Streekpaden en LAW’s

Groepswandeling nieuwe stijl! 

LET OP REGELMATIG PASSEN WE ONZE REGELS AAN IVM GEWIJZIGDE COVID-19 MAATREGELEN. U DIENT BIJ IEDERE PERSOONLIJKE INSCHRIJVING AAN TE GEVEN DAT U AKKOORD BENT MET DEZE REGELS.

We zijn klaar met het lopen van het waterliniepad.
Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegelopen e/o ons heeft gesponsord.
Wij kunnen mede hierdoor een bedrag van € 500,– overmaken naar ReumaNederland.

Voor onze groepswandelingen hebben we in verband met Covid-19 de maatregelen en adviezen van de overheid, KWBN en NOC*NSF overgenomen. Dat is om zo veilig mogelijk met elkaar op pad te gaan. De maatregelen hebben we vertaald in regels waaraan we ons allemaal houden. Indien u mee wilt lopen, gaat u daar vooraf mee akkoord. Let op: de regels worden wanneer nodig aangepast!! U vindt de regels onderaan de pagina.

In het najaar van 2020 zijn we weer samen op pad gegaan. Wandel met ons mee op een bijzonder pad. De lange afstand wandelpaden (LAW) van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en van de Stelling van Amsterdam zijn samengevoegd tot een nieuwe route van maar liefst 350 km lang (LAW-17).

Voorinschrijving
In verband met de COVID-19 maatregelen is het verplicht van te voren persoonlijk in te schrijven. Zonder deze voor-inschrijving en uw schriftelijke akkoord (aangeven op het inschrijfformulier) op de maatregelen is het niet mogelijk mee te lopen in de groep. Wij hanteren een deelnemerslimiet. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 15.00 uur voor het betreffende wandelweekend met te lopen etappes. Voor indeling en planning van de etappes zie hieronder.

Zin om mee te lopen? We plannen dat we dagelijks starten om 9.00 uur. De indeling van etappes is vooruit altijd bekend (zie verderop op deze pagina), zodat u kunt aanhaken waar en wanneer u wilt.Geniet van al het moois dat Nederland biedt en/of maak er uw trainingswandeling van.
Graag maken we u erop attent dat wij deze etappes van te voren niet zelf gelopen hebben en daardoor geen kennis hebben van het parcours, de conditie van de paden, de mogelijkheden om te rusten e.d.
Bij iedere etappe vindt u een linkje naar de website van Wandelnet. Daar kunt u meer informatie vinden over de routes, beschrijving en een gpx-bestand downloaden. De route is zoals alle LAW’s gemarkeerd met vaste markering. Wij voorzien u niet van een routebeschrijving.

Lekker trainen voor het Waterliniepad (LAW17).

Deelnamekosten: geen vaste deelnamekosten, maar een vrijwillige bijdrage voor het goede doel wordt zeer op prijs gesteld. Vorig jaar hebben we het Noord-Hollandpad gelopen voor een goed doel. Dat heeft goed uitgepakt en we hebben dit jaar een nieuwe bestemming voor de donaties bedacht. We vragen u een donatie voor ReumaNederland (voorheen Reumafonds) op onze rekening te storten. Maak svp uw donatie (eventueel per etappe) over op IBAN NL66 RABO 0103301054 t.n.v. Stg. WSC De Verbinding onder vermelding van LAW17 en de betreffende etappe. Wij zullen het geld dat binnenkomt voor dit goede doel na voltooiing van het hele Waterliniepad aan ze over maken. Deze donatie is dus niet verplicht. Wilt u meelopen zonder te doneren, dan kan dat ook. Tip: Laat u sponsoren door familie, vrienden en bekenden

ReumaNederland
Een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma, dat is het doel van ReumaNederland. Aan dat doel werkt ReumaNederland samen met mensen met reuma, artsen en onderzoekers, en daarvoor brengt ReumaNederland politiek, zorg en bedrijfsleven in beweging. ReumaNederland gaat voor de beste kennis en oplossingen. Met betrouwbare informatie, belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek. ReumaNederland ontvangt geen subsidie.” (tekst van de website van ReumaNederland)
Sinds dit jaar heeft de KWBN een partnerschap met ReumaNederland. Hier dragen wij graag ons steentje aan bij.
Meer over ReumaNederland vindt u o.a. op hun website.

