Wandelvakantie Sauerland

Verblijf en omgeving      Locatie      Prijs en boeken   Video’s

***DE REIS IN OKTOBER/NOVEMBER GAAT HELAAS OOK NIET DOOR!***

Door alle maatregelen is het op dit moment niet mogelijk naar Duitsland te reizen.


Er zijn ter plaatse voldoende maatregelen genomen in verband met het Covid-19 virus. Wij hebben in de 2e week van augustus zelf polshoogte genomen hoe ze dat hebben gedaan en wat onze mogelijkheden zijn. Meerdere keren per dag wordt alles gedesinfecteerd. Het personeel draagt uiteraard mondkapjes en is zeer zorgvuldig. We hebben kunnen zien waar we rekening mee moeten houden. Gasten dragen tijdens het verplaatsen in de gemeenschappelijke ruimten een mondkapje en iedereen houdt waar mogelijk, zoveel mogelijk rekening met de 1,5 meter afstand. Wij kunnen u goed voorbereid op deze reis begeleiden en de kwaliteit leveren die u van ons gewend bent. Overweegt u mee te gaan, lees dan van te voren onze reisvoorwaarden.

REISPROGRAMMA SAUERLAND 2020 

Dinsdag 14 april t/m maandag 20 april (7 dagen)
Deze reis is afgelast ivm Covid-19/corona, de deelnemers hebben hun (aan)betalingen per direct terug ontvangen.

Zaterdag 31 oktober t/m vrijdag 6 november (7 dagen)
Deze reis is afgelast ivm Covid-19/corona, de deelnemers hebben hun (aan)betalingen per direct terug ontvangen.

Deze wandelvakantie naar Duitsland is in 2018 en 2019 meerdere keren georganiseerd en we bieden deze wederom aan in 2020 (7 dagen). In april slapen we in een gezellig familiehotel. NB voor november hebben we ook gekozen voor dit hotel, omdat we hier in april hebben moeten annuleren. Deze eigen vervoersreis is een 7-daagse wandelvakantie. Beschikt u niet over eigen vervoer, dan kunnen wij voor u bemiddelen (carpoollijst). Ook kunt u gemakkelijk en goedkoop met de bus of trein. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem gaat er een busdienst naar de omgeving waar ons hotel ligt! Wij zorgen eventueel voor vervoer van de bushalte naar het hotel vv. Vanuit Amsterdam ben je voor nog geen € 25,00  ter plaatse. Met de auto reis je in ±4 uren van Amsterdam naar een van de hotels.

We gaan naar het Sauerland in de omgeving van Winterberg en natuurlijk wandelen we in het prachtige gebied aldaar. Extra aan de reis is dat er ter plaatse ook een dagtocht met een touringcar* gemaakt kan worden en/of u kunt een vaartochtje maken over een van de meren (niet in november). Dus geen zin om alle dagen te wandelen? Kies een dagje iets anders. ’s Avonds is er entertainment in het hotel. *Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen.

Per dag maken we een lekkere wandeling door de mooie omgeving. De wandelingen zijn verder ontwikkeld en het is nu ook mogelijk kortere wandelingen te maken. En zoals u van ons gewend bent, hebben we weer prachtige paden gevonden.

Kledingadvies: stevige wandelschoenen, regenkleding  en eventueel een (wandel)stok
Conditie: U dient te beschikken over enige conditie. Indien u op vlak land 5 tot 5,5 km p.u. kunt lopen, komt u in het Sauerland goed mee in de groep. De paden zijn soms oneffen en stijgen en dalen komt geregeld voor op dit parcours. Daarom zullen we het gemiddelde van 5 tot 5,5 km per uur meestal niet halen! Deze reizen zijn zeker ook geschikt om te trainen voor meerdaagse evenementen. Door het stijgen en dalen wordt er aanspraak gemaakt op diverse spiergroepen. Door meerdere dagen achter elkaar te lopen kunt u deze spiergroepen goed trainen. Tijdens de wandeltochten geven wij desgewenst graag advies m.b.t. uw training.
Overigens wandelen we als groep en gaan we zorgvuldig en respectvol met ieders kunnen om. Waar nodig en/of gewenst geven we tips en adviezen. Per dag kunt u kiezen om mee te lopen of iets anders te gaan doen. Vaak kunt u kiezen voor een halve dag wandelen.
Tip: bereidt u zichzelf voor met trainingen bij WSC De Verbinding of uw eigen wandelvereniging of vraag advies aan ons.

