Stichtse Vecht en Plassen wandeltocht in Loenen a/d Vecht

Inschrijven

 

Stichtse Vecht & Plassen nieuwe stijl!! 

Kom wandelen in het prachtige gebied van onze Stichtse Vecht & Plassen wandeltocht en kies uit maar liefst 10 afstanden.

 

Binnenkort gaat de voorinschrijving open. Deze blijft geopend tot 27 juni!

Doe mee aan ons experiment en loop uw afstand met routebeschrijving en GPX-track.
Deze keer wordt onze wandeltocht niet gepijld.

Loopt u deze wandeltocht gratis? Zie voor de voorwaarden onder “Lidmaatschap Natuurmonumenten”

Back to Basic. Wandelen in alle vormen. Gewoon lekker kilometers maken voor als je traint voor langere afstanden of lekker genieten langs mooie onvermoede paden! Rustig wandelen langs de Vecht, of in stevig tempo van Loenen naar Maarsseveen of zelfs nog verder. Of wellicht de andere kant op! Dat is de wandeltocht ‘Stichtse Vecht en plassen’, zoals hij moet zijn, ook al behoort hij tot de “klassiekers” van WSC De Verbinding. Binnenkort vindt u op deze website alle informatie over deze wandeltocht in vernieuwde vorm.

De nadruk ligt dit parcours op de Vecht en veengebieden en stroken land en water wisselen elkaar af. De startlocatie is met voldoende parkeerruimte in het sportpark de Heul. 

Afstanden en starttijden**
50 km    (± 49,9 km) :  6.30 – 7.30 uur
45 km    (± 45,0 km) :  6.30 – 7.30 uur
40 km    (± 39,5 km) :  7.00 – 8.30 uur
34 km    (± 34,5 km) :  7.30 – 9.00 uur
30 km    (± 30,7 km) :  7.30 – 10.00 uur
25 km    (± 26,0 km) :  8.00 – 11.00 uur
20 km    (± 19,4 km) :  8.00 – 12.00 uur
15 km    (± 16,4 km) :  8.00 – 13.00 uur
10 km    (± 10,3 km) :  8.00 – 13.00 uur
6 km       (± 6,8 km)  :  8.00 – 13.00 uur

 ** Omwille van de kwaliteit en veiligheid van onze wandeltocht en op advies van de gemeenten is het mogelijk dat we de routes in de laatste week voor de wandeltocht nog aanpassen (daardoor kunnen de afstanden nog iets wijzigen).

 

Startlocatie:
Sportpark de Heul 

Deelname
U kunt voorinschrijven tot kort (donderdag 27 juni) voor de wandeltocht. Vergeet dan niet uw GPX-track mee te bestellen. Toon op de startlocatie uw inschrijving op uw telefoon of print uw voorinschrijving uit en neem deze mee naar de startlocatie. Het onderste strookje is uw startbewijs.
Inschrijving ter plaatse op 29 en 30 juni 2019 is natuurlijk ook mogelijk.               

Het tarief is € 5,50. Dit is inclusief fruit voor onderweg.                 

Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en de Sticht Gooise Wandelbond (SGWB) krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 1,00 korting!                   

Kinderen
Kinderen t/m 12 jaar gratis, mits begeleid door betalende volwassenen.   

Groepen
Groepen vanaf 25 personen betalen bij “centrale inschrijving” € 3,50 per persoon.
Dit betekent dat de inschrijving door 1 persoon geregeld en betaald wordt. De betreffende routebeschrijvingen reiken wij ook aan deze persoon uit, zodat iedereen van de groep deze van de inschrijver kunnen ontvangen.

Herinnering
Voor een herinnering aan deze tocht (sleutelhanger met foto van het parcours) betaalt u € 1,00.              

Wij hanteren een deelnamereglement welke op onze website en op de start/finishlocatie is in te zien.

Routebeschrijving naar de startlocatie
Op de A2 afslag Vinkeveen en ga op de N201 richting Hilversum. Ga over de brug 1e afslag rechtsaf de N402 op (richting Loenen a/d Vecht).
Na ongeveer 1 km gaat u linksaf naar sportpark De Heul.

Parkeren
Er is voldoende gratis parkeerruimte. 

Openbaar vervoer:
Bus 120 van Connexxion (Amsterdam/Holendrecht-Utrecht vv), halte “Loenen a/d Vecht, Sportpark de Heul” op 5 minuten lopen van de startlocatie.

Beschrijving van het parcours
U kunt kiezen voor beschrijvong of GPX of beide. 

GPS (Global Positioning System)
Deze wandeltocht bieden we ook aan als GPX-track voor uw GPS-apparaat of App op bijvoorbeeld uw smartphone. U ontvangt de GPX-track na voorinschrijving en betaling. Wij verzenden de track pas op vrijdag voor de wandeltocht i.v.m. eventuele wijzigingen.

Rustposten en horeca op de routes
In de horecagelegenheden of op de terrassen wordt het doorgaans niet op prijs gesteld eigen etenswaren te nuttigen. Binnekort worden de horecagelegenheden op deze pagina vermeld.

Rolstoelgebruik
Het standaardparcours van deze wandeltocht is wellicht niet overal geschikt voor rolstoelgebruikers. Vraag vooraf even naar de mogelijkheden.

Honden
Honden zijn op de meeste delen van het standaard parcours toegestaan. Vraagt u vooraf even naar bijzonderheden.

Lidmaatschap Natuurmonumenten
Tijdens deze wandeltocht lopen we o.a. over het terrein dat in beheer is bij Natuurmonumenten. Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. Deze organisatie maakt zich sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die zij beheren, maar ook daarbuiten. Want, zoals zij zeggen “we gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu”. Natuurmonumenten vraagt alle Nederlanders om samen nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen. 

Natuurmonumenten (NM) heeft leden/donateurs nodig om al haar werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren en het belang van natuurbehoud te waarborgen. Immers, samen staan we sterk en komen we op voor de natuur! Wilt u de doelstelling van NM ondersteunen, word dan lid van deze organisatie. Wij van WSC De Verbinding vinden uw lidmaatschap van groot belang. Indien u in het weekend 6/7 april lid wordt van NM, dan loopt u tijdens ons evenement Gooise Lentewandeldagen 2019 uw wandeldag naar keuze gratis! 

Hoe gaat dat in zijn werk?
Inschrijving ter plaatse: U schrijft voor de wandeltocht in op de startlocatie. U vult ter plaatse het machtigingsformulier van Natuurmonumenten volledig in en plaatst uw handtekening. U hoeft geen deelnamekosten aan WSC De Verbinding te betalen en loopt die dag gratis onze prachtige wandeltocht. U ontvangt ter plaatse tevens een extra cadeautje van Natuurmonumenten!
Voorinschrijving: U schrijft in via ons inschrijfformulier. U voldoet uw inschrijvingsgeld via de bank. U vult ter plaatse het machtigingsformulier van Natuurmonumenten volledig in en plaatst uw handtekening. U ontvangt direct op locatie uw inschrijfgeld retour plus het extra cadeautje van Natuurmonumenten!

Kenmerken van deze wandeltocht
Trefwoorden: water, veengrond, rivier, kanaal, plassen, polder, dorpen, trainen, kuieren, heerlijk genieten, kilometers maken, grotendeels verhard, enz.

Inschrijven