Waterliniepad – 350 km
Het nieuwe Waterliniepad is een 350 kilometer lang wandelpad langs twee voormalige verdedigingslinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De wandeldagen zijn doordrenkt van historie en brengen je door (toekomstig) UNESCO werelderfgoed. En hoewel je altijd dicht bij de randstad bent, loop je continu door prachtige natuur.

Lange Afstands Wandelpad
Bij geen ander Lange Afstands Wandelpad (LAW) komen de verdedigingslinies zo goed naar voren als bij deze tocht. De vele forten, bunkers, sluizen en kanalen vertellen het verhaal van water als bondgenoot bij de verdediging van Nederland. De forten waren jarenlang gesloten voor publiek, maar hebben nu de deuren geopend. Veel van de 95 forten waar je langs loopt zijn veranderd in gastvrije pleisterplaatsen waar je terecht kunt voor een drankje, hapje of een overnachting.

Verschillende wandeldagen
Heel bijzonder om het Waterliniepad in één keer te lopen. Maar de verschillende wandeldagen kunnen natuurlijk ook los van elkaar gelopen worden. Het zijn perfecte wandelingen om door het jaar heen stukjes van de twee verdedigingslinies te ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het grootste geheim van Nederland.

Bron: https://nieuwehollandsewaterlinie.nl/route/waterliniepad/

De etappes
Bent u van plan mee te lopen? Ieder wandeldag starten we de groepswandeling tussen 9.00 uur en 9.05 uur.
We lopen waar mogelijk in standaardsnelheid (5 á 5,5 km per uur). Graag rekening houden met deze snelheid, zodat u, indien u dit wenst, bij de groep kunt blijven. U kunt natuurlijk ook in eigen tempo de etappes lopen.
U regelt zelf vervoer naar de startplaats en huiswaarts en eventueel overnachting(en). LET OP: de etappes van het Waterliniepad zijn géén rondwandelingen. We eindigen op een andere plaats dan waar we begonnen zijn.
Op sommige etappes maken we gebruik van een veerpont (kosten voor eigen rekening). Vergeet niet een mondkapje mee te nemen voor gebruik in OV en op de ponten.

Gelopen etappes

12 septemberetappe 1Volendam – Halfweg (Beemster)
13 septemberetappe 2Halfweg (Beemster) – Krommenie
26 septemberetappe 3Krommenie – Veer Buitenhuizen
27 septemberetappe 3Veer Buitenhuizen – Haarlemmerliede
etappe 5Haarlemmerliede – Hoofddorp
10 oktoberetappe 6Hoofddorp – Uithoorn (Amstelbrug)
11 oktoberetappe 7Uithoorn (Amstelbrug) – Abcoude
etappe 8Abcoude – Weesp
24 oktoberetappe 9Weesp – Naarden Bussum
25 oktoberetappe 10Naarden Bussum – Nederhorst den Berg
21 novemberetappe 11Nederhorst den Berg – Maarssen
22 novemberetappe 12Maarssen – Utrecht (Archimedeslaan)
28 novemberetappe 13Utrecht (Archimedeslaan) – Nieuwegein, Laagraven
etappe 14Nieuwegein, Laagraven – Nieuwegein, Pr. Beatrixsluis
29 novemberetappe 15Nieuwegein, Pr. Beatrixsluis – Culemborg
12 decemberetappe 16Culemborg, Veer – Asperen
13 decemberetappe 17Asperen – Fort Vuren
8 mei 2021etappe 18Fort Vuren – Woudrichem
9 mei 2021etappe 19Woudrichem – Steurgat
15 mei 2021etappe 20Steurgat – Nieuwe Merwede (Veer)
16 mei 2021etappe 21Nieuwe Merwede (Veer) – Dordrecht

Vanzelfsprekend houdt het niet op na LAW17 en gaan we verder door Nederland stappen. Op dit moment zijn we aan het kijken welk pad we samen kunnen gaan wandelen en we denken aan Pieterpad, Trekvogelpad e.d. Wordt vervolgd!


Adviezen en regels voor veilig en verantwoord deelnemen aan groepswandelingen bij
WSC De Verbinding met betrekking tot Covid-19
op basis van de richtlijnen van RIVM, NOC*NSF en KWBN

Let op: de wijzigingen in dit protocol zijn in rood aangegeven en gelden vanaf 16 maart 2021
(versie 15-03-2021)

  • voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop

Vooraf aanmelden voor de groepswandelingen (LAW-17 per etappe of andere groepswandelingen) via een inschrijfformulier van WSC De Verbinding is verplicht

LET OP:  er is zolang de horeca gesloten moet blijven onderweg geen mogelijkheid tot het bezoeken van de horeca of het gebruikmaken van een toilet.

