Wandelvakantie Sauerland

Verblijf en omgeving      Locatie      Prijs en boeken   Video’s

WE GAAN DEZE REIS NOG 1 KEER MAKEN IN 2019! 

Zaterdag 2 november t/m vrijdag 8 november (7 dagen)

 

Deze wandelvakantie naar Duitsland is in 2018 meerdere keren georganiseerd en we bieden deze wederom aan in verschillende varianten in 2019 (5-7-9 dagen). De laatste reis die we gaan maken is een 7-daagse wandelvakantie in het Sauerland. Deze reis is een eigen vervoersreis. Beschikt u niet over eigen vervoer, dan kunnen wij voor u bemiddelen (carpoollijst). Ook kunt u gemakkelijk en goedkoop met de bus of trein. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem gaat er een busdienst naar het plaatsje waar ons hotel ligt!  Vanuit Amsterdam ben je  voor nog geen € 25,00  ter plaatse. Met de auto reis je in ±4 uren van Amsterdam naar het hotel.

We gaan naar het Sauerland in de omgeving van Winterberg en natuurlijk wandelen we in het prachtige gebied aldaar. Extra aan deze reis is dat er ter plaatse ook een dagtocht met een touringcar gemaakt kan worden en/of u kunt een dagje gaan varen (niet in november). Dus geen zin om alle dagen te wandelen? Kies een dagje iets anders. ’s Avonds is er entertainment in het hotel.

Per dag maken we een lekkere wandeling door de mooie omgeving. De wandelingen zijn verder ontwikkeld en het is nu ook mogelijk kortere wandelingen te maken. En zoals u van ons gewend bent, hebben we weer prachtige paden gevonden.

Kledingadvies: stevige wandelschoenen, regenkleding  en eventueel een (wandel)stok
Conditie: U dient te beschikken over enige conditie. Indien u op vlak land 5 tot 5,5 km p.u. kunt lopen, komt u in het Sauerland goed mee in de groep. De paden zijn soms oneffen en stijgen en dalen komt geregeld voor op dit parcours. Daarom zullen we het gemiddelde van 5 tot 5,5 km per uur meestal niet halen! Overigens wandelen we als groep en gaan we zorgvuldig en respectvol met ieders kunnen om. Waar nodig geven we tips en adviezen. Per dag kunt u kiezen om mee te lopen of iets anders te gaan doen. Vaak kunt u kiezen voor een halve dag wandelen.
Tip: bereidt u zichzelf voor met trainingen bij WSC De Verbinding of uw eigen wandelvereniging of vraag advies aan ons.

Deze reizen zijn alles inclusief. Dat betekent dat u ter plaatse volledig begeleid wordt, koffie, thee en alle maaltijden erbij in zitten en ’s middags na 17.00 uur tot ’s avonds 24.00 uur de drankjes gratis zijn. Het dagje uit met de touringcar (alle reizen) en/of varen (niet in november) is natuurlijk ook inclusief.

Reisplanning

Op dag 1 arriveert u in het hotel. Afhankelijk van uw aankomsttijd krijgt u koffie/thee met gebak of een warme lunch. ’s Avonds  wordt ons eerste diner geserveerd.
Dag 2, 3, 4 (en eventueel volgende dagen).
Op deze dagen maken we prachtige wandelingen in de omgeving of u kiest voor eigen invulling.
Dag 5 (of 7 of 9). Na het ontbijt is het tijd om uit te checken. Indien gewenst kunt u met ons de laatste korte wandeling maken. Aansluitend vangt uw thuisreis aan. Blijft u 2 periodes (alleen in het voorjaar 2019), dan kunt u vanzelfsprekend ook mee met de ochtendwandeling op de wisseldag en dan is de middag voor eigen invulling.

Uw reisleiding

Deze begeleide wandelreis is ontwikkeld en samengesteld door uw Nederlandse reisleiding ter plaatse, Monique Jansma, organisator, routebouwer en wandeltrainer (Stg. WSC De Verbinding en Connecting Moves). Samen met begeleider Chris gaan we dagelijks op pad.
Bent u wel eens mee geweest met de Verbinding op een begeleide wandeling in Nederland of met een van onze wandelreizen of heeft u wel eens meegedaan aan een van onze wandeltochten? U kunt van dit “Duitse parcours” dezelfde kwaliteit en zorgvuldigheid verwachten. De reisleiding bestaat uit minimaal 2 personen, in het bezit van diverse ehbo-diploma’s.

Verblijf en omgeving

Ons verblijf

Onze verblijfslocatie zal de hele reis dezelfde zijn. Dit bespaart u in- en uitpakken van uw bagage en zo hebben we de mogelijkheid ons gezellig te settelen. We hebben gekozen voor het 3 sterren hotel Marleen in het plaatsje Siedlinghausen. Alle kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken: Bad en/of douche, föhn, toilet, zitje, lcd tv met 7 Nederlandse zenders. De meeste kamers hebben bovendien een balkon. Daarnaast beschikt het hotel over een lounge met gratis WiFi, bibliotheek, biljarttafel, kegelbaan en een typisch Duitse cafébar. In het restaurant wordt u verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet, een prima warme lunch als u “thuis” blijft en een uitstekend driegangendiner inclusief saladebar. Gaat u mee wandelen, dan kunt u natuurlijk uw lunchpakket klaarmaken. Regelmatig is er ’s avonds entertainment, zoals live muziek, bingo enz. Het is een gezellig hotel met 28 kamers. Hiervan bevinden er zich 8 op de begane grond. We verblijven op basis van alles inclusief. De hele dag door is er gratis koffie en thee beschikbaar en na 17.00 uur zijn uw overige drankjes ook gratis.


