Gooi en Wijdemeren Herfst wandeltocht in Ankeveen

Inschrijven

 

***LET OP 33 + 40 KM LUSSEN VAN DEZE WANDELTOCHT ZIJN NIET GEPIJLD. SCHRIJF VAN TE VOREN IN EN BESTEL UW GPX-BESTAND GRATIS MEE!***

De Gooi en Wijdemeren Herfstwandeling organiseren we dit jaar voor het laatst. Kom nog een keer genieten voor het te laat is!
In het najaar ’s morgens vroeg ziet u de mist over de Ankeveense plassen hangen, een fantastisch uitzicht. Ook Spiegel-en Blijkerpolderplas en de Vecht openbaren zich voor u en u ontdekt de prachtige geheimen van het Naardermeer.
Alle routes lopen voor een groot gedeelte door de natuur, verhard en onverhard. Blijf op de paden en ga zorgvuldig om met uw afval. Wees zuinig op deze kwetsbare omgeving.
Start/finishlocatie “De Drie Dorpen” ontvangt ons gastvrij, waarna u op weg kunt naar uw “wijde” avontuur.

Afstanden en starttijden 
40 km  :  7.30 – 9.00 uur  zie (*)
33 km  :  7.30 – 9.30 uur  zie (*)
25 km  :  8.00 – 11.00 uur
15 km  :  8.00 – 13.00 uur
10 km  :  8.00 – 13.00 uur
5 km  :  8.00 – 13.00 uur

(*) De lussen voor de 33 en 40 km zijn niet gepijld. U ontvangt vanzelfsprekend een routebeschrijving bij de start en bij voorinschrijving sturen wij u -indien gewenst- een gpx-track. Deze kunt u op uw gps-apparaat laden of in uw telefoon met bijvoorbeeld een app “gpx-viewer”.  Deze sturen wij u op vrijdagavond voor de wandeltocht toe. (mits u voor vrijdag 15:00 betaald heeft)

Startlocatie:

Deelname
U kunt voorinschrijven of ter plaatse inschrijven op 3 en 4 november 2018. Na betaling van uw voorinschrijving heeft u voorrang bij de startlocatie. Print uw voorinschrijving uit en neem deze mee naar de startlocatie.

Het tarief is € 5,00. Dit is inclusief een gezonde versnapering voor onderweg.
Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en Sticht Gooise Wandesportbond (SGWB) betalen op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 4,00.
Kinderen t/m 12 jaar gratis, mits begeleid door betalende volwassenen.
Groepen vanaf 25 personen betalen bij “centrale inschrijving” € 3,50 per persoon.
Voor een herinnering aan deze tocht (sleutelhanger/medaille) betaalt u € 2,00.
Wij hanteren een deelnamereglement welke op de start/finishlocatie is in te zien.

Routebeschrijving naar startlocatie
Onze startlocatie ligt tussen de N201 en de N236.

Parkeren
Er is parkeerruimte bij De Drie Dorpen. Als dit parkeerterrein vol is, kunt u parkeren op het nabijgelegen industriegebiedje (± 500 meter).
Volgt u a.u.b. de aanwijzingen van de verkeersregelaars!
Touringcars: Komt u met een touringcar dan verzoeken wij u van te voren uw komst te melden. Als de wandelaars zijn uitgestapt, kan de bus ± 500 meter verderop op het industrieterrein parkeren.

Openbaar vervoer
Bus 105 vanuit station Hilversum of station Bussum. Uitstappen halte Klapbrug. ± 5 minuten lopen.

Markering en beschrijving van het parcours
De routes zijn gemarkeerd met routepijltjes met ons logo en opdruk “Wandel.nl” eventueel met linten met “Wandel.nl” opdruk. U ontvangt voor vertrek een routebeschrijving. De aangepaste routes zijn deels gemarkeerd.

Organisatiebureau
Het organisatiebureau opent om ± 7.30 uur en sluit om 17.00 uur.
We verzoeken u af te melden bij terugkomst, eventueel telefonisch.

Rustposten en horeca op de routes
Als u op pad gaat, ontvangt u van ons een lekkere gezonde versnapering die wij voor u ingekocht hebben op ons vaste “vers”adres.
In De Drie Dorpen ontvangen Angela en haar gezin u weer zeer gastvrij in hun mooie locatie. U vindt ons in zaal “Kortenhoef”. U kunt genieten van een aantrekkelijke aanbieding met koffie/thee en gebak. Na de wandeling hebben zij voor u nog een aanbieding: een zeer smakelijke vers gemaakte soep, voor een prettige prijs!

5 KM-route (± 5,3 km)
Rust op ± 2,7 km

10 KM-route (± 9,6 km)
Rust op ± 7,1 km

15 KM-route (± 15,6 km)
Rust op ± 8,5 km + 11,5 km + 13,1 km

25 KM-route (± 25,8 km)
Rust op ± 8,5 km + 12,3 km + 15,7 km + 21,7 km + 23,3 km

33 KM-route (± 33,7 km)
Rust op ± 14,3 km + 20,1 km + 23,6 km + 29,6 km + 31,2 km

40 KM-route (± 40,8 km)
Rust op ± 14,3 km + 18,5 km + 27,0 km + 30,4 + 36,7 km + 38,3 km

In de horecagelegenheden of op de terrassen wordt het doorgaans niet op prijs gesteld eigen etenswaren te nuttigen.

Rolstoelgebruik
Deze wandeltocht is met aanpassingen geschikt voor rolstoelen (behalve de 10 KM-afstand). Vraag ernaar op de startlocatie.

Honden
Houd uw hond aan de lijn. Hier en daar zijn honden niet toegestaan. Daar kunnen we de route enigszins aanpassen. (Veelal aan begin en eind van de aanpassing aangegeven.) Vraag er naar op het inschrijfbureau! Dit wijzigt soms wel de lengte van het parcours. Let aub ook op de borden van de natuurbeheerders en grondeigenaren!

Voor de 33 en 40 km route is er een extra mededeling: Op het graspad in de Aetsveldse Polder dient u de hond zeker aangelijnd te houden. Bij het betreden van dit gebied ziet u een groen bord met daarop het verzoek uw hond niet in het weiland te laten komen. Wij mogen wel met honden passeren, maar dienen e.e.a. in acht te nemen:

Honden kunnen de parasiet Neospora verspreiden.
Een hond raakt besmet wanneer hij in contact is geweest met een verworpen vrucht of nageboorte. De hond scheidt de parasiet uit met de ontlasting. De hond heeft geen last van de parasiet, dus doorgaans is niet bekend dat een hond drager van de ziekte is. De ontlasting die honden in de wei achterlaten kan met Neospora zijn besmet en is daarmee een risico voor de koeien. De melkveehouders vragen daarom aan de hondenbezitters hun hond aan te lijnen wanneer zij in het landelijk gebied wandelen en de hond in geen geval (los of aangelijnd) in een weiland uit te laten. Ook niet in weilanden waar geen koeien lopen, want ook gemaaid en ingekuild gras kan een besmettingsbron zijn. Als een hond daar toch per ongeluk ontlasting heeft gedeponeerd, wordt de hondenbezitter vriendelijk maar dringend verzocht dit zelf op te ruimen.

Inschrijven