Wandelvakantie naar de prachtige Morvan in Bourgondië

Verblijf en omgeving        Wandelroutes       Prijs en Reserveren    Locatie    Foto’s

WE GAAN DEZE REIS WEER PLANNEN IN 2019! 

Vrijdag 16 t/m zondag 25 augustus 2019

Prachtige 9-daagse wandelvakantie in de Morvan. Deze reis is een eigen vervoersreis. Beschikt u niet over eigen vervoer, dan kunnen wij voor u bemiddelen (carpoollijst) of bij voldoende animo de reis voor u regelen tegen meerprijs (busje met chauffeur). TIP voor reizen met openbaar vervoer: indien u uiterlijk 90 dagen vooraf uw (ov)tickets reserveert, scheelt dit vaak aanzienlijk in de prijs.

Wandelsportcentrum de Verbinding heeft in samenwerking met Connecting Moves in voorgaande jaren verschillende keren een wandelvakantie georganiseerd. Ook dit jaar gaan we samen op reis.
We gaan wandelen in Frankrijk-Bourgondië in het Parc Naturel Régional du Morvan.

De bijzonderheden van deze wandelvakantie.
Op deze 9-daagse reis hebben we dagelijks de keuze uit 7 boeiende wandelingen. We wandelen gezamenlijk onder begeleiding van de samensteller van de wandelroutes. De dagwandelingen zijn hieronder in willekeurige volgorde beschreven. Vanzelfsprekend maakt u zelf de keuze of u met de wandelingen mee gaat. U kunt natuurlijk ook een en/of een paar dagen voor uw eigen avontuur kiezen. U heeft voor deze reis een gemiddelde conditie nodig.

Reisplanning:
Vrijdag: op dag 1 arriveert u in de overnachtingslocatie, waar we gezamenlijk van een welkomstdrankje genieten.
Daarna wordt ons eerste diner geserveerd. Laat van te voren even uw verwachte aankomsttijd weten.

Zaterdag t/m vrijdag: we kiezen per dag een van de dagwandelingen uit. Heeft u een dag geen zin om mee te wandelen of wilt u op eigen gelegenheid uw dag invullen, dan bent u daar natuurlijk vrij in.

Zaterdag: na het ontbijt checken we uit en vangt uw thuisreis aan.

Kledingadvies: stevige wandelschoenen, regenkleding  en eventueel een (wandel)stok
Conditie: U dient te beschikken over enige conditie. De paden zijn soms oneffen en stijgen en dalen komt geregeld voor op dit parcours.
Tip: bereidt u zichzelf voor met trainingen bij WSC De Verbinding of uw eigen wandelvereniging of vraag advies aan ons.

Uw reisleiding

Deze begeleide wandelreis is ontwikkeld en samengesteld door uw Nederlandse reisleiding ter plaatse, Monique Jansma (Stg. WSC De Verbinding en Connecting Moves). Bent u wel eens mee geweest met de Verbinding op een begeleide wandeling in Nederland of heeft u wel eens meegedaan aan een van onze wandeltochten? U kunt van dit “Franse parcours” dezelfde kwaliteit en zorgvuldigheid verwachten. De reisleiding bestaat deze reis uit minimaal 2 personen, in het bezit van ehbo-diploma’s.

Verblijf en omgeving

Ons verblijf
Onze verblijfslocatie zal de hele week dezelfde zijn. Dit bespaart u in- en uitpakken van uw bagage en zo hebben we de mogelijkheid ons gezellig te settelen. We hebben gekozen voor een gîte, een prachtig karakteristiek oud schoolgebouw in de omgeving waar we gaan lopen. We delen de kamers en het sanitair met meerdere personen. Stelt u prijs op een kamer alleen, dan is daar een beperkte mogelijkheid voor.
Geen zin om te wandelen? We nemen voldoende spelletjes mee om een dagje “thuis” te blijven. En wat dacht u van een jeu de boules competitie? Nieuw dit jaar is ook de mogelijkheid om een dagje te schilderen! Altijd al eens willen leren? Wij zullen alle materialen verzorgen en de workshop wordt door een deskundige geleid. Aan u de keus: wandelen, relaxen, schilderen, spelletjes doen! De gîte is een perfecte uitvalsbasis voor al onze wandelingen en dagplanningen. Onze maaltijden worden verzorgd door de meereizende kok. Voor onderweg nemen we een lunchpakket mee.