Wanneer blijf je thuis
•  blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)
•  blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten en dus meedoen aan de groepswandelingen
•  blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin altijd het advies van de GGD)
• blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest)  gedurende minimaal zeven dagen na de uitslag van de test
• blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de groepswandeling klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C);
• hanteer RIVM richtlijnen ten aanzien van de woonsituatie bij specifieke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld fysieke of verstandelijke beperkingen. Deze zijn leidend in de stap naar sporten/bewegen en dus ook meedoen aan de groepswandelingen
• behoor je tot een risicogroep (70+, chronisch patiënt, enz.): vraag dan eerst advies aan je (huis)arts
• twijfel je op enig moment aan je veiligheid blijf dan ook thuis. Vraag ook dan eventueel eerst advies aan je (huis)arts.

Aantal wandelaars en begeleiders tijdens groepswandelingen
• het maximum aantal wandelaars per etappe zal 16 zijn
• het maximum aantal begeleiders is 4

Gedragsregels voor, tijdens en na deelname aan de activiteit
• vooraf aanmelden via onze website is verplicht
• indien je met OV reist: houd je aan de richtlijnen voor reizen met OV
• houd altijd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon (buiten jouw huishouden)
• gebruik van mondkapjes e/o handschoenen is toegestaan; het is meestal niet verplicht een of beide beschermingsmiddelen te gebruiken. Soms is dit wel verplicht. Let op! Ongeacht of men een mondkapje draagt, blijft te allen tijde de 1,5 meter maatregel gehandhaafd tijdens verzamelen, de wandeling en het afsluiten en uiteengaan van de groep.
• hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
• ga voordat je naar de startlocatie vertrekt thuis naar het toilet
• was je handen met water en zeep voor en na deelname aan de wandeling
• vermijd het aanraken van je gezicht
• schud geen handen
• aanmelden bij de start gebeurt op aanwijzing van de begeleider(s) en op ruime afstand
bij het verzamelen vormen de deelnemers direct een groepje van 2, 3 of maximaal 4 personen met inachtneming van de 1,5 meter maatregel als minimale onderlinge afstand en minimaal 2 tot 5 meter afstand van de overige groepen
• de afstand van de groepjes onderling is ook tijdens de wandeling minimaal 2 tot 5 meter
• groepjes mogen niet met elkaar mengen (de keuze voor een groepje blijft gedurende de gehele wandeling dezelfde)
• groepjes zijn duidelijk te onderscheiden door verschillende kleuren hesjes, die door de Verbinding voor de wandeling beschikbaar gesteld worden
• gebruik van de hesjes is verplicht
• los van de 1,5 meter maatregel en de verdeling in groepjes van 4 deelnemers, blijven we als groep bij elkaar “in de buurt”, zodat de begeleiders te allen tijde aanwijzingen aan een ieder kunnen geven. Deze aanwijzingen kunnen mogelijk met een fluitsignaal gegeven worden.
• ben je vanuit je groepje (let op, niet mengen, houd afstand!) of met je groepje wat verder vooruit gelopen, doe dit dan tot uiterlijk 100 meter ver en wacht dan of keer om, om in de buurt van de andere groepen te blijven.
• Dreig je vanuit of met de laatste groep wat verder achterop te geraken, of zie je dat dit gebeurt, geef dit op tijd even door aan de begeleiders.
• besluit je de etappe zelfstandig (verder) te lopen, geef dit dan door aan de begeleiders
• volg altijd de aanwijzingen van de begeleider(s); bij niet opvolgen van de aanwijzingen, kunnen de begeleiders besluiten je niet meer in de groep te laten meelopen
• voor aanvang van de wandeling zullen de begeleiders je een paar vragen stellen m.b.t. je gezondheid

Reikwijdte en duur van de regels
• deze regels blijven voor de deelnemers en begeleiders van kracht vanaf het eerste moment van deelname totdat WSC De Verbinding anders beslist. Deze beslissing(en) baseren we op de richtlijnen van de overheden en officiële instanties en kunnen mede tot stand komen op advies van NOC*NSF, KWBN, gemeente, RIVM en overige officiële instanties
• alleen als je het eens bent met deze vernieuwde regels kun je meedoen met de groepswandelingen
• je akkoord op de maatregelen meld je op het inschrijfformulier via onze website
• zonder vooraf aanmelden kun je niet met de groep meelopen, we maken daar geen uitzonderingen op