Stichtse Vecht en Plassen wandeltocht in Loenen a/d Vecht

Helaas wat hebben we een pech!! We hadden er zoveel zin in om eens uit te proberen wat u van dit nieuwe initiatief zou vinden. Maar we hebben helaas moeten besluiten deze wandeltocht af te gelasten.

Na de eerste 2 succesvolle wandeltochten dit jaar zou dit weekend (29 en 30 juni)  onze volgende topper plaatsvinden. Dit keer als experiment met alleen een routebeschrijving en GPX-track. Wat een pech toen ik van de week het gehele parcours heb moeten omgooien omdat er een verbindingsweg niet beschikbaar zou zijn. Zoals altijd bouwen we dan kort van te voren “gewoon” het parcours op het laatste moment weer voor u om! Echter de pech blijft ons achtervolgen.

Helaas hebben wij het bijzonder moeilijke besluit moeten nemen om onze Stichtse Vecht & Plassen 2019 op 29 en 30 juni af te gelasten wegens de voorspelde hitte op zaterdag en de warme dag op zondag. Zelfs aanstaande zondag vinden we het niet verantwoord om u deze wandeltocht aan te bieden. Dit heeft te maken met het parcours wat nagenoeg geheel open is. Het zou betekenen dat u vele uren in de volle zon moet lopen omdat ook op zondag 90% zon is en de temperatuur kan oplopen tot 27 graden. De gevoelstemperatuur wordt dan een stuk hoger en de kans op oververhitting is niet ondenkbaar. De afgelopen uren hebben wij diverse bronnen geraadpleegd en intern overleg gehad.  Wij vinden het niet verantwoord om u deze wandeltocht aan te bieden met de bijzonder kleine groep vrijwilligers die wij beschikbaar hebben. We kunnen geen extra waterpunten bemannen, bij het vervroegen van de start zouden we geen rustposten voor u beschikbaar hebben, enz.

Wij vinden het bijzonder vervelend dat ons evenement dit jaar na zoveel voorbereiding niet kan doorgaan, maar wij kunnen uw veiligheid en die van onszelf gedurende dit weekend niet waarborgen. Heeft u al ingeschreven en betaald? Vanzelfsprekend ontvangt u uw inschrijfgeld zo spoedig mogelijk retour. Wij sturen de GPX-bestanden dan ook niet aan u toe. We gaan ons beraden of en hoe we u deze wandelroutes alsnog kunnen aanbieden; we zullen ze niet verloren laten gaan.

We begrijpen dat het voor iedereen die had willen komen lopen heel vervelend is en hopen dat u voor uzelf een prettige andere bezigheid kunt vinden voor dit weekend. Wij adviseren u in ieder geval op zaterdag niet te gaan wandelen en mocht u besluiten op zondag wat stapjes te zetten: ga lopen in een bos of beschut gebied en zorg voor bescherming en voldoende te drinken.

 

Stichtse Vecht & Plassen nieuwe stijl!! 

Kom wandelen in het prachtige gebied van onze Stichtse Vecht & Plassen wandeltocht en kies uit maar liefst 10 afstanden.

De voorinschrijving is gesloten.

Doe mee aan ons experiment en loop uw afstand met routebeschrijving en GPX-track (GPX-track bij voorinschrijving mee te bestellen).
Deze keer wordt onze wandeltocht niet gepijld.

Als GPS wandelen nieuw voor u is kunt u meer informatie vinden op bv deze site.
Als u een smartphone heeft kunt u bv de gratis app GPX-viewer downloaden (voor Iphone en Android beschikbaar),
U kunt dan het gpx bestand importeren vanuit uw email programma en deze op uw GPS-apparaat of telefoon zetten.
Let op: als u met GPS wilt wandelen moet u het GPX bestand bij voorinschrijving bestellen. Na ontvangst van uw betaling sturen wij u deze toe. Schrijf bijtijds in en betaal op tijd (uiterlijk 27 juni), zodat u het thuis rustig op uw apparaat kunt zetten.

Loopt u deze wandeltocht gratis? Zie voor de voorwaarden onder “Nieuw lidmaatschap Natuurmonumenten”

Back to Basic. Wandelen in alle vormen. Gewoon lekker kilometers maken voor als je traint voor langere afstanden of lekker genieten langs mooie onvermoede paden! Rustig wandelen langs de Vecht, of in stevig tempo van Loenen naar Maarsseveen of zelfs nog verder. Dat is de wandeltocht ‘Stichtse Vecht en plassen’, zoals hij moet zijn, ook al behoort hij tot de “klassiekers” van WSC De Verbinding. Wandel mee  met onze Stichtse Vecht & Plassen nieuwe vorm!

De nadruk ligt dit parcours op de Vecht en veengebieden en stroken land en water wisselen elkaar af. De startlocatie is met voldoende parkeerruimte in het sportpark de Heul. U vindt ons helemaal achteraan bij de Mixed Hockey Club.

Afstanden en starttijden**
50 km    (± 49,9 km) :  6.00 – 7.30 uur
45 km    (± 45,0 km) :  6.00 – 7.30 uur
40 km    (± 39,5 km) :  7.00 – 9.00 uur
35 km    (± 34,5 km) :  7.00 – 9.00 uur
30 km    (± 30,7 km) :  7.30 – 10.00 uur
25 km    (± 26,0 km) :  8.00 – 11.00 uur
15 km    (± 16,4 km) :  8.00 – 13.00 uur
10 km    (± 10,3 km) :  9.00 – 14.00 uur
6 km       (± 6,8 km)  :  9.00 – 14.00 uur

 ** Omwille van de kwaliteit en veiligheid van onze wandeltocht en op advies van de gemeenten is het mogelijk dat we de routes in de laatste week voor de wandeltocht nog aanpassen (daardoor kunnen de afstanden nog iets wijzigen).

