Wandelvakantie Sauerland

Verblijf en omgeving    Prijs en boeken   Locatie  Video’s

***WE GINGEN SAMEN OP PAD IN DUITSLAND – HOPELIJK KUNNEN WE DIT WEER GAAN DOEN***

In 2021 staan er vooralsnog geen reizen meer naar het Sauerland gepland. Hopelijk kunnen we wel weer eens onbezorgd op reis.
Indien Covid-19 nog om ons heen is en we geen verbod op reizen hebben, dan zijn we goed op de hoogte van hoe het hotel er mee om gaat. Wij hebben zelf poolshoogte genomen hoe ze dat hebben gedaan en wat onze mogelijkheden zijn. Er zijn ter plaatse voldoende maatregelen genomen en meerdere keren per dag wordt alles gedesinfecteerd. Het personeel draagt uiteraard mondkapjes en is zeer zorgvuldig. We hebben kunnen zien waar we rekening mee moeten houden. Gasten dragen tijdens het verplaatsen in de gemeenschappelijke ruimten een mondkapje en iedereen houdt, zoveel mogelijk rekening met de 1,5 meter afstand. Wij kunnen u goed voorbereid op deze reizen begeleiden en de kwaliteit leveren die u van ons gewend bent. Overweegt u mee te gaan als wij de boekingen weer open zetten, lees dan van te voren onze reisvoorwaarden.

REISPROGRAMMA SAUERLAND  

Deze wandelvakantie naar Duitsland/Sauerland is reeds meerdere keren georganiseerd en wellicht gaan we weer eens met elkaar op pad in 2021 of 2022 (5 dagen). We slapen iedere keer in een gezellig familiehotel. Deze eigen vervoersreizen zijn telkens 5 dagen of wellicht is er een combinatie is te maken voor 9 dagen. Beschikt u niet over eigen vervoer, dan kunnen wij voor u bemiddelen (carpoollijst). Ook kunt u gemakkelijk en goedkoop met de bus of trein. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem gaat er een busdienst naar de omgeving waar ons hotel ligt! Wij zorgen eventueel voor vervoer van de bushalte naar het hotel vv. Vanuit Amsterdam ben je voor ongeveer € 25,00  ter plaatse. Houdt u dan wel rekening met langere reistijd. Met de auto reis je in ± 4 uren van Utrecht naar het hotel.

We gaan naar het Sauerland in de omgeving van Winterberg en natuurlijk wandelen we in het prachtige gebied aldaar. Extra aan de reis is dat er ter plaatse ook een dagtocht met een touringcar* gemaakt kan worden en/of u kunt een vaartochtje maken over een van de meren (van april tot november)*. Dus geen zin om alle dagen te wandelen? Kies een dagje iets anders. ’s Avonds is er entertainment in het hotel. *Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen.

Per dag maken we een lekkere wandeling door de mooie omgeving. De wandelingen zijn ook in korte delen te maken. Natuurlijk begeleiden wij u op alle wandelingen. Zoals u van ons gewend bent, hebben we weer prachtige paden gevonden.

Kledingadvies: stevige wandelschoenen, regenkleding  en eventueel een (wandel)stok
Conditie: U dient te beschikken over enige conditie. Indien u op vlak land 5 tot 5,5 km p.u. kunt lopen, komt u in het Sauerland goed mee in de groep. De paden zijn soms oneffen en stijgen en dalen komt geregeld voor op dit parcours. Daarom zullen we het gemiddelde van 5 tot 5,5 km per uur meestal niet halen! Deze reizen zijn zeker ook geschikt om te trainen voor uw conditie en zelfs voor meerdaagse evenementen. Door het stijgen en dalen wordt er aanspraak gemaakt op diverse spiergroepen. Door meerdere dagen achter elkaar te lopen kunt u deze spiergroepen goed trainen. Tijdens de wandeltochten geven wij desgewenst graag advies m.b.t. uw training.
Overigens wandelen we als groep en gaan we zorgvuldig en respectvol met ieders kunnen om. Waar nodig en/of gewenst geven we tips en adviezen. Per dag kunt u kiezen om mee te lopen of iets anders te gaan doen. Vaak kunt u kiezen voor een halve dag wandelen.
Tip: bereidt u zichzelf voor met trainingen bij WSC De Verbinding of uw eigen wandelvereniging of vraag advies aan ons.

De verzorging tijdens deze reizen is “alles inclusief”. Dat betekent dat u ter plaatse volledig begeleid wordt, koffie, thee en alle maaltijden erbij in zitten en ’s middags na 17.00 uur tot ’s avonds 24.00 uur de drankjes gratis zijn*. Het dagje uit met de touringcar (alle reizen)* en/of een boottochtje over een meer (april tot november)* is natuurlijk ook inclusief. *Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen.

