Goede doelen

Zoals op onze welkomstpagina is beschreven is onze visie en missie dat wij iedereen willen helpen een zo gezond mogelijk leven te leiden o.a. door in beweging te komen. Wij zijn er van overtuigd dat bewegen goed is voor iedereen en de geestelijke en lichamelijke gezondheid kan bevorderen. Daarnaast kan bewegen veel plezier geven en is het -in groepsvorm- bewegen goed voor ons sociale leven.

In het verlengde van onze inspanningen om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen hebben we ons gerealiseerd dat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen. Daarom kiezen wij goede doelen waar wij ons voor inzetten.

Regelmatig zetten wij ons in voor diverse goede doelen en zo nu en dan wisselen we van doel of voegen we een doel toe. Dat vinden wij passen bij onze ideeën over onze samenleving en waar wij kunnen helpen en werken wij graag mee. 

Nieuw dit jaar is de toevoeging van een tijdelijk goed doel. Wij gaan dit op bescheiden schaal starten en vragen daarbij dan ook de hulp van onze wandelaars, lezers van onze nieuwsbrief, volgers op facebook en leden van van fb-groep Wandelgroep De Verbinding.

Tijdelijke goede doelen:
Lopen voor Louise

Doorlopende goede doelen:
Natuurmonumenten
Bas vd Goor Foundation – Nationale Diabetes Challenge
Stichting Vluchteling – Nacht van de Vluchteling

Lopen voor Louise

Lopen is voor onze wandelaars in meer of mindere mate vanzelfsprekend. Men traint om met meer gemak of plezier te lopen of de gezondheid te bevorderen. Of gewoon omdat het fijn is om buiten te zijn en in beweging te komen. Voor sommige mensen is dit echter niet zo vanzelfsprekend. Lees hier het verhaal van Louise.

Radio NH interview over Louise en het wandelen van het Noord-Hollandpad

 

TV Fragment van Noord Holland nieuws over aktie Louise en het wandelen van het Noord-Hollandpad

Help ons Louise een kans te geven! Loop mee en/of doneer op de rekening van Stg. WSC De Verbinding (IBAN NL66 RABO 0103301054) onder vermelding van “Lopen voor Louise” . 

Het verhaal van Louise
Louise is geboren met Spinea Bifida. Spinea Bifida is ook wel bekend als een open ruggetje. Inmiddels is zij 39 jaar en vecht al bijna haar hele leven voor haar gezondheid. Door de Spinea Bifida heeft zij een slechte wondgenezing en gevoeligheid voor bacteriën in haar benen. Hierdoor heeft ze constant open wonden op haar voeten die snel door diverse bacteriën besmet worden. 

Wat elders op onze website staat: “Wandelen is ontspannen, inspannen en plezier beleven!”, is voor Louise helaas niet weggelegd.

Als kind heeft zij veelvuldig langdurige ziekenhuisopnames gehad en kon vaak voor kortere of langere tijd niet lopen. Ook als jong volwassene zette deze trend zich helaas bij haar voort en werd zij vaak geopereerd om kleinere en grotere stukken geïnfecteerd weefsel en bot te verwijderen. De wondgenezing was hierbij altijd een groot probleem en al haar leven lang krijgt zij daarvoor antibiotica toegediend. Regelmatig worden haar voeten en onderbenen voor maandenlang ingepakt in gips, maar ook dit geeft tot nu toe geen genezing, ook niet in combinatie met antibiotica. De laatste 9 jaar kan zij in het geheel niet meer lopen door de wonden en infecties aan haar voeten en komt haar rolstoel niet meer uit. Inmiddels zijn alle mogelijk denkbare antibiotica reeds toegediend, maar er is er geen die meer helpt.

De antibiotica werd eerst in tabletvorm en infuus toegediend. Infusen gingen ook ontsteken en vervolgens werd gekozen voor een “centrale lijn” in haar hals voor betere opname en constante toediening. Ook deze centrale lijn raakt regelmatig geïnfecteerd en de weerstand van Louise gaat zienderogen achteruit. De artsen hebben van alles geprobeerd om haar weer op de been te krijgen, maar het mocht helaas niet baten. Inmiddels is de gezondheid van Louise ernstig aangetast door het levenslange gebruik van antibiotica. Antibiotica maakt ook veel “goede bacteriën” dood die wij nodig hebben om gezond te blijven. Daardoor heeft Louise veel schade in haar lichaam, waardoor zij buiten haar voeten, ook veel meer klachten krijgt zoals leverproblemen, darm problemen, lymfe problemen, schimmels en nog veel meer. 

