Stichtse Vecht en Plassen wandeltocht in Loenen a/d Vecht

****MET PIJN IN HET HART HEBBEN WIJ OOK DEZE WANDELTOCHT AF MOETEN GELASTEN****

Wij zijn ons aan het beraden of we deze wandeltocht op een ander tijdstip of in een andere vorm nog kunnen aanbieden. Houd onze website en onze Facebook pagina’s hiervoor in de gaten en/of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Loopt u deze wandeltocht gratis? Zie voor de voorwaarden onder “Nieuw lidmaatschap Natuurmonumenten”

Back to Basic. Wandelen in alle vormen. Gewoon lekker kilometers maken voor als je traint voor langere afstanden of lekker genieten langs mooie onvermoede paden! Rustig wandelen langs de Vecht, of in stevig tempo van Loenen naar Maarsseveen of zelfs nog verder. Dat is de wandeltocht ‘Stichtse Vecht en plassen’, zoals hij moet zijn, ook al behoort hij tot de “klassiekers” van WSC De Verbinding. Wandel mee  met onze Stichtse Vecht & Plassen! Welke kant we ook op gaan, het is en blijft prachtig!

De nadruk ligt dit parcours op de Vecht en veengebieden en stroken land en water wisselen elkaar af. De startlocatie is met voldoende parkeerruimte in het sportpark de Heul. U vindt ons helemaal achteraan bij de Mixed Hockey Club.

Afstanden en starttijden**
50 km    (± 49,9 km) :  6.00 – 7.30 uur
45 km    (± 45,0 km) :  6.00 – 7.30 uur
40 km    (± 39,5 km) :  7.00 – 9.00 uur
35 km    (± 34,5 km) :  7.00 – 9.00 uur
30 km    (± 30,7 km) :  7.30 – 10.00 uur
25 km    (± 26,0 km) :  8.00 – 11.00 uur
15 km    (± 16,4 km) :  8.00 – 13.00 uur
10 km    (± 10,3 km) :  9.00 – 14.00 uur
6 km       (± 6,8 km)  :  9.00 – 14.00 uur

 ** Onder voorbehoud. + Omwille van de kwaliteit en veiligheid van onze wandeltocht en op advies van de gemeenten is het mogelijk dat we de routes in de laatste week voor de wandeltocht nog aanpassen (daardoor kunnen de afstanden nog iets wijzigen).

Startlocatie:
Sportpark de Heul 
Rijksstraatweg 182 
3632 AJ Loenen aan de Vecht

Deelname
U kunt voorinschrijven tot kort voor de wandeltocht (donderdag 25 juni 12:00). Vergeet niet uw GPX-track mee te bestellen indien u daarvan gebruik wilt maken. Toon op de startlocatie uw inschrijving op uw telefoon of print uw voorinschrijving uit en neem deze mee naar de startlocatie. Het onderste strookje is uw startbewijs. Vermeld bij betaling via de bank svp duidelijk uw inschrijfnummer!
Inschrijving ter plaatse op 27 en 28 juni 2020 is natuurlijk ook mogelijk.               

Het tarief is € 5,50. Dit is inclusief fruit voor onderweg.                 

Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en de Sticht Gooise Wandelbond (SGWB) krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 1,00 korting!                   

Kinderen
Kinderen t/m 6 jaar lopen gratis, mits begeleid door betalende volwassenen. Kinderen van 7 t/m 12 betalen € 2,50.

Groepen
Groepen vanaf 25 personen betalen bij “centrale inschrijving” € 3,50 per persoon.
Dit betekent dat de inschrijving door 1 persoon geregeld en betaald wordt. De betreffende routebeschrijvingen reiken wij ook aan deze persoon uit, zodat iedereen van de groep deze van de inschrijver kunnen ontvangen.

Herinnering
Een herinnering aan deze tocht koopt u voor € 1,00 à € 2,00.              

Wij hanteren een deelnamereglement welke op onze website en op de start/finishlocatie is in te zien.

Routebeschrijving naar de startlocatie
Op de A2 afslag Vinkeveen en ga op de N201 richting Hilversum. Ga over de brug 1e afslag rechtsaf de N402 op (richting Loenen a/d Vecht).
Na ongeveer 1 km gaat u linksaf naar sportpark De Heul.

