Lente Zonnestralen wandeltocht Hilversum

Inschrijven  

***Start ook mogelijk vanaf station Hollandsche Rading***

Al 2x eerder hebben ruim 950 wandelaars genoten van de prachtige omgeving. Vanwege het grote enthousiasme van de deelnemers hebben wij de wandeltocht dit jaar opnieuw opgenomen in ons wandelprogramma.

In een lekker lentezonnetje (bestelt u alvast het mooie weer?) heeft u weer de keuze uit verschillende afstanden. Wat heeft Nederland toch veel moois te bieden. Deze wandeltocht draagt bij aan de verbinding die wij hebben tussen al dat moois. Geniet van de bomen en struiken die op dit moment van het jaar groen en fris zijn. Maar ook van de verbindingswegen tussen natuur en “bewoonde wereld”. Hoewel………… let goed op…….. de wereld buiten is ook bewoond!

Afstanden en starttijden:
40 km : 7.30 – 9.00 uur
33 km : 7.30 – 9.00 uur
25 km : 8.00 – 11.00 uur
15 km : 8.00 – 13.00 uur
10 km : 8.00 – 13.00 uur
5 km : 8.00 – 13.00 uur

We bieden ook nog de mogelijkheid om een 20 km route te lopen. We zullen een aanpassing in de route maken, waardoor deze afstand ontstaat. Dit kunnen wij op verzoek ter plaatse op de startlocatie toelichten en men ontvangt daarvan een aanvullende routebeschrijving. Het is echter niet zeker dat op het tussenstuk (± 1,5 km) pijlen hangen.
Inschrijven kunt u dan doen voor de 25 km. Meer info op het startbureau.

Startlocatie
Vliegveld Hilversum, Fly Inn, Noodweg 49, 1213 PW Hilversum
Let op: deze wandeltocht kunt u ook op NS-station Hollandsche Rading starten als u kiest voor 10-15-(20-)25-33-40 km wandelparcours. U volgt de pijlen 4 km naar de startlocatie, daar kunt u dan gelijk uw eerste rustmomentje pakken. U meldt zich aan en gelijk weer af (vergeet uw wandelboekje niet af te laten stempelen), zodat u het parcours kunt vervolgen terug tot station Hollandsche Rading

Deelname
U kunt voorinschrijven of ter plaatse inschrijven op 28 en 29 april 2018. Print uw voorinschrijving uit en neem deze mee naar de startlocatie. Het is uw startbewijs voor deze tocht.

Het tarief is € 5,00. Dit is inclusief een gezonde versnapering voor onderweg.
Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en Sticht Gooise Wandel Bond (SGWB) krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 1,00 korting!
Kinderen t/m 12 jaar gratis, mits begeleid door betalende volwassenen.
Groepen vanaf 25 personen betalen bij “centrale inschrijving” € 3,50 per persoon.
Voor een herinnering aan deze tocht (sleutelhanger/medaille) betaalt u € 2,00.
Wij hanteren een deelnamereglement welke op de start/finishlocatie is in te zien en op onze website vooraf is te lezen.

Parkeren:
U kunt uw auto parkeren op het grote parkeerterrein van Fly Inn. Volgt u de aanwijzingen op onze borden en van de parkeerregelaars. Zet uw auto aub niet in de berm of op de toegangswegen! Als het parkeerterrein vol is, wijzen de parkeerregelaars u naar een alternatieve parkeerplek in de directe omgeving.
Touringcars: Komt u met een touringcar dan verzoeken wij u van te voren uw komst te melden. Wij kunnen dan meestal voor een passende parkeerplaats zorgen.

Routebeschrijving naar de startlocatie
Vanuit Utrecht:
A27 richting Hilversum/Almere; afslag Hilversum. Bij verkeerslichten linksaf (Diependaalselaan) richting Loosdrecht / ‘s Graveland. Onder spoorlijn door. Bij de rotonde 3e afslag (Utrechtseweg/N417). Na ± 3,2 km bij de volgende rotonde rechtsaf (Noodweg). Na ± 2 km bevindt zich het vliegveld Hilversum aan uw linkerhand.

Vanuit Amsterdam:
A2 richting Utrecht, afslag Vinkeveen/Hilversum (afslag 4); Aan het eind van de afslag linksaf richting Hilversum, de Provencialeweg op (N201). Vervolgens rechtdoor rijden en de borden richting Hilversum volgen. Bij de eerste rotonde de eerste afslag nemen richting de Diependaalselaan. Bij de tweede rotonde de 2e afslag. Bij de derde rotonde de 1e afslag nemen de Loosdrechtseweg op, richting Loosdrecht. Bij de rotonde neemt u de 3e afslag (Rading). Na ± 1,2 km gaat u linksaf de Noodweg op. 800 meter verderop bevindt zich aan uw rechterhand het vliegveld Hilversum. 

Vanuit Amersfoort:
A1 richting Amsterdam, afslag A27 richting Utrecht/Hilversum; afslag Hilversum; vanaf hier zie vanuit Utrecht.

Openbaar vervoer
1e mogelijkheid: Per trein naar station Hollandsche Rading. U start daar alvast met uw wandeling. Volg de routebordjes naar de startlocatie (±4 km). U kunt daar uw eerste pauze houden en zich inschrijven. Meldt u even dat u bij station Hollandsche Rading stopt? U hoeft zich dan natuurlijk niet meer af te melden. Routes 10 km t/m 40 km komen alle langs station Hollandsche Rading.
2e mogelijkheid: Per trein naar NS Station in Hilversum; vervolgens Connexxion buslijn 104, uitstappen halte Acacialaan te Loosdrecht. Van daaruit is het ongeveer 15 minuten lopen (± 1,5 km).

Markering en beschrijving van het parcours
De routes zijn gemarkeerd met pijltjes en linten met opdruk. U ontvangt voor vertrek een routebeschrijving. 

GPS (Global Positioning System)
Deze wandeltocht bieden we ook aan als GPX-track voor uw GPS-apparaat of App op bijvoorbeeld uw smartphone. U ontvangt de GPX-track na voorinschrijving en betaling. Wij verzenden de track pas op vrijdag voor de wandeltocht i.v.m. eventuele wijzigingen.

Organisatiebureau
Het organisatiebureau opent om ± 7.30 uur (voor de langere afstanden) en sluit om 17.00 uur.
We verzoeken u af te melden bij terugkomst, eventueel telefonisch.

Rustposten en horeca op de routes
In de horecagelegenheden of op de terrassen wordt het meestal niet op prijs gesteld eigen etenswaren te nuttigen. De exacte locaties worden later bekendgemaakt.

Rolstoelgebruik
Dit parcours is minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Honden:
Het gehele parcours toegankelijk voor honden. Soms mag uw viervoetige vriend (mits goed onder appel) los meelopen. Ook zijn er gebieden waar de hond wel aangelijnd dient te zijn. Let aub op de borden van de natuurbeheerders!

Kenmerken van deze wandeltocht
Heide, bos en bebouwde kom.

Beschrijving van het parcours
Vanaf vliegveld Hilversum gaan we o.a. naar Hoorneboegse Heide, Lage Vuursche, het bovenste topje van Den Dolder en Hollandse Rading. Een afwisselende tocht, verhard en onverhard. 

Bijzonderheden en wetenswaardigheden tijdens deze wandeltocht
We starten op het vliegveld. Zo kunt u aan het begin of einde van uw wandeltocht genieten van de kleine vliegtuigjes die hier zo nu en dan opstijgen en landen. 

Inschrijven