Goede doelen

Zoals op onze welkomstpagina is beschreven is onze visie en missie dat wij iedereen willen helpen een zo gezond mogelijk leven te leiden o.a. door in beweging te komen. Wij zijn er van overtuigd dat bewegen goed is voor iedereen en de geestelijke en lichamelijke gezondheid kan bevorderen. Daarnaast kan bewegen veel plezier geven en is het -in groepsvorm bewegen- goed voor ons sociale leven.

In het verlengde van onze inspanningen om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen hebben we ons gerealiseerd dat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen. Daarom kiezen wij goede doelen waar wij ons voor inzetten.

Regelmatig zetten wij ons in voor diverse goede doelen en zo nu en dan wisselen we van doel of voegen we een doel toe. Dat vinden wij passen bij onze ideeën over onze samenleving en waar wij kunnen, helpen en werken wij graag mee. 

ReumaNederland
Een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma, dat is het doel van ReumaNederland. Aan dat doel werkt ReumaNederland samen met mensen met reuma, artsen en onderzoekers, en daarvoor brengt ReumaNederland politiek, zorg en bedrijfsleven in beweging. ReumaNederland gaat voor de beste kennis en oplossingen. Met betrouwbare informatie, belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek. ReumaNederland ontvangt geen subsidie.” (tekst van de website van ReumaNederland)
Sinds dit jaar heeft de KWBN een partnerschap met ReumaNederland. Hier dragen wij graag ons steentje aan bij.
Meer over ReumaNederland vindt u o.a. op hun website.
Voor ReumaNederland gaan we het Waterliniepad (LAW17) lopen.

Doorlopende goede doelen:
Natuurmonumenten
Bas vd Goor Foundation – Nationale Diabetes Challenge
Stichting Vluchteling – Nacht van de Vluchteling
Doppenspaaractie – Hulphond

Natuurmonumenten
Tijdens verschillende wandeltochten lopen we o.a. over het terrein dat in beheer is bij Natuurmonumenten. Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. Deze organisatie maakt zich sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die zij beheren, maar ook daarbuiten. Want, zoals zij zeggen “we gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu”. Natuurmonumenten vraagt alle Nederlanders om samen nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen. 

Natuurmonumenten (NM) heeft leden/donateurs nodig om al haar werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren en het belang van natuurbehoud te waarborgen. Immers, samen staan we sterk en komen we op voor de natuur! Wilt u de doelstelling van NM ondersteunen, word dan lid van deze organisatie. Wij van WSC De Verbinding vinden uw lidmaatschap van groot belang. Regelmatig hebben wij samen met NM een leuke actie voor u tijdens een wandeltcht. Indien u tijdens de betreffende wandeltocht bijvoorbeeld lid wordt van NM, dan loopt u gratis e/o er is een leuk (extra) presentje voor u. Houd hiervoor de berichtgeving en de website in de gaten! 
Voor meer informatie gaat u naar de website van Natuurmonumenten.

Bas van de Goorfoundation – Nationale Diabetes Challenge
De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) zet zich al 12 jaar in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Sporten is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten.

Sinds 2016 zetten wij ons in voor de Nationale Diabetes Challenge. Eerst met begeleiding van groepen in training voor het eindevenement “het Festival Nationale Diabetes Challenge” en het bouwen van de locale eindparcoursen. In 2018 en 2019 hebben we ook het nationale parcours gebouwd voor het eindevenement in Amsterdam en Den Haag. 
Dit jaar hopen we weer veel mensen met en zonder diabetes te begeleiden naar een actief leven. Wij blijven daarnaast beschikbaar voor de Nationale Diabetes Challenge als onze hulp weer gevraagd wordt.
Hier vindt u meer informatie over de Bas van de Goor Foudation en de Nationale Diabetes Challenge

Stichting Vluchteling – Nacht van de Vluchteling 
Stichting Vluchteling biedt noodhulp in ’s werelds actuele en grootste humanitaire crises. Soms biedt de stichting levensreddende hulp in acute noodsituaties, andere keren helpt ze in langdurige crises of bij de wederopbouw. Stichting Vluchteling maakt het verschil in het leven van vluchtelingen en ontheemden – ongeacht hun afkomst, ras, etniciteit en religie.
Wij vinden dat deze stichting fantastich werk doet voor de medemens in de eigen regio. Daarom zetten wij ons graag in voor deze stichting.

Nacht van de Vluchteling – een fondsenwervende en bewust-makende nachtwandeling
Al vele jaren is dit een groot succes in Rotterdam-Den Haag en Nijmegen-Arnhem. Al meerdere keren hebben wij het parcours mogen bouwen voor de wandeltocht vanuit Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Ook dit jaar zetten wij ons weer in bij het bouwen van deze nachtparcoursen. O.a. Amersfoort is als startlocatie toegevoegd. Wij zijn bijzonder trots dat wij bij deze organisatie mogen helpen! Nacht van de Vluchteling vindt dit jaar plaats op 17-18 juni 2023.
Klikt u hier voor meer informatie over Stichting Vluchteling en de Nacht van de Vluchteling.