Parkeren
Er is voldoende gratis parkeerruimte. Volg s.v.p. de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Openbaar vervoer: Vanuit Utrecht en Amsterdam
Bus 120 van Syntus (Amsterdam/Holendrecht-Utrecht vv), halte “Loenen a/d Vecht, Sportpark de Heul” op 5 minuten lopen van de startlocatie.

Beschrijving van het parcours
U kunt kiezen voor beschrijving of GPX of beide. 

GPS (Global Positioning System)
Deze wandeltocht bieden we ook aan als GPX-track voor uw GPS-apparaat of App op bijvoorbeeld uw smartphone. U ontvangt de GPX-track na voorinschrijving en betaling. Wij verzenden de track pas op donderdag of vrijdag voor de wandeltocht i.v.m. eventuele wijzigingen.
Als GPS wandelen nieuw voor u is kunt u meer informatie vinden op bv deze site.
Als u een smartphone heeft kunt u bv de gratis app GPX-viewer downloaden (voor Iphone en Android beschikbaar),
U kunt dan het gpx bestand importeren vanuit uw email programma en deze op uw GPS-apparaat of telefoon zetten.
Let op: als u met GPS wilt wandelen moet u het GPX bestand bij voorinschrijving bestellen. Na ontvangst van uw betaling sturen wij u deze toe. Schrijf bijtijds in en betaal op tijd (uiterlijk 27 juni), zodat u het thuis rustig op uw apparaat kunt zetten.

Organisatiebureau
Het organisatiebureau opent om ± 6.00 uur (voor de langere afstanden) en sluit om 17.00 uur.
De lopers op de langere afstanden mogen starten tussen 6.00 en 7.30 uur. 
We verzoeken u af te melden bij terugkomst (eventueel telefonisch) uiterlijk om 17.00 uur, voor de 40, 45 en 50 km is dat uiterlijk 18.00 uur .

Rustposten en horeca op de routes
In de horecagelegenheden of op de terrassen wordt het doorgaans niet op prijs gesteld eigen etenswaren te nuttigen. Binnenkort worden de horecagelegenheden op deze pagina vermeld.

Rolstoelgebruik
Het standaardparcours van deze wandeltocht is niet overal geschikt voor rolstoelgebruikers. Vraag vooraf even naar de mogelijkheden.

Honden
Honden zijn op de meeste delen van het standaard parcours toegestaan. Vraagt u vooraf even naar bijzonderheden.

Nieuw lidmaatschap Natuurmonumenten
Tijdens deze wandeltocht lopen we o.a. over het terrein dat in beheer is bij Natuurmonumenten. Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. Deze organisatie maakt zich sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die zij beheren, maar ook daarbuiten. Want, zoals zij zeggen “we gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu”. Natuurmonumenten vraagt alle Nederlanders om samen nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen. 

Natuurmonumenten (NM) heeft leden/donateurs nodig om al haar werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren en het belang van natuurbehoud te waarborgen. Immers, samen staan we sterk en komen we op voor de natuur! Wilt u de doelstelling van NM ondersteunen, word dan lid van deze organisatie. Wij van WSC De Verbinding vinden uw lidmaatschap van groot belang. Indien u in het weekend 27 en 28 juni lid wordt van NM, dan loopt u tijdens ons evenement Stichtse Vecht & Plassen 2020 uw wandeldag naar keuze gratis! 

Hoe gaat dat in zijn werk?
Inschrijving ter plaatse: U schrijft voor de wandeltocht in op de startlocatie of bij voorinschrijving. U vult ter plaatse het machtigingsformulier van Natuurmonumenten volledig in en plaatst uw handtekening. U hoeft geen deelnamekosten aan WSC De Verbinding te betalen en loopt die dag gratis onze prachtige wandeltocht. U ontvangt ter plaatse tevens een extra cadeautje van Natuurmonumenten!
Voorinschrijving: U schrijft in via ons inschrijfformulier. U voldoet uw inschrijvingsgeld via de bank onder verelding van uw inschrijfnummer. U vult ter plaatse het machtigingsformulier van Natuurmonumenten volledig in en plaatst uw handtekening. U ontvangt direct op locatie uw inschrijfgeld retour!

Kenmerken van deze wandeltocht
Trefwoorden: water, veengrond, rivier, kanaal, plassen, polder, dorpen, trainen, kuieren, heerlijk genieten, kilometers maken, grotendeels verhard, enz.