Wandeltochten Geschiedenis

We hebben in 2015 veel succesvolle wandeltochten georganiseerd met een verrassend goede opkomst aan wandelaars. Wij doen ons best om onze wandeltochten zo goed mogelijk te organiseren. Tips zijn altijd welkom!

Wandeltocht 1:
Weide winter wandeltocht Abcoude/Vinkeveen op 17-18 januari. Onze eerste nieuwe wandeltocht van het jaar 2015. Het was wat modderig richting Botshol, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor wie geheel verhard wilde lopen, was de route aangepast. Het eerste bruggetje was een echte hindernis. Gelukkig was het leger (!) aanwezig om te helpen. Na de wandeltocht is het bruggetje aangepast, zodat het in 2016 geen groot obstakel meer zal zijn.

Wandeltocht 2:
Winter wandeltocht Amsterdam/Driemond op 14/15 februari. Dit was de tweede nieuwe wandeltocht.
Het was gezellig in de startlocatie Matchzo. Tijdens ons evenement was er ook een voetbalevenement. Tocht paste alles goed in het gebouw. Dit zou later dit jaar onze eigen thuisbasis worden! Het was best lekker fris winterweer. Dat heeft niemand tegen gehouden, want er waren veel wandelaars!

Wandeltocht 3:
Gooise Lente Wandeltocht in ‘s-Graveland op 21/22 maart
Deze klassieker is al jaren een succes. We willen hem eens veranderen, maar de meeste wandelaars stellen dat niet op prijs, hebben ze ons laten weten. We hebben hem gelaten zoals het was en iedereen heeft weer genoten.

Wandeltocht 4:
Lente wandeling Amsterdam ZO!  Natuurlijk in Amsterdam Zuidoost (tocht van stichting Lenteloop) op 11/12 april.
Samen met stichting Lenteloop hebben we deze wandeltocht georganiseerd. Ruim 500 wandelaars hebben de connectie tussen stg. Lenteloop en stg. De Verbinding gelegd. Het was gezellig druk in Amsterdam Zuidoost!

Wandelocht 5:
Lente Zonnestralen in Hilversum op 2/3 mei
Onze derde nieuwe wandeltocht van 2015. Prachtige omgeving, beetje regenachtig weer. ± 1.000 wandelaars! Iedereen heeft zoveel moois gezien en zelfs nog gemist, dat ze volgend jaar weer terugkomen. We zullen zien of we hem nog mooier kunnen maken.

Wandeltocht 6:
Avondvierdaagse Abcoude 18 t/m 21 mei
Zoals altijd ondersteunden we stichting Avondvierdaagse Abcoude en hebben ongeveer 1.000 kinderen onder begeleiding van hun ouders 4 dagen lang kennis gemaakt met de wandelsport.

Wandeltocht 7:
AMC-wandeltocht in Amsterdam Zuidoost op 31 mei
Al jaren is er een hardloopevenement in Amsterdam Zuidoost: AMC-Loop. Dit jaar wilden ze er een wandeltocht bij en hebben ons gevraagd om deze tocht te organiseren. Was leuk om eens een gecombineerd evenement te organiseren.

Wandeltocht 8:
Stichtse Vecht en Plassen wandeltocht in Loenen a/d Vecht op 6/7 juni
Ook weer een klassieker. Deze wandeltocht is net zo afwisselend als onze andere, maar door de Vecht en de plassen zijn we soms gebonden aan vaste wegen.  Toch willen we wat gaan wijzigen. Deze wandeltocht hebben we in 2015 voor het laatst in deze vorm georganiseerd. Volgend jaar willen we er een 2-daagse van maken!

Wandeltocht 9:
Zomerse Nacht avond- en nachtwandeltocht in Driemond/Amsterdam van 19 op 20 juni
Dat was spannend! Onze eerste nachtwandeltocht. Donker, met lampjes en veiligheidhesjes, een horecaondernemer die midden in de nacht open is! Super, die doen we in 2016 weer (maar dan nog beter!)

Wandeltocht 10:
Baarn en de Vuursche wandeltocht in Baarn op 12/13 september
Onze derde klassieker. Deze hebben we in 2015 voor de tweede keer in deze nieuwe startlocatie georganiseerd. Het is echt de moeite waard om op de boerderij te komen kijken en in de biologische de winkel je boodschappen te doen. Voor als je je een prins of prinses wilt voelen… een aantal wandelaars hebben hun wandeltocht gecombineerd met een bezoek aan Paleis Soestdijk.

Wandeltocht 11:
Utrechtse Herfstbossen wandeltocht in Doorn op 17/18 oktober
De vierde klassieker van de Verbinding. Ook hier voor de tweede keer in deze nieuwe startlocatie.
De bossen, de rust… en dat net naast de snelweg. En wat een grote opkomst ook weer! We overwegen deze wandeltocht volgend jaar nog leuker te maken. 2 dagen verschillende parcoursen en dan lekker overnachten op de camping!

Wandeltocht 12:
Gooi en Wijdemeren Herfst wandeltocht in Ankeveen op 31 oktober/1 november
Top top en nog eens top. Zo dicht bij de andere wandeltochten en toch zo’n ander parcours. En wat een startlocatie. Zelfs levende muziek op zondag. Een groot feest en heeft u last gehad van de grote opkomst? Ruimte genoeg op parcours en op de startlocatie!