Startlocatie:
Sportpark de Heul 

Deelname
U kunt voorinschrijven tot kort voor de wandeltocht (donderdag 27 juni 12:00). Vergeet niet uw GPX-track mee te bestellen indien u daarvan gebruk wilt maken. Toon op de startlocatie uw inschrijving op uw telefoon of print uw voorinschrijving uit en neem deze mee naar de startlocatie. Het onderste strookje is uw startbewijs. Vermeld bij betaling via de bank svp duidelijk uw inschrijfnummer!
Inschrijving ter plaatse op 29 en 30 juni 2019 is natuurlijk ook mogelijk.               

Het tarief is € 5,50. Dit is inclusief fruit voor onderweg.                 

Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en de Sticht Gooise Wandelbond (SGWB) krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 1,00 korting!                   

Kinderen
Kinderen t/m 12 jaar gratis, mits begeleid door betalende volwassenen.   

Groepen
Groepen vanaf 25 personen betalen bij “centrale inschrijving” € 3,50 per persoon.
Dit betekent dat de inschrijving door 1 persoon geregeld en betaald wordt. De betreffende routebeschrijvingen reiken wij ook aan deze persoon uit, zodat iedereen van de groep deze van de inschrijver kunnen ontvangen.

Herinnering
Voor een herinnering aan deze tocht (sleutelhanger met foto van het parcours) betaalt u € 1,00.              

Wij hanteren een deelnamereglement welke op onze website en op de start/finishlocatie is in te zien.

Routebeschrijving naar de startlocatie
Op de A2 afslag Vinkeveen en ga op de N201 richting Hilversum. Ga over de brug 1e afslag rechtsaf de N402 op (richting Loenen a/d Vecht).
Na ongeveer 1 km gaat u linksaf naar sportpark De Heul.

Parkeren
Er is voldoende gratis parkeerruimte. 

Openbaar vervoer: Vanuit Utrecht en Amsterdam
Bus 120 van Syntus (Amsterdam/Holendrecht-Utrecht vv), halte “Loenen a/d Vecht, Sportpark de Heul” op 5 minuten lopen van de startlocatie.

Beschrijving van het parcours
U kunt kiezen voor beschrijving of GPX of beide. 

GPS (Global Positioning System)
Deze wandeltocht bieden we ook aan als GPX-track voor uw GPS-apparaat of App op bijvoorbeeld uw smartphone. U ontvangt de GPX-track na voorinschrijving en betaling. Wij verzenden de track pas op donderdag of vrijdag voor de wandeltocht i.v.m. eventuele wijzigingen.

Organisatiebureau
Het organisatiebureau opent om ± 6.00 uur (voor de langere afstanden) en sluit om 17.00 uur.
De lopers op de langere afstanden mogen starten tussen 6.00 en 7.30 uur. 
We verzoeken u af te melden bij terugkomst (eventueel telefonisch) uiterlijk om 17.00 uur, voor de 40, 45 en 50 km is dat uiterlijk 18.00 uur .

Rustposten en horeca op de routes
In de horecagelegenheden of op de terrassen wordt het doorgaans niet op prijs gesteld eigen etenswaren te nuttigen. Binnenkort worden de horecagelegenheden op deze pagina vermeld.

Rolstoelgebruik
Het standaardparcours van deze wandeltocht is niet overal geschikt voor rolstoelgebruikers. Vraag vooraf even naar de mogelijkheden.

Honden
Honden zijn op de meeste delen van het standaard parcours toegestaan. Vraagt u vooraf even naar bijzonderheden.

Nieuw lidmaatschap Natuurmonumenten
Tijdens deze wandeltocht lopen we o.a. over het terrein dat in beheer is bij Natuurmonumenten. Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. Deze organisatie maakt zich sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die zij beheren, maar ook daarbuiten. Want, zoals zij zeggen “we gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu”. Natuurmonumenten vraagt alle Nederlanders om samen nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen. 

Natuurmonumenten (NM) heeft leden/donateurs nodig om al haar werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren en het belang van natuurbehoud te waarborgen. Immers, samen staan we sterk en komen we op voor de natuur! Wilt u de doelstelling van NM ondersteunen, word dan lid van deze organisatie. Wij van WSC De Verbinding vinden uw lidmaatschap van groot belang. Indien u in het weekend 29 en 30 juni lid wordt van NM, dan loopt u tijdens ons evenement Stichtse Vecht & Plassen 2019 uw wandeldag naar keuze gratis! 

Hoe gaat dat in zijn werk?
Inschrijving ter plaatse: U schrijft voor de wandeltocht in op de startlocatie of bij voorinschrijving. U vult ter plaatse het machtigingsformulier van Natuurmonumenten volledig in en plaatst uw handtekening. U hoeft geen deelnamekosten aan WSC De Verbinding te betalen en loopt die dag gratis onze prachtige wandeltocht. U ontvangt ter plaatse tevens een extra cadeautje van Natuurmonumenten!
Voorinschrijving: U schrijft in via ons inschrijfformulier. U voldoet uw inschrijvingsgeld via de bank onder verelding van uw inschrijfnummer. U vult ter plaatse het machtigingsformulier van Natuurmonumenten volledig in en plaatst uw handtekening. U ontvangt direct op locatie uw inschrijfgeld retour plus het extra cadeautje van Natuurmonumenten!

Kenmerken van deze wandeltocht
Trefwoorden: water, veengrond, rivier, kanaal, plassen, polder, dorpen, trainen, kuieren, heerlijk genieten, kilometers maken, grotendeels verhard, enz.