Reisplanning

Op dag 1 arriveert u in het hotel. Afhankelijk van uw aankomsttijd krijgt u koffie/thee met gebak of een kleine warme lunch. We bieden ’s middags de mogelijkheid met ons uw eerste wandeling te maken. Vertrek is tussen 13.30 en 14.00 uur. Uiterlijk rond 17.00 uur zijn we weer terug. ’s Avonds wordt om 18.00 uur ons eerste diner geserveerd.
Dag 2, 3, 4. Op deze dagen maken we prachtige dagwandelingen in de omgeving of u kiest voor eigen invulling.
Dag 5. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken. We maken nog een halve dagwandeling met de liefhebbers en aansluitend vangt uw thuisreis aan. 

Uw reisleiding

Deze begeleide wandelreis is ontwikkeld en samengesteld door uw Nederlandse reisleiding ter plaatse, Monique Jansma, organisator, routebouwer, wandeltrainer/wandelcoach (Stg. WSC De Verbinding en Connecting Moves). Samen met haar echtgenoot, wandelbegeleider Chris Vellinga gaan we dagelijks op pad op de zelf samengestelde routes. Mogelijk dat er meerdere wandelbegeleiders meegaan.
Bent u wel eens mee geweest met de Verbinding op een begeleide wandeling in Nederland of met een van onze wandelreizen of heeft u wel eens meegedaan aan een van onze wandeltochten? U kunt van dit “Duitse parcours” dezelfde kwaliteit en zorgvuldigheid verwachten. De reisleiding bestaat uit minimaal 2 personen, in het bezit van diverse ehbo-diploma’s.

Verblijf en omgeving

Ons verblijf

Onze verblijfslocatie zal per reis alle dagen dezelfde zijn. Dit bespaart u in- en uitpakken van uw bagage en zo hebben we de mogelijkheid ons gezellig te settelen.

We hebben gekozen voor het 3 sterren hotel Marleen. In dit hotel zijn wij al meerdere keren geweest en het geeft ons en u een heerlijk “van harte welkom-gevoel”! Tim en Patrick doen er samen met hun team alles aan om het ons naar de zin te maken. Het hotel bevindt zich naast een privé-parkje met leuke vijver in het plaatsje Siedlinghausen, centraal gelegen tussen Winterberg en Olsberg in een zeer bosrijk gebied. U kunt gratis gebruik maken van de nabijgelegen tennisbanen (±100 m) en het zwembad (±200 m). Alle kamers zijn voorzien van alle gemakken: bad en/of douche, föhn, toilet, zitje, lcd tv met 7 Nederlandse zenders. De meeste kamers hebben bovendien een balkon. Daarnaast beschikt het hotel over een lounge met gratis WiFi, bibliotheek, biljarttafel, kegelbaan en een typisch Duitse bierstube. In het restaurant wordt u verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet, een prima kleine (warme) lunch als u “thuis” blijft en een uitstekend driegangendiner inclusief saladebar. Gaat u mee wandelen, dan kunt u natuurlijk uw lunchpakket klaarmaken. Regelmatig is er ’s avonds entertainment, zoals live muziek, bingo enz. Het is een gezellig hotel met 28 kamers. Hiervan bevinden er zich 8 op de begane grond. 


De omgeving

Gelegen op korte afstand van het hotel vindt u Winterberg. Dit is bij de meeste mensen bekend als wintersport/skigebied. 
In de directe omgeving is er veel te wandelen. Siedlinghausen en bijvoorbeeld Grafschaft zijn kleine dorpjes in dit gebied. Er zijn prachtige routes voor u samengesteld in de buurt van het hotel en om het dorpje Grafshaft heen. We plannen onder voorbehoud minimaal 1 wandeling te maken in de buurt van Grafshaft. Grotere en wellicht meer bekende plaatsen in de omgeving zijn Schmallenberg, Bad Fredeburg, Winterberg, Willingen, Olsberg, Meschede, Medebach, Lennestadt en Brilon.

Per dag kiezen we een wandeling uit. We zullen dicht bij onze verblijfplaats starten of we rijden (wellicht gezamenlijk) naar een andere locatie waar we gaan wandelen. Heeft u geen eigen vervoer? Er is altijd wel een plekje vrij. We gaan zorgvuldig om met uw veiligheid en vragen u (vooralsnog, zolang de coronamaatregelen dat vereisen) in de auto mondkapjes te dragen als u met personen reist die niet tot uw huishouden behoren.