De omgeving

Winterberg is bij de meeste mensen bekend als wintersport/skigebied. Het hotel bevindt zich in een natuurschoon park met prachtige vijver op slechts 200m van het centrum van Siedlinghausen, centraal gelegen tussen Winterberg en Olsberg. U kunt gratis gebruik maken van de nabijgelegen tennisbanen en u krijgt indien gewenst gratis kaartjes voor het zwembad.
In de directe omgeving is er veel te wandelen. Er zijn prachtige routes voor u samengesteld.

 

Per dag kiezen we een wandeling uit. Meestal zullen we dicht bij onze verblijfplaats starten, een enkele keer rijden we wellicht gezamenlijk naar een andere locatie waar we gaan wandelen en lunchen we elders. Heeft u geen eigen vervoer? Er is altijd wel een plekje vrij.

Begin

Prijs en boeken van uw reis 

Deze wandelreis is nog beschikbaar in november 2019!

 • 2 t/m 8 november 6 nachten/7 dagen. PRIJS € 379,95 p.p. 
  Tijdens deze reis kunt u met ons meewandelen, maar ook een dagje een bustocht maken of iets op eigen gelegenheid gaan doen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen per kamer en gelden in het jaar 2019. 1-persoonskamers beperkt beschikbaar, toeslag is van toepassing.
TIP: boek uw verblijf “op indeling”. Wij delen u dan in op een 2-persoonskamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht.

Inbegrepen bij de 7 daagse reis:

 • ontvangst met warme lunch of koffie met gebak
 • 6 x Overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet
 • 6 x Warme lunch of lunchpakket
 • 5 x Driegangenkeuze menu
 • 1 x Culinair Dinerbuffet
 • koffie en thee gehele dag gratis in het hotel
 • dagelijks alle drankjes in het hotel van 17.00 t/m 24.00 gratis
  (bieren, wijnen, fris- en vruchtendranken, jenevers en apfelkorn)
 • dagtocht per touringcar door het Sauerland
 • iedere avond vertier en entertainment
  (hierbij wordt regelmatig een bittergarnituur geserveerd)
 • gratis gebruik E-bikes en alle andere hotelfaciliteiten
 • gratis entree binnen- en buitenzwembad op 150 meter afstand van hotel 
 • gratis uitstapjesboekje t.w.v. €6,95 en gebruik infotheek

NIET inbegrepen:

 • vervoer
 • eigen consumpties, entreegelden museumbezoek e.d.
 • reis- en annuleringsverzekering (zelf regelen)
 • toeristenbelasting/overnachtingsbijdrage: €2,00 p.p.p.n.
 • boekingskosten € 15,00 per boeking
 • 1 persoonstoeslag à € 120,00 per periode

Reisgarantie:
Voor deze wandelvakanties is rekening gehouden met een minimum deelname van 12 personen. Bij onvoldoende deelnemers, wordt de reis uiterlijk 2 weken voor vertrek door ons geannuleerd onder terugboeking van uw betaling.
Ook hanteren wij een deelnemerslimiet. Indien het maximum aantal deelnemers is bereikt voor deze reis, is boeken niet meer mogelijk. U kunt ons dan verzoeken op de wachtlijst geplaatst te worden. Bij voldoende personen op de reservelijst, plannen we een extra reisdatum.

Boek uw reis hier

Voor meer informatie, stuur een e-mail of neem contact met ons op via het contactformulier

Betalingscondities wandelvakantie:
Uw automatisch toegezonden boekingsformulier is tevens de bevestiging van uw boeking. Na ontvangst van uw boeking ontvangt u van ons binnen 2 weken informatie over de betaling en uw factuur. De factuur kunt u indien gewenst betalen in 2 termijnen. Indien u boekt binnen 6 weken voor vertrek betaalt u het gehele bedrag ineens. Dicht op de reisdatum ontvangt u nadere informatie, zoals tips voor uw paklijst. Betalingen geschieden door overschrijving op onze rekening bij de Rabobank NL66 RABO 0103301054 t.n.v. Stg. WSC De Verbinding, o.v.v. boekingsnummer, reisdatum en uw naam.

Annulering:
Kosteloze annulering is mogelijk tot uiterlijk 3 maanden voor vertrekdatum. Daarna rekenen wij een percentage van de reissom. Boekingskosten (€ 15,00 per boeking) worden niet gerestitueerd.

Voor de voorwaarden van deze reis, zie onze Algemene reis- en annuleringsvoorwaarden

Begin