Stertochten: heel Nederland wandelt naar Nijmegen

Op zaterdag 9 juli om 10:00 uur klinkt in alle twaalf provinciehuizen van Nederland het startschot van de ‘Stertochten’, wandelingen vanuit de provinciehoofdsteden naar Nijmegen. De wandeling die op 9 juli begint, eindigt op zondag 17 juli in Nijmegen, tijdens een feestelijk Parade waarmee de jubileumweek van de 100ste Vierdaagse wordt geopend. Vanuit elke provincie brengen groepen wandelaars in estafette hun provincievlag naar Nijmegen. Met de Stertochten wordt benadrukt dat heel Nederland betrokken is bij de jubilerende Vierdaagse, maar ook dat het in heel Nederland mooi wandelen is, vooral op de bestaande Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s).
De parcoursen van de Stertochten worden op dit moment uitgezet en volgen voor een groot deel de LAW’s. Het aantal deelnemers per provincie is onder andere afhankelijk van de afstand en van de route. Hierbij staat veiligheid voorop, maar ook de aantrekkelijkheid van de wandelomgeving speelt mee. Deelnemers aan de Stertochten moeten zich vooraf inschrijven en krijgen onder andere een T-shirt met hun eigen provincienaam erop. Wandelaars kunnen de gehele route lopen, maar ook kiezen voor enkele etappes. Het aantal etappes en het aantal mogelijke deelnemers per etappe zal per provincie verschillen. De inschrijfmodule is tot 6 juni  2016 beschikbaar via www.4daagse.nl   en op www.kwbn.nl.

Inschrijving is afhankelijk van uw woonplaats. Woont u bijv. in Friesland en vult u uw postcode in dan komt u vanzelf op de inschrijving van Friesland terecht. Is de inschrijving in uw provincie vol of kiest u (ook) in of vanuit een andere provincie mee te lopen of loopt u graag mee met een bepaalde organisator, dan dient u zich aan te melden met een adres uit de betreffende provincie.

WSC De Verbinding doet natuurlijk mee aan de stertochten. Er is ons gevraagd om de etappes vanuit Utrecht te organiseren! We starten in het provinciehuis van Utrecht en maken een prachtig rondje door de provincie. Na een paar etappes voegt de provincie Noord Holland zich bij ons en weer een paar etappes later sluiten Noord Holland en Utrecht aan bij de etappes van Zuid Holland. Zo komen we gezamenlijk in Lent aan. De laatste dag gaan we met alle provincies tezamen in de Parade naar de Wedren in Nijmegen.