Wandelgroepen

Wandelen is ontspannen, inspannen en plezier beleven!
Wandelen kunt u (‘moeten’) doen voor uw gezondheid. Het is onze uitdaging om u te laten zien dat wandelen vooral ook ‘leuk’ is!

Kom eens gratis meewandelen om te kijken of het wat voor u is!

Wandelgroepen van de Verbinding vindt u in:
Amsterdam Zuidoost
Driemond/Amsterdam
Amsterdam Zuid/Amstelveen
Amsterdam West
Amsterdam Nieuw West
Amsterdam Oost
Amsterdam Noord (onder voorbehoud)
Deze groepen staan ook op Wandelfit Amsterdam

Alle groepen zijn (sportief) wandelgroepen,( behalve dinsdagochtend Valburgdreef) maar met stokken (poles) wandelen kan natuurlijk ook! Het plezier staat voorop en we zijn lekker veel in de natuur. In de wintermaanden lopen we ’s avonds met een hesje en een lichtje. We lopen 4 tot 5 kwartier. Kom eens een keertje vrijblijvend uitproberen. Pas als u meegelopen hebt, weet u hoe leuk het is! 

Wandelen als u een “beperking” heeft. 
Wij vinden wandelen in groepsverband bij uitstek een goede bewegingsactiviteit voor iedereen. Ook voor mensen met een chronische ziekte of aandoening of met een lichamelijk of fysieke “beperking”. Of u tot deze doelgroepen behoort, bepaalt u zelf. Laat u echter niet weerhouden zichzelf aan te melden om eens mee te lopen. Gewoon bij ons in een wandelgroep!

Deelname:
Uitproberen is vanzelfsprekend gratis. Als u besloten heeft zich in te schrijven kost meedoen in een van onze wandelgroepen  € 12,50 per (kalender)maand . Wellicht komt u voor korting in aanmerking. Zie hieronder. Af en toe meedoen kan natuurlijk ook. Wij vragen daar € 4,00 voor. Om eens uit te proberen kunt u zich aanmelden via het contactformulier. Om zich in te schrijven in een of meerdere groepen kunt u het inschrijfformulier invullen via de link onderaan deze pagina. U kunt altijd eerst kosteloos en vrijblijvend meelopen om te kijken of het bij u past.
Ook kan iedereen naar keuze (onbeperkt) meedoen aan alle andere wandelgroepen van Wandelsportcentrum de Verbinding in Amsterdam en omgeving. Dit kost € 2,50 per maand extra.

Waarom vragen wij een bijdrage? 
Een professionele (vrijwilligers)organisatie laten draaien kost geld. Wij ontvangen geen subsidie of compensatie. Van uw bijdrage betalen wij eventuele onkosten van vrijwilligers, trainers, begeleiders, cursussen voor onze vrijwilligers, trainers en wandelsportbegeleiders, ruimte op het world wide web, abonnement op telefoonkosten, reiskosten, reclamemateriaal, bankkosten, enz. Dat betekent dat al uw bijdragen ten goede komen van de stichting!

Korting
Wij vinden dat iedereen moet kunnen meelopen. Daarom hebben wij besloten dat Amsterdammers met een stadspas met een fikse korting mogen meelopen, indien zij niet de middelen hebben om het volledige bijdrage te betalen. Wij krijgen hier geen stadspasvergoeding voor en nemen de rest van de bijdrage voor onze rekening.
groenestip  Stadspashouders met groene stip kunnen een korting aanvragen van  € 7,50  en betalen daardoor slechts € 5,00 per maand.
blauweruit Stadspashouders met blauwe ruit kunnen een korting aanvragen van € 5,00 en betalen daardoor  € 7,50 per maand.

Deze korting krijgt u van WSC De Verbinding, omdat wij vinden dat iedereen moet kunnen wandelen. Geen stadspas, maar denkt u dat u ook in aanmerking kunt komen voor korting? Schroom niet en vraag er gerust even naar. Wij willen wandelen (ook in groepsverband) voor iedereen bereikbaar maken!


