Goede doelen

Zoals op onze welkomstpagina is beschreven is onze visie en missie dat wij iedereen willen helpen een zo gezond mogelijk leven te leiden o.a. door in beweging te komen. Wij zijn er van overtuigd dat bewegen goed is voor iedereen en de geestelijke en lichamelijke gezondheid kan bevorderen. Daarnaast kan bewegen veel plezier geven en is het -in groepsvorm- bewegen goed voor ons sociale leven.

In het verlengde van onze inspanningen om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen hebben we ons gerealiseerd dat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen. Hierom hebben we 2 goede doelen uitgekozen waar wij ons voor inzetten.

 

Het Leger des Heils – ons goede doel “met hart en ziel”
Vanaf maart 2015 hebben wij het Leger des Heils opgenomen als “goede doel”. Het Leger des Heils komt op voor mensen die niemand meer hebben die ze helpt. Iedereen heeft wel eens hulp nodig. Als iemand hulp nodig heeft en er is niemand om te helpen, dan zijn zij er voor je. Wie je ook bent. Dat spreek ons bijzonder aan en dat past bij onze visie. Daar willen wij ons graag voor inzetten.

De eerste actie die wij voor deze organisatie willen gaan doen is het inzamelen van oude wandel- of sportschoenen.Leger-des-heils-schild Wij zullen vanaf nu bij onze wandeltochten een inzamelbox plaatsen. Om deze inzameling mogelijk te maken hebben wij natuurlijk uw hulp nodig. Bent u aan nieuwe wandelschoenen toe en wilt u uw oude kwijt? Neem ze mee naar onze startlocatie en lever ze bij ons in. Wij zorgen ervoor dat ze bij het Leger des Heils terecht komen. Help mee om het Leger des Heils te helpen, zodat zij iedereen kunnen blijven helpen. Ook het Leger des Heils heeft onze hulp hard nodig! Voor meer informatie over wat het Leger des Heils allemaal doet, kunt u deze link volgen.

 

A Sister’s Hope
Het goede doel waar we al lange tijd aan verbonden zijn is Stichting A Sister’s Hope. Deze organisatie zet zich in om geld in te zamelen voor borstkankeronderzoek en spant zich in voor genezing van deze ziekte. Wist u dat 1 op de 8 mensen geconfronteerd wordt met borstkanker en  1 op de 200 borstkankerpatiënten een man is?

1x per jaar organiseert A Sister’s Hope logo_sistershopeeen avondwandelevenement en 1x per jaar een 2-daagse wandelevenement. Wij ondersteunen A Sister’s Hope o.a. met het maken van de routes voor de wandeltochten en met het inzamelen van geld. Bij onze wandeltochten zult u daarom ook flyers e.d. van deze organisatie tegen kunnen komen. Meer informatie over A Sister’s Hope
en wat deze stichting doet vindt u hier onder deze link.