlocatie: NS-station Castricum (±250 parkeerplaatsen)
Finishlocatie: NS-station Heiloo
Afstanden: ±21,5 km en ±13,7 km
Verzamelen: 9.00-9.30 uur
Vertrek: 9.30 uur
Soort wandeling: begeleide groepswandeling
Inschrijven groepswandeling januari

Vanuit het NS station van Castricum gaan we via “Onderlangs”  en stappen we vervolgens bij de sportvelden het duingebied in. Van daaruit gaan we naar het noorden. Op ±8,6 km is de splitsing van kortere en langere dagafstand. De 13,7 km gaat verhard verder naar station Heiloo en de 21,5 km gaat verder het avontuur aan door het duingebied.
Westelijk van Egmond-Binnen maken we een noord-oostelijke lus en stappen dan ook verder naar Heiloo.

Neem uw eigen lunchpakket mee. Op de lange route is er overigens op ongeveer 12 km een rustmogelijkheid in een restaurant.

We lopen de groepswandeling deels door het Noordhollands Duinreservaat. Dit gebied is in beheer bij PWN en bestaat uit 3 delen. De meeste stappen zetten we in het middendeel.

Voor deze wandeling heeft u een Duinkaart nodig om het gebied te mogen betreden. U dient hier zelf voor te zorgen. U kunt een jaar-, week of dagkaart aanschaffen. Dagkaart kost € 1,80. Een jaarkaart kost € 12,50. U kunt uw kaartje uit een automaat kopen maar ook via internet of met uw smartphone Tip: https://www.pwn.nl/natuur/duinkaart

Meer over het Noordhollands Duinreservaat vindt u hier: Noord Hollands Duinreservaat en wikipedia Noordhollands Duinreservaat

voorinschrijven verplicht
Inschrijven groepswandeling januari

Comments are closed.

Created by Kees Louman