De omgeving
Parc du Morvan ligt in het hart van Bourgondië, op ±750 kilometer rijden van Utrecht. Het gebied is heuvelachtig met hier en daar bergachtige eigenschappen tot 910 meter hoogte en wordt omringd door de grotere plaatsen Dijon, Autun, Nevers en Avallon. Het rustieke gebied bestaat uit eindeloze bossen en weilanden. Het park heeft een beschermde status. Le Parc Naturel Régional du Morvan staat voor rust en een adembenemende natuur. Het gebied is dunbevolkt. We vinden schitterende meren, stilte en rust en maar liefst 16 musea. Hier is het waar wij voor u de wandelroutes hebben verkend. Frankrijk en daarmee ook Bourgondië is heel wat “aangelegde” wandelpaden rijk. De Morvan biedt ons 1.500 kilometer! Maar hier geldt “niets is wat het lijkt”. Zo is er een wandelpad en zo is het weer weg. Een beetje avontuurlijk moet je wel zijn. Neem ook stevige waterdichte schoenen en een regenponcho mee. De begeleider weet de weg en neemt u mee op deze verrassende “expeditie”. Bij uitstek leent deze wandelvakantie zich voor verlenging op eigen initiatief; voor of na uw wandelweek kunt u hier of elders in Frankrijk nog veel meer ontdekken.

wandelvakantie Bourgogne

Begin

Wandelroutes

Per dag kiezen we een wandeling uit. Soms kunnen we dicht bij onze verblijfplaats starten, dan weer rijden we gezamenlijk naar de locatie waar we gaan wandelen. Heeft u geen eigen vervoer? Er is altijd wel een plekje vrij.
De wandelingen zijn in willekeurige volgorde beschreven.

Wandeling 1 – Water in de Morvan
We maken een wandeling rond een van de Morvan-folder-55 meren in de Morvan. We kiezen voor de meest populaire, welke op bijna 600 meter hoogte ligt. Rond dit meer liggen pijnboom- en lariksbossen.
We stijgen en dalen maar 1 keer 65 meter en genieten van het uitzicht over het water van dit prachtige stuwmeer.
We stappen over een van de oudste stuwen van Frankrijk en het riviertje dat dit meer voedt. Dit grillige riviertje verlaat het meer weer aan de andere kant en we ontmoeten het deze week nog in een heel andere hoedanigheid!
Stijgen-dalen ± 65 meter / Afstand ± 16 km / Tijd ± 4,5 à 5 uur.

Wandeling 2 – Wandelknooppunt-plaats als middelpunt
We vertrekken uit onze gîte vanaf 475 meter hoogte en gaan in noordelijke richting. Gelijk gaan we flink stijgen.  Met een grote boog blijven we naar het noord-westen lopen en het meest noordelijke punt van vandaag is met 665 meter gelijk ook het hoogste punt. We passeren vandaag zo’n 7 “woonkernen”, maar schijn bedriegt; u zult niet veel Morvandeaux tegenkomen. Na het hoogste punt zetten we gestaag de daling in richting het zuiden, terug naar ons startpunt.  Eerst komen we nog door een dorp dat als wandelknooppunt bekend staat in deze regio. Vandaag wisselt het stijgen en dalen regelmatig af.
Stijgen-dalen ± 250 meter / Afstand ± 16 km / Tijd ± 5,5 à 6,5 uur.

Wandeling 3 – De berg en de Kelten
Vandaag gaan we naar Mont Beuvray, met 821 meter hoogte de op een na hoogste berg van de Morvan. Op deze berg ligt een uitgebreid gebied waar een oude Keltische stad “Bibracte” wordt opgegraven. Er is een prachtig museum te bezoeken en je kunt hier heerlijk wandelen. Hier eindigt ook de weg Alésia-Bibracte (die wij elders in de week ook tegenkomen!) en we kunnen precies daar gaan staan waar Julius Caesar zijn grote krijgsboek heeft geschreven. Vandaag gaan we (deels) vrij wandelen en van de archeologische opgravingen genieten en aansluitend gezamenlijk afdalen naar waar we begonnen zijn.
Stijgen-dalen naar keuze ± 225 meter / Afstand ± 9 km of minder / Tijd vrij in te delen.

Wandeling 4 – Op avontuur!
We reizen naar het noorden waar onze wandeling zal beginnen. Deze dag laat zich kenmerken door de meest avontuurlijke route van onze reis. Door bossen en langs wildgebieden omhoog en omlaag door ruig maar schitterend terrein! Soms moeten we even van het pad af, maar kijk daar liggen nieuwe paadjes. We stijgen en dalen en komen plotseling kleine riviertjes tegen die onze weg willen versperren! Dit avontuur mag u niet missen. Trek stevige schoenen aan en vergeet uw wandelstok niet. U heeft straks thuis wat te vertellen! Vanuit Anost gaan we met vervoer weer terug naar onze gîte.
Pittige dag /ruig terrein.
Stijgen-dalen ± 150 – 280 meter / Afstand ± 18 km / Tijd ± 6 à 6,5 uur.

Wandeling 5 – Het zoete zuiden
We vertrekken vanuit onze gîte in noordelijke richting. Bij Anost buigen we af in zuidelijke richting. Ook deze dag wordt weer zeer afwisselend. Op weg kunnen we de bordjes met aankondigingen voor de overheerlijke streekhoning aantreffen.
We kunnen het vandaag zo zwaar maken als we zelf willen. Verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden zijn nu mogelijk. Pakken we die extra hindernis van 200 meter stijgen en dalen mee? We laten ons uitdagen of doen het een dagje rustig aan. We voelen ons pelgrims als we langs de grillig gevormde bomen en door diepliggende met keien bezaaide bospaden lopen. Een route bij uitstek geschikt om te ervaren wat een regenboog is!
Stijgen-dalen naar keuze zwaar of minder zwaar / Afstand 12 tot 16 km / Tijd ± 4,5 tot 6,5 uur.