Kom eens gezellig meelopen!

Startlocaties:
Maandag:
Locatie Buurthuis Gein – Gein/Zuidoost
Adres: Wisseloord 83, 1107 NB Amsterdam
Dag en tijd: maandagmiddag, 17.30 uur

Locatie Matchzo – Driemond/Zuidoost
Adres: Stammerlandweg 10, 1109 BR Driemond
Tijd: maandagavond, 19.30 uur

Dinsdag:
Locatie Valburgdreef – Zuidoost
Adres: Valburgdreef 1001, 1108 AW  Amsterdam Zuidoost
Dag en tijd: dinsdagochtend 9.30 uur
Startdatum 3 oktober
Dit is een Nordic Walking groep

Locatie De Meevaart – Oost/Indische Buurt
Adres: Balistraat 48A, 1094 JN Amsterdam
Tijd: dinsdagavond 19.30 uur

Woensdag:
Locatie Bezoekerscentrum De Boswinkel – Zuid/Amsterdamse Bos
Adres: Bosbaanweg 5, 1182 AG Amstelveen
Tijd: woensdagmiddag, 15.00 uur
Deze groep is tijdelijk gestopt, bij voldoende belangstelling starten we weer in het voorjaar.

Donderdag:
Locatie Huis van de Wijk ’t Blommetje – Osdorp
Adres: Hoekenes 25, 1068 ML Amsterdam
Tijd: donderdagochtend, 10.00 uur

Voor alle groepen geldt: meld de eerste keer even dat u komt, dan houden we er rekening mee.

In voorbereiding
Locatie Amsterdam Noord

Nationale Diabetes Challenge
Sinds 2016 zijn wij nauw betrokken met de uitvoering van de Nationale Diabetes Challenge in Amsterdam. In 2016 hebben we 2 groepen begeleid en in 2017 zijn we wederom in samenwerking met de gemeente Amsterdam gestart met 4 groepen die gaan deelnemen aan de Nationale Diabetes Challenge (voor mensen met en zonder diabetes!). 16-20 weken wandelen met de wandelcoach/trainer. Werken aan het verbeteren van je leefstijl en gezondheid.
Onderzoek tijdens de Nationale Diabetes Challenge in 2016 toonde aan dat de deelnemers:
* Zich fitter en gezonder gingen voelen
* Hun glucosewaarden beter geregeld kregen
* Gewicht verloren
* Meer sociale contacten kregen
* Meer controle kregen over hun gezondheid, zelfs in tijden van stress
* Het leven leuker gingen vinden
* Willen blijven wandelen na afloop van NDC (92%)

Doe mee en voel je beter!
Wekelijkse trainingen t/m september
T-shirt Nationale Diabetes Challenge
Deelname Nationale Diabetes Challenge: wandelvierdaagse met afstand naar eigen keuze.

Stadspashouders lopen gratis, overige deelnemers betalen € 25,00 voor het gehele programma. Nationale Diabetes Challenge eindevenement: 3 dagen wandelen in Amsterdam en 1 dag wandelen bij de Bas van de Goor Foundation in Papendal!

Wanneer zijn onze NDC-trainingen?
Het traject voor de Nationale Diabetes Challenge is op 30 september geeindigd. Volgens jaar gaan we zeker weer meedoen met de challenge. Locaties en tijden zullen we weer op onze site vermelden.

De wandelaars van 2016 lopen nog steeds in een van onze wandelgroepen en de wandelaars van 2017 zijn nu aan het oriënteren welke wandelgroep het beste bij hen past.

 

Elke Stap Telt
Elke Stap Telt is een ander project in Amsterdam waarbij wij betrokken zijn. We lopen vanuit het Jan van Breemeninstituut 1x per week met een groep in het Rembrandtpark. U krijgt een stappenteller in bruikleen en u wordt 12 weken begeleid naar een gezellig en actief leven. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Meer hierover vindt u hier

 

Hier Inschrijven voor de wandelgroepen
Comments are closed.

Created by Kees Louman