Regelmatig wordt ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht in verband met extreem hoge koorts door de infectie van wonden of andere ernstige lichamelijke problemen. Zij en haar familie vrezen voor haar leven.

Omdat de antibiotica, het gips en operaties waarbij de artsen “alleen maar” weefsel en botstukjes van haar voeten verwijderen niet helpen lijkt nu de enige optie nog het amputeren van haar onderbenen. Echter daarbij ontstaan weer grote wonden die bij haar niet of heel slecht genezen en heel gemakkelijk weer geïnfecteerd kunnen raken. En er is geen enkele antibiotica meer die haar nu nog kan helpen deze bacteriën te bestrijden! De artsen kunnen hierdoor geen enkele garantie op genezing geven. Met wellicht volgende amputaties als gevolg. Tot waar kan dit doorgaan? Tot er niets meer van Louise over is? Als ze in die tussentijd niet al bezwijkt door haar slechte gezondheid. Als Louise echter geen enkele behandeling meer krijgt, zal de infectie zich steeds verder uitbreiden en is er een grote kans dat de bacteriën in haar bloedbaan raken, waardoor ze bloedvergiftiging krijgt waar ze aan kan sterven. Is er voor haar een oplossing? De artsen weten het niet meer! Zelf wil ze natuurlijk niet dat haar onderbenen eraf gaan omdat dit nog geen zekerheid biedt en vervolgrisico’s met zich meebrengt.

Louise is inmiddels al enige tijd bezig om zich te verdiepen in andere manieren om zich te laten behandelen. Zij kwam terecht bij informatie over bacteriofagen therapie. Bacteriofagen zijn virussen die alleen de “slechte” bacteriën kapot maken.

Echter is bacteriofagen therapie in Nederland nog niet mogelijk, zelfs onderzoeken staan hier nog in de kinderschoenen. Als Louise moet wachten om enige kans op genezing te krijgen zijn we in Nederland waarschijnlijk 10 jaar verder. Dat overleeft zij bijna zeker niet meer. In het buitenland wordt deze therapie echter hier en daar al toegepast. Onlangs kwam de bacteriofagentherapie ook in het nieuws (o.a. NPO1 Dokters van Morgen) waarbij aangetoond werd dat er goede resultaten te behalen zijn. Het is misschien haar enige optie om te overleven!

Het goede nieuws is dat er dus kans is op herstel! Echter deze therapie kost natuurlijk geld. De behandeling start vanaf ongeveer € 5.000,- exclusief reis en verblijfskosten.  Het slechte nieuws is, dat deze behandeling door de patient zelf betaald moet worden. Helaas zal de ziektekostenverzekering deze behandeling niet vergoeden en heeft Louise geen financiële middelen om dit zelf te bekostigen.

De familie van Louise is een inzamelingsactie gestart op Geef.nl
We hopen voor haar dat deze actie het benodigde bedrag bij elkaar zal kunnen brengen om haar de behandeling te geven waarvan lijkt dat het haar enige overlevingskans is. 

Wat zou het fantastisch zijn als Louise de bacteriën kan verslaan, gezond kan worden en straks misschien weer kan lopen! Lopen, wat voor ons wandelaars zo “gewoon” is.  

Graag helpen wij mee. Dat doen wij door haar noodkreet bij onze wandelaars onder de aandacht te brengen. En dat doen wij door voor haar te gaan lopen!

Hoe kunt u helpen?
sponsor ons bij onze wandeltochten op het NOORD-HOLLANDPAD
U kunt bijvoorbeeld een bedrag per km (bijv. 10 cent) of een totaalbedrag(je) overmaken. Alle beetjes helpen!
OF LOOP MEE EN LAAT U ZICH SPONSOREN DOOR FAMILIE EN VRIENDEN
Stort het sponsorgeld op de rekening van Stg. WSC De Verbinding (IBAN NL66 RABO 0103301054) onder vermelding van “Lopen voor Louise” en wij zorgen dat het geld in de week na deze eerste 3 etappes bij Louise terecht komt. Daarna na de 2e reeks van 3 etappes weer, enz. enz.

Wanneer?
Op 19/20/21 februari gaan onze eerste 3 lange etappes van start. Per dag lopen we gemiddeld ruim 25 km over dijken en graspaden. Totale afgelegde afstand zal zijn: 80 km. Het zal een pittige driedaagse worden, maar wij doen er voor Louise graag een schepje bovenop!