De verzorging tijdens deze reizen is “alles inclusief”. Dat betekent dat u ter plaatse volledig begeleid wordt, koffie, thee en alle maaltijden erbij in zitten en ’s middags na 17.00 uur tot ’s avonds 24.00 uur de drankjes gratis zijn. Het dagje uit met de touringcar (alle reizen)* en/of een boottochtje over een meer (niet in november) is natuurlijk ook inclusief. *Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen.

Reisplanning

Op dag 1 arriveert u in het hotel. Afhankelijk van uw aankomsttijd krijgt u koffie/thee met gebak of een kleine warme lunch. ’s Avonds wordt ons eerste diner geserveerd.
Dag 2, 3, 4, 5 en 6. Op deze dagen maken we prachtige wandelingen in de omgeving of u kiest voor eigen invulling.
Dag 7. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken. Aansluitend vangt uw thuisreis aan. 

Uw reisleiding

Deze begeleide wandelreis is ontwikkeld en samengesteld door uw Nederlandse reisleiding ter plaatse, Monique Jansma, organisator, routebouwer, wandeltrainer en wandelcoach (Stg. WSC De Verbinding en Connecting Moves). Samen met haar echtgenoot, wandelbegeleider Chris Vellinga gaan we dagelijks op pad. Mogelijk dat er meerdere wandelbegeleiders meegaan.
Bent u wel eens mee geweest met de Verbinding op een begeleide wandeling in Nederland of met een van onze wandelreizen of heeft u wel eens meegedaan aan een van onze wandeltochten? U kunt van dit “Duitse parcours” dezelfde kwaliteit en zorgvuldigheid verwachten. De reisleiding bestaat uit minimaal 2 personen, in het bezit van diverse ehbo-diploma’s.

Verblijf en omgeving

Ons verblijf

Onze verblijfslocatie zal per reis dezelfde zijn. Dit bespaart u in- en uitpakken van uw bagage en zo hebben we de mogelijkheid ons gezellig te settelen.

De eerste reis/locatie hebben we helaas moeten annuleren. We hebben er nu voor gekozen om in plaats daarvan de 2e reis naar dit gezellige hotel te gaan.
Voor april en nu ook voor november hebben we gekozen voor het 3 sterren hotel Marleen. In dit hotel zijn wij al eerdere keren geweest en het geeft ons en u een heerlijk “van harte welkom-gevoel”! Tim en Patrick doen er samen met hun team alles aan om het ons naar de zin te maken. Het hotel bevindt zich naast een privé-parkje met leuke vijver in het plaatsje Siedlinghausen, centraal gelegen tussen Winterberg en Olsberg in een zeer bosrijk gebied. U kunt gratis gebruik maken van de nabijgelegen tennisbanen (±100 m) en het zwembad (±200 m). Alle kamers zijn voorzien van alle gemakken: bad en/of douche, föhn, toilet, zitje, lcd tv met 7 Nederlandse zenders. De meeste kamers hebben bovendien een balkon. Daarnaast beschikt het hotel over een lounge met gratis WiFi, bibliotheek, biljarttafel, kegelbaan en een typisch Duitse bierstube. In het restaurant wordt u verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet, een prima kleine (warme) lunch als u “thuis” blijft en een uitstekend driegangendiner inclusief saladebar. Gaat u mee wandelen, dan kunt u natuurlijk uw lunchpakket klaarmaken. Regelmatig is er ’s avonds entertainment, zoals live muziek, bingo enz. Het is een gezellig hotel met 28 kamers. Hiervan bevinden er zich 8 op de begane grond. 


De omgeving

Gelegen op korte afstand van het hotel vindt u Winterberg. Dit is bij de meeste mensen bekend als wintersport/skigebied. 
In de directe omgeving is er veel te wandelen. Siedlinghausen en bijvoorbeeld Grafschaft zijn kleine dorpjes in dit gebied. Er zijn prachtige routes voor u samengesteld in de buurt van het hotel en om Grafshaft. We plannen onder voorbehoud 1 wandeling te maken in de buurt van Grafshaft. Grotere en wellicht meer bekende plaatsen in de omgeving zijn Schmallenberg, Bad Fredeburg, Winterberg, Willingen, Olsberg, Meschede, Medebach, Lennestadt en Brilon.

Per dag kiezen we een wandeling uit. We zullen dicht bij onze verblijfplaats starten of we rijden (wellicht gezamenlijk) naar een andere locatie waar we gaan wandelen. Heeft u geen eigen vervoer? Er is altijd wel een plekje vrij. We gaan zorgvuldig om met uw veiligheid en vragen u (vooralsnog) in de auto mondkapjes te dragen als u met personen reist die niet tot uw huishouden behoren.