Wandeling 6 – Een ander tijdperk
We reizen vandaag naar de plaats Autun, voormalige hoofdstad van de Aedui (Kelten). We maken eerst een gezamenlijke wandeling aan de zuidoost kant van de stad. We komen daarbij o.a. langs een prachtige waterval. Aansluitend lopen we naar Autun en daar kunt u genieten van de kathedraal, stadspoorten, het oude theater en de Tempel van Janus. Aan het einde van de dag heeft u kunnen ervaren waarom Autun ook wel het “kleine Rome” genoemd wordt.
Stijgen-dalen ± 120 meter / Afstand ± 7 km plus stadsbezichtiging / Tijd ± 5 à 6 uur.

Wandeling 7 – In de voetsporen van de Kelten
In noordoostelijke richting vertrekken we per auto naar Anost en vanuit “het middelpunt van wandelroutes” gaan we gelijk een stukje stijgen. Even op adem komen en ons pad gaat pal noord en stevig omhoog de prachtige natuur in. Boven komen we op de route Alésia-Bribracte een 120 km lange route tussen deze 2 oude Keltische nederzettingen en we volgen de weg een flink eind. Verderop gaan we een moment van de route af om naar de “bron” van een belangrijke rivier te gaan. Vlak voor onze terugkomst genieten we nog even van het uitzicht over het dal waar ons startpunt ligt.
Stijgen-dalen ± 240 meter / Afstand ± 17 km / Tijd ± 5,5 tot 6,5 uur.

Morvan-folder-2                         Morvan-folder-4

Begin

Prijs en reserveren 

Deze wandelreis is 1x beschikbaar in 2019!

vrijdag 16 t/m zondag 25 augustus

PRIJS: wordt nog bekend gemaakt

Hierbij is inbegrepen:

 • welkomstdrankje
 • 8 overnachtingen
 • 8 x ontbijt, diner, lunch(pakket) 
 • 7 dagwandelingen incl. bezoek aan verschillende wetenswaardigheden in de omgeving
 • professionele begeleiding door gediplomeerd wandeltrainer
 • workshop schilderen
 • gratis koffie/thee in de gîte
 • drankjes tussen 17.00 – 24.00 uur 
  (bier, wijn, fris- en vruchtendranken)

NIET inbegrepen:

 • vervoer
 • overige consumpties, entreegelden museumbezoek e.d.
 • reis- en annuleringsverzekering (zelf regelen)

Reservering/aanmelding
Indien u met ons mee wilt wandelen, reserveert u bij voorkeur zo spoedig mogelijk.

Reserveringskosten
€15,00 per boeking

Annulering:
Kosteloze annulering is mogelijk tot uiterlijk 3 maanden van te voren. 

Reisgarantie:
Voor deze wandelvakantie is rekening gehouden met een minimum deelname van 12 personen. Bij onvoldoende deelnemers, wordt de reis uiterlijk 2 weken voor vertrek door ons geannuleerd onder terugboeking van uw betaling.
Ook hanteren we een inschrijflimiet. Indien het maximum aantal deelnemers is bereikt voor deze reis, is reserveren niet meer mogelijk. U kunt ons dan verzoeken op de wachtlijst geplaatst te worden. Bij voldoende personen op de reservelijst, plannen we een extra reisdatum.

Inschrijven bij voorkeur via het reserveringsformulier
Voor meer informatie, stuur een e-mail of neem contact met ons op via het contactformulier

Betalingscondities wandelvakantie:
Na uw aanmelding voor een reis ontvangt u van ons binnen een week een bevestiging en informatie over de betaling. Tevens ontvangt u van ons de rekening. Deze rekening kunt u indien gewenst betalen in 2 termijnen. Indien u reserveert binnen 6 weken voor vertrek betaalt u het gehele bedrag ineens. Na ontvangst van uw (1e) betaling is uw inschrijving definitief en dichter op de reisdatum ontvangt u nadere informatie, zoals tips voor uw paklijst. U betaalt pas na ontvangst van de rekening door overschrijving op onze rekening bij de Rabobank NL66 RABO 0103301054 t.n.v. Stg. WSC De Verbinding, o.v.v. reserveringsnummer, reisdatum en uw naam.

Annulering:
Kosteloze annulering is mogelijk tot uiterlijk 3 maanden van te voren. 

Voor de voorwaarden van deze reis, zie onze Algemene reis- en annuleringsvoorwaarden

Begin

1 gedachte over “Wandelvakantie naar de prachtige Morvan in Bourgondië

 1. Het was een fijne wandelvakantie in een hele mooie omgeving met een gezellige groep.
  De wandelingen waren uitdagend maar voor iedereen goed te doen.
  De dag werd altijd afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje.

Een reactie plaatsen