Stichtse Vecht en Plassen wandeltocht in Loenen a/d Vecht

Inschrijven


** Omwille van de kwaliteit van onze wandeltocht en op advies van de gemeenten is het mogelijk dat we de routes in de laatste week voor de wandeltocht nog aanpassen** (daardoor kunnen de afstanden nog iets wijzigen)

Mogelijk dat we van deze wandeltocht een 2-daagse maken! Wij zijn nog volop bezig met het parcours. Houd onze website in de gaten!

Wilt u 50 km lopen? Wij hebben ook een aangepast parcours (lus voor de 50 km is mogelijk niet gepijld, wel beschreven en in GPX-formaat, GPX alleen per voorinschrijving te verkrijgen)

Back to Basic. Wandelen in alle vormen. Gewoon lekker kilometers maken voor als je traint voor langere afstanden of lekker genieten langs mooie onvermoede paden! Rustig wandelen langs de Vecht, of in stevig tempo van Loenen naar Maarsseveen of zelfs nog verder. Dat is de wandeltocht ‘Stichtse Vecht en plassen’, zoals hij moet zijn, ook al behoort hij tot de “klassiekers” van De Verbinding.

De nadruk ligt deze dagen op de Vecht en veengebieden en stroken land en water wisselen elkaar af. We zijn weer terug op de startlocatie van 2 jaar geleden met voldoende parkeerruimte achteraan in het sportpark de Heul. 

Zowel degene die traint voor een meerdaagse wandeltocht of wandelvakantie, als zij die ontspannen een paar uurtjes willen wandelen kunnen nog steeds bij ons terecht in Loenen.

Afstanden en starttijden
50 km     7.00 – 8.00 uur (± 50,3 km)(mogelijk geen pijlen, wel beschreven en gpx bij voorinschrijving) 
40 km     7.30 – 9.00 uur (± 39,5 km)
34 km     7.30 – 9.00 uur (± 34,5 km)
25 km     8.00 – 11.00 uur (± 25,8 km)
15 km     8.00 – 13.00 uur (± 15,9 km)
10 km     8.00 – 13.00 uur (± 9,8 km)
6 km       8.00 – 13.00 uur (± 6,8 km)

Startlocatie:
Sportpark de Heul bij de Loenense Mixed Hockey Club

Deelname
U kunt voorinschrijven of ter plaatse inschrijven op 29 en 30 juni 2019.  Print uw voorinschrijving uit en neem deze mee naar de startlocatie.

Het tarief is € 5,50. Dit is inclusief fruit voor onderweg.
Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en de Sticht Gooise Wandelbond (SGWB) krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 1,00 korting!
Kinderen t/m 12 jaar gratis, mits begeleid door betalende volwassenen.
Groepen vanaf 25 personen betalen bij “centrale inschrijving” € 3,50 per persoon.
Voor een herinnering aan deze tocht (medaille) betaalt u € 2,00.
Wij hanteren een deelnamereglement welke op opnze website en op de start/finishlocatie is in te zien.

Routebeschrijving naar de startlocatie
Op de A2 afslag Vinkeveen en ga op de N201 richting Hilversum. Ga over de brug 1e afslag rechtsaf de N402 op (richting Loenen a/d Vecht).
Na ongeveer 1 km gaat u linksaf naar sportpark De Heul.

Parkeren
Er is voldoende gratis parkeerruimte. Volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers en zet uw auto niet in de berm!
Touringcars: Komt u met een touringcar dan verzoeken wij u van te voren uw komst te melden. Wij kunnen dan meestal voor een passende parkeerplaats zorgen.

Openbaar vervoer:
Bus 120 van Connexxion (Amsterdam/Holendrecht-Utrecht vv), halte “Loenen a/d Vecht, Sportpark de Heul” op 5 minuten lopen van de startlocatie.

Markering en beschrijving van het parcours
De routes zijn gemarkeerd met pijltjes en linten met opdruk. U ontvangt voor vertrek een routebeschrijving. 

GPS (Global Positioning System)
Deze wandeltocht bieden we ook aan als GPX-track voor uw GPS-apparaat of App op bijvoorbeeld uw smartphone. U ontvangt de GPX-track na voorinschrijving en betaling. Wij verzenden de track pas op vrijdag voor de wandeltocht i.v.m. eventuele wijzigingen.

Organisatiebureau
Het organisatiebureau opent om ± 7.00 uur voor de 50 km en om 7.30 uur (voor de afstanden 40 + 33 km) en sluit om 17.00 uur.
We verzoeken u af te melden bij terugkomst, eventueel telefonisch.

Rustposten en horeca op de routes
In de horecagelegenheden of op de terrassen wordt het doorgaans niet op prijs gesteld eigen etenswaren te nuttigen.

Rolstoelgebruik
Het standaardparcours van deze wandeltocht is wellicht niet overal geschikt voor rolstoelgebruikers. Vraag vooraf even naar de mogelijkheden.

Honden
Honden zijn op de meeste delen van het standaard parcours toegestaan. Vraagt u op de locatie even naar bijzonderheden.

Kenmerken van deze wandeltocht
Trefwoorden: water, veengrond, rivier, kanaal, plassen, polder, dorpen, trainen, kuieren, heerlijk genieten, kilometers maken, grotendeels verhard, enz.

Inschrijven