Begin

Prijs en boeken van uw reis in 2020

 • april 2020: € 479,95 p.p.
 • november 2020: € 429,95 p.p.
 • Tijdens deze reizen kunt u met ons meewandelen, maar ook een dagje iets anders op eigen gelegenheid gaan doen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen per kamer en gelden in het jaar 2020. 1-persoonskamers zijn beperkt beschikbaar, toeslag is van toepassing.
TIP: boek uw verblijf “op indeling”. Wij delen u dan in op een 2-persoonskamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht en u hoeft dan geen toeslag te betalen. 
I.v.m. het coronavirus vragen wij u om de hygiene in acht te nemen. Zeker als u kiest voor slapen op indeling.
Wij hebben een paar 1-persoons kamers extra mogen reserveren. Wilt u zeker zijn van een 1-peroonskamer, boek dan bijtijds.

We sturen al onze lezers een nieuwsbrief met o.a. meer informatie over deze wandelreis.
Voor vragen kunt u het contactformulier invullen. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk antwoorden.

Inbegrepen bij de 7 daagse reis:

 • deskundige begeleiding op alle wandeltochten
 • ontvangst met kleine (warme) lunch of koffie met gebak
 • 6 x overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet
 • 6 x kleine warme lunch of lunchpakket
 • 5 x driegangenkeuze menu met saladebuffet
 • 1 x Culinair Dinerbuffet
 • koffie en thee gehele dag gratis in het hotel
 • dagelijks alle drankjes in het hotel van 17.00 t/m 24.00 gratis
  (bieren, wijnen, fris- en vruchtendranken, jenevers en apfelkorn)
 • dagtocht per touringcar door het Sauerland (onder voorbehoud van corona-maatregelen)
 • voucher voor boottochtje op nabijgelegen meer (alleen in april en ondervoorbehoud van corona-maatregelen)
 • iedere avond vertier en entertainment
  (hierbij wordt regelmatig een bittergarnituur geserveerd)
 • gebruik E-bikes en alle andere hotelfaciliteiten (o.a. tennisbanen)
 • entree binnen- en buitenzwembad op ±200 meter afstand van hotel 
 • uitstapjesboekje t.w.v. €6,95 en gebruik infotheek

NIET inbegrepen:

 • vervoer
 • eigen consumpties, entreegelden museumbezoek e.d.
 • reis- en annuleringsverzekering (zelf regelen)
 • toeristenbelasting/overnachtingsbijdrage: €2,00 p.p.p.n.
 • boekingskosten € 15,00 per boeking
 • 1 persoonstoeslag à € 120,00 

Reisgarantie:
Voor deze wandelvakantiereizen is rekening gehouden met een minimum deelname van ±12 personen. Bij onvoldoende deelnemers, wordt de reis uiterlijk 2 weken voor vertrek door ons geannuleerd onder terugboeking van uw betaling.
Ook hanteren wij een deelnemerslimiet. Indien het maximum aantal deelnemers is bereikt voor deze reis, is boeken niet meer mogelijk. U kunt ons dan verzoeken op de wachtlijst geplaatst te worden. Bij voldoende personen op de reservelijst, kunnen we een extra reisdatum plannen.

Boek uw reis hier

Voor meer informatie, stuur een e-mail of neem contact met ons op via het contactformulier

Betalingscondities wandelvakantie:
Uw automatisch toegezonden boekingsformulier is tevens de bevestiging van uw boeking. Na ontvangst van uw boeking ontvangt u van ons binnen 2 weken informatie over de betaling en uw factuur. De factuur kunt u indien gewenst betalen in 2 termijnen. Indien u boekt binnen 6 weken voor vertrek betaalt u het gehele bedrag ineens. Dicht op de reisdatum ontvangt u nadere informatie, zoals tips voor uw paklijst. Betalingen geschieden door overschrijving op onze rekening bij de Rabobank NL66 RABO 0103301054 t.n.v. Stg. WSC De Verbinding, o.v.v. boekingsnummer, reisdatum en uw naam.

Annulering:
Kosteloze annulering is mogelijk tot uiterlijk 12 weken voor vertrekdatum. Daarna rekenen wij een percentage van de reissom. Boekingskosten (€ 15,00 per boeking) worden niet gerestitueerd.

Voor de voorwaarden van deze reis, zie onze Reisvoorwaarden

Begin