5/6/7 maart gaan we voort met de volgende 3 etappes. Ook dan lopen we weer 80 km in 3 dagen over dijken en graspaden. In april en mei plannen we de laatste etappes door Noord-Holland.

De volgende  wandelingen vinden plaats op:
19/20/21 april 
16/17/18 mei

Wilt u zich aansluiten in de groep wandelaars, loop gerust een of meer etappes mee. Meer hierover vindt u op de pagina Streekpaden en LAW’s. Direct aanmelden om mee te lopen kan via het formulier.

Ook kunt u natuurlijk doneren op geef.nl waar de familie de actie begonnen is.
Eventueel meer informatie over Louise is te vinden op haar Facebook account Louise Vermie uit Midwoud.

 

Natuurmonumenten
Tijdens verschillende wandeltochten lopen we o.a. over het terrein dat in beheer is bij Natuurmonumenten. Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. Deze organisatie maakt zich sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die zij beheren, maar ook daarbuiten. Want, zoals zij zeggen “we gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu”. Natuurmonumenten vraagt alle Nederlanders om samen nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen. 

Natuurmonumenten (NM) heeft leden/donateurs nodig om al haar werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren en het belang van natuurbehoud te waarborgen. Immers, samen staan we sterk en komen we op voor de natuur! Wilt u de doelstelling van NM ondersteunen, word dan lid van deze organisatie. Wij van WSC De Verbinding vinden uw lidmaatschap van groot belang. Regelmatig hebben wij samen met NM een leuke actie voor u tijdens een wandeltcht. Indien u tijdens de betreffende wandeltocht bijvoorbeeld lid wordt van NM, dan loopt u gratis e/o er is een leuk (extra) presentje voor u. Houd hiervoor de berichtgeving en de website in de gaten! 
Voor meer informatie gaat u naar de website van Natuurmonumenten.

Bas van de Goorfoundation – Nationale Diabetes Challenge
De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) zet zich al 12 jaar in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Sporten is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten.

Sinds 2016 zetten wij ons in voor de Nationale Diabetes Challenge. Eerst met begeleiding van groepen in training voor het eindevenement “het Festival Nationale Diabetes Challenge” en het bouwen van de locale eindparcoursen. In 2018 hebben we ook het nationale parcours gebouwd voor het eindevenement in Amsterdam. 
Dit jaar hopen we weer veel mensen met en zondert diabetes te begeleiden naar een actief leven en te helpen bij de ontwikkeling van het parcours van het eindevenement in Den Haag!
Hier vindt u meer informatie over de Bas van de Goor Foudation en de Nationale Diabetes Challenge

Stichting Vluchteling – Nacht van de Vluchteling 
Stichting Vluchteling biedt noodhulp in ’s werelds actuele en grootste humanitaire crises. Soms biedt de stichting levensreddende hulp in acute noodsituaties, andere keren helpt ze in langdurige crises of bij de wederopbouw. Stichting Vluchteling maakt het verschil in het leven van vluchtelingen en ontheemden – ongeacht hun afkomst, ras, etniciteit en religie.
Wij vinden dat deze stichting fantastich werk doet voor de medemens in de eigen regio. Daarom zetten wij ons graag in voor deze stichting.

Nacht van de Vluchteling – een fondsenwervende en bewust-makende nachtwandeling
Al vele jaren is dit een groot succes in Rotterdam-Den Haag en Nijmegen-Arnhem. 2 x eerder hebben wij het parcours mogen bouwen voor de wandeltocht Amsterdam-Amsterdam en dit jaar volgt Amsterdam-Haarlem. In 2018 hebben we ook het parcours rondom Utrecht gemaakt en in 2019 zullen we ook daar weer volop mee bezig zijn. Het parcours loopt dan van Utrecht naar Amersfoort. Inmiddels is deze nachtwandeling zo populair dat er uitbreiding is gekomen met het parcours: Westerbork-Groningen. Wij hebben geen moment getwijfeld toen de vraag aan ons gesteld werd en bouwen op dit moment weer graag prachtige en afwisselende parcoursen in Amsterdam en Utrecht. Wij zijn bijzonder trots dat wij bij deze organisatie mogen helpen! Nacht van de Vluchteling vindt plaats op 15-16 juni 2019.
Klikt u hier voor meer informatie over Stichting Vluchteling en de Nacht van de Vluchteling.