Wandelvakantie Sauerland

Verblijf en omgeving      Locatie      Prijs en reserveren

Deze wandelvakantie naar Duitsland is geheel nieuw en we bieden deze aan in verschillende varianten. Het is een gezellige 5- of 9-daagse wandelvakantie in het Sauerland. Deze reis is een eigen vervoersreis. Beschikt u niet over eigen vervoer, dan kunnen wij voor u bemiddelen (carpoollijst). Ook kunt u gemakkelijk en goedkoop met de bus of trein. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem gaat er een busdienst naar het plaatsje waar ons hotel ligt!  Vanuit Amsterdam ben je in ±6 uur busreis of treinreis voor nog geen € 25,–  ter plaatse. Met de auto reis je in ±4 uren van Amsterdam naar het hotel.

We gaan naar het Sauerland in de omgeving van Winterberg en natuurlijk wandelen we in het prachtige gebied aldaar. Extra aan deze reis is dat er ter plaatse ook een dagtocht met een touringcar gemaakt kan worden en/of u kunt een dagje gaan varen in mei/juni. Dus geen zin om alle dagen te wandelen? Kies een dagje iets anders. ’s Avonds is er entertainment in het hotel.

Per dag maken we een lekkere wandeling door de mooie omgeving. Op dit moment worden alle wandelingen verder ontwikkeld en zoals u van ons gewend bent, zijn we op zoek naar de mooiste paden. Binnenkort gaan we nogmaals naar het gebied om meer wandelingen uit te zetten. Zodra we tevreden zijn, zullen we de beschrijvingen op onze website zetten.

Kledingadvies: stevige wandelschoenen, regenkleding  en eventueel een (wandel)stok
Conditie: U dient te beschikken over enige conditie. De paden zijn soms oneffen en stijgen en dalen komt geregeld voor op dit parcours.
Tip: bereidt u zichzelf voor met trainingen bij WSC De Verbinding of uw eigen wandelvereniging of vraag advies aan ons.

Deze reis is alles inclusief. Dat betekent dat u ter plaatse volledig begeleid wordt, koffie, thee en alle maaltijden erbij in zitten en ’s middags na 17.00 uur tot ’s avonds 24.00 uur de drankjes gratis zijn. Het dagje uit met de touringcar of varen is natuurlijk ook inclusief.

Reisplanning

Op dag 1 arriveert u in het hotel. Afhankelijk van uw aankomsttijd krijgt u koffie met gebak of een warme lunch.’s Avonds  wordt ons eerste diner geserveerd.
Dag 2, 3, 4.
Op deze dagen maken we prachtige wandelingen in de omgeving of u kiest voor eigen invulling.
Dag 5. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken. Indien gewenst kunt u met ons de laatste wandeling maken. Aansluitend vangt uw thuisreis aan.

Uw reisleiding

Deze begeleide wandelreis is ontwikkeld en samengesteld door uw Nederlandse reisleiding ter plaatse, Monique Jansma (Stg. WSC De Verbinding en Connecting Moves). Kort voor uw aankomst wordt het gebied nog eens extra bezocht om goed voorbereid te kunnen wandelen.
Bent u wel eens mee geweest met de Verbinding op een begeleide wandeling in Nederland of met een van onze wandelreizen of heeft u wel eens meegedaan aan een van onze wandeltochten? U kunt van dit “Duitse parcours” dezelfde kwaliteit en zorgvuldigheid verwachten. De reisleiding bestaat deze reis uit minimaal 2 personen, in het bezit van ehbo-diploma’s.

Verblijf en omgeving

Ons verblijf

Onze verblijfslocatie zal de hele reis dezelfde zijn. Dit bespaart u in- en uitpakken van uw bagage en zo hebben we de mogelijkheid ons gezellig te settelen. We hebben gekozen voor een 3 sterren hotel Marleen in het plaatsje Siedlinghausen. Alle kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken: Bad en/of douche, föhn, toilet, zitje, lcd tv met 7 Nederlandse zenders. De meeste kamers hebben bovendien een balkon. Daarnaast beschikt het hotel over een lounge met gratis WiFi, bibliotheek, biljartzaal, kegelbaan en een typisch Duitse cafébar. In het restaurant wordt u verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet, een prima warme lunch als u “thuis” blijft en een uitstekend driegangendiner inclusief saladebar. Regelmatig is er show cooking en ’s avonds entertainment, zoals live muziek, bingo enz. Het is een gezellig hotel met 28 kamers. Hiervan bevinden er zich 8 op de begane grond. We verblijven op basis van alles inclusief. De hele dag door is er koffie en thee en na 17.00 uur zijn uw drankjes gratis.


De omgeving

Winterberg is bij de meeste mensen bekend als wintersport/skigebied. Het hotel bevindt zich in een natuurschoon park met prachtige vijver op slechts 200m van het centrum van Siedlinghausen, centraal gelegen tussen Winterberg en Olsberg. U kunt gratis gebruik maken van de nabijgelegen tennisbanen en u krijgt indien gewenst gratis kaartjes voor het zwembad.
In de directe omgeving is er veel te wandelen. Er zijn prachtige routes voor u samengesteld.