Begin

Prijs en boeken van uw reis

 • data nog niet bepaald
 • prijs nader te bealen

Inbegrepen bij de door ons georganiseerde 5 daagse reis

 • deskundige begeleiding op alle wandeltochten
 • ontvangst met kleine (warme) lunch of koffie met gebak
 • 4 x overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet
 • 4 x kleine warme lunch of lunchpakket
 • 3 x driegangenkeuze menu met saladebuffet
 • 1 x Culinair Dinerbuffet
 • koffie en thee gehele dag gratis in het hotel
 • dagelijks alle drankjes in het hotel van 17.00 t/m 24.00 uur gratis (afhankelijk van corona-maatregelen)
  (bieren, wijnen, fris- en vruchtendranken, jenevers en apfelkorn)
 • dagtocht per touringcar door het Sauerland (onder voorbehoud van corona-maatregelen)
 • voucher voor boottochtje op nabijgelegen meer (april-november en ondervoorbehoud van corona-maatregelen)
 • iedere avond vertier en entertainment
  (hierbij wordt regelmatig een bittergarnituur geserveerd)
 • gebruik E-bikes en alle andere hotelfaciliteiten (o.a. tennisbanen)
 • entree binnen- en buitenzwembad op ±200 meter afstand van hotel 
 • uitstapjesboekje t.w.v. €6,95 en gebruik infotheek

NIET inbegrepen:

 • vervoer
 • eigen consumpties, entreegelden museumbezoek e.d.
 • reis- en annuleringsverzekering (zelf regelen)
 • toeristenbelasting/overnachtingsbijdrage: €2,00 p.p.p.n.
 • boekingskosten € 15,00 per boeking
 • 1 persoonstoeslag à € 80,00 

Reisgarantie:
Voor onze georganiseerde wandelreizen is rekening gehouden met een minimum deelname van ±12 personen. Bij onvoldoende deelnemers, wordt de reis uiterlijk 2 weken voor vertrek door ons geannuleerd onder terugboeking van uw betaling.
Ook hanteren wij een deelnemerslimiet. Indien het maximum aantal deelnemers is bereikt voor deze reis, is boeken niet meer mogelijk. U kunt ons dan verzoeken op de wachtlijst geplaatst te worden. Bij voldoende personen op de reservelijst, kunnen we een extra reisdatum plannen.

Deze wandelreis kan niet meer geboekt worden

Voor meer informatie, stuur een e-mail of neem contact met ons op via het contactformulier

Betalingscondities georganiseerde wandelvakantie:
Uw automatisch toegezonden boekingsformulier is tevens de bevestiging van uw boeking. Na ontvangst van uw boeking ontvangt u van ons binnen enkele weken informatie over de betaling en uw factuur. De factuur kunt u indien gewenst betalen in 2 termijnen. Indien u boekt binnen 6 weken voor vertrek betaalt u het gehele bedrag ineens. Dicht op de reisdatum ontvangt u nadere informatie, zoals tips voor uw paklijst. Betalingen geschieden door overschrijving op onze rekening bij de Rabobank NL66 RABO 0103301054 t.n.v. Stg. WSC De Verbinding, o.v.v. boekingsnummer, reisdatum en uw naam.

Annulering:
Hoe u uw reis kunt annuleren vindt u in de reisvoorwaarden. Voor annulering van deze reizen vragen wij een percentage van de reissom. U vindt de hoogte van het percentage per tijdvak in onze reisvoorwaarden. Ook vindt u daar de bepalingen rond annuleren tijdens Covid-19.
Boekingskosten (€ 15,00 per boeking) worden niet gerestitueerd.

Reservedata
Omdat we onze reizen in 2020 en 2021 hebben moeten annuleren i.v.m. Covid-19 en het afgegeven negatieve reisadvies naar het buitenland, verwachten we een grote toeloop op onze reizen zodra ze weer te boeken zijn. Dit zou kunnen betekenen dat de door u uitgekozen reisdatum wellicht al snel volgeboekt is. U kunt ons dan verzoeken om op een reservelijst geplaatst te worden voor de door u uitgekozen datum.
Daarnaast kunnen we indien onze reisdata naar het Sauerland zijn volgeboekt, bij voldoende animo andere reizen plannen. U kunt er voor kiezen om zich als geinteresseerde aan te melden voor een andere reis. Zodra de datum van de extra reis bekend is zullen we dat op onze website zetten en aan iedereen communiceren die daarom verzocht heeft. We zijn afhankelijk van wat het hotel beschikbaar heeft. De prijs van reisdata kan varieren i.v.m. de geldende tarieven van het hotel.

Voor de voorwaarden van de georganiseerde reizen, zie onze Reisvoorwaarden

Begin