 

Per dag kiezen we een wandeling uit. Meestal zullen we dicht bij onze verblijfplaats starten, een enkele keer rijden we wellicht gezamenlijk naar de locatie waar we gaan wandelen. Heeft u geen eigen vervoer? Er is altijd wel een plekje vrij.

Begin

Prijs en reserveren (geldig in 2018)

Deze wandelreis is beschikbaar in mei/juni en november 2018!

 • 30 mei t/m 3 juni, 4 nachten/5-dagen. PRIJS € 299,95 p.p.
  Tijdens deze reis kunt u begeleid wandelen, een bustocht maken en een dagje varen over een nabijgelegen meer.
 • 10 t/m 14 november 4 nachten/5 dagen. PRIJS € 249,95 p.p.
  Tijdens deze reis kunt u met ons meewandelen, maar ook een dagje een bustocht maken. Tevens organiseren we gedurende deze reis een tennistoernooi.
 • 14 t/m 18 november 4 nachten/5 dagen. PRIJS € 249,95 p.p.
  Tijdens deze reis kunt u met ons meewandelen, maar ook een dagje een bustocht maken.
 • 10 t/m 18 november 8 nachten/9 dagen. PRIJS € 499,90 p.p.

Prijzen zijn op basis van 2 personen per kamer en gelden in het jaar 2018. Er zijn enkele 1-persoonskamers beschikbaar. Indien volgeboekt, geldt een toeslag van € 32,50 p.p.p.n.

Hierbij is inbegrepen:

 • ontvangst met warme lunch of koffie met gebak
 • 4 x Overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet
 • 4 x Warme lunch of lunchpakket
 • 3 x Driegangenkeuze menu
 • 1 x Culinair Dinerbuffet
 • koffie en thee gehele dag gratis in het hotel
 • dagelijks alle drankjes in het hotel van 17.00 t/m 24.00 gratis
  (bieren, wijnen, fris- en vruchtendranken, jenevers en apfelkorn)
 • dagtocht per touringcar door het Sauerland
 • boottocht over het stuwmeer (april-oktober)
 • iedere avond vertier en entertainment
  (hierbij wordt regelmatig een bittergarnituur geserveerd)
 • gratis gebruik E-bikes en alle andere hotel faciliteiten
 • gratis entree binnen en buiten zwembad
 • gratis uitstapjesboekje t.w.v. €6,95 en gebruik infotheek

Voor de reis van 10 t/m 18 november is inbegrepen:

 • ontvangst met warme lunch of koffie met gebak
 • 8 x Overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet
 • 8 x Warme lunch of lunchpakket
 • 6 x Driegangenkeuze menu
 • 2 x Culinair Dinerbuffet
 • koffie en thee gehele dag gratis in het hotel
 • dagelijks alle drankjes in het hotel van 17.00 t/m 24.00 gratis
  (bieren, wijnen, fris- en vruchtendranken, jenevers en apfelkorn)
 • dagtocht per touringcar door het Sauerland
 • iedere avond vertier en entertainment
  (hierbij wordt regelmatig een bittergarnituur geserveerd)
 • gratis gebruik E-bikes en alle andere hotel faciliteiten
 • gratis entree binnen en buiten zwembad
 • gratis uitstapjesboekje t.w.v. €6,95 en gebruik infotheek

NIET inbegrepen:

 • vervoer
 • eigen consumpties, entreegelden museumbezoek e.d.
 • reis- en annuleringsverzekering (zelf regelen)
 • touristenbelasting/overnachtingsbijdrage: €2,00 p.p.p.n.
 • 1 persoonstoeslag op 2 p. kamer à € 130,00, indien geen 1-persoonskamers meer beschikbaar zijn
  N.b. voor de mei/juni reis is geen 1-persoonskamer zonder toeslag meer beschikbaar.

Reisgarantie:
Voor deze wandelvakantie is rekening gehouden met een minimum deelname van 12 personen. Bij onvoldoende deelnemers, wordt de reis uiterlijk 2 weken voor vertrek door ons geannuleerd onder terugboeking van uw betaling.
Ook hanteren we een inschrijflimiet. Indien het maximum aantal deelnemers is bereikt voor deze reis, is reserveren niet meer mogelijk. U kunt ons dan verzoeken op de wachtlijst geplaatst te worden. Bij voldoende personen op de reservelijst, plannen we een extra reisdatum.

Reserveren via het reserveringsformulier
Voor meer informatie, stuur een e-mail of neem contact met ons op via het contactformulier

Betalingscondities wandelvakantie:
Na uw aanmelding voor een reis ontvangt u van ons binnen een week een bevestiging en informatie over de betaling. Tevens ontvangt u van ons de rekening. Deze rekening kunt u indien gewenst betalen in 2 termijnen. Indien u reserveert binnen 6 weken voor vertrek betaalt u het gehele bedrag ineens. Dicht op de reisdatum ontvangt u nadere informatie, zoals tips voor uw paklijst. U betaalt pas na ontvangst van de rekening door overschrijving op onze rekening bij de Rabobank NL66 RABO 0103301054 t.n.v. Stg. WSC De Verbinding, o.v.v. reserveringsnummer, reisdatum en uw naam.

Annulering:
Kosteloze annulering is mogelijk tot uiterlijk 3 maanden van te voren. 

Voor de voorwaarden van deze reis, zie onze Algemene reis- en annuleringsvoorwaarden

Begin