Wat doen wij

Deze pagina wordt binnenkort aangepast

Stichting Wandelsportcentrum De Verbinding zet zich in om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen en de wandelsport onder de aandacht te brengen. Waar wij kunnen, dragen wij bij om te wandelsport te bevorderen.

Bij WSC De Verbinding vindt u verschillende vormen van wandelsport onder professionele begeleiding.

Onze visie en missie:
Bewegen is gezond. Dat is alom bekend, maar de drempel om van een inactief leven naar een bewegingsrijker leven te komen is soms nog wat te hoog. Wij willen iedereen daarbij helpen. Daarbij richten we ons vooral op wandelen en alle facetten die daarmee te maken hebben. Wandelen is vaak een eerste aanzet tot (weer) in beweging komen. Wij willen iedereen laten beleven wat wandelen voor je kan doen.

Bewegen heeft een positieve invloed op het welzijn. Je gevoel van welbevinden vergroot bij een actief leven. Bewegen in de buitenlucht heeft daarnaast een sterk positief effect op zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid.
Lichaamsbeweging in de natuur leidt tot meer energie en positieve betrokkenheid. Niet alleen een betere mentale gezondheid is het gevolg van buiten bewegen, maar men beleeft meestal veel plezier aan bewegen en oefeningen en in de buitenlucht. Hierdoor houdt men het langer vol om actief te blijven en groeit “de zin  in bewegen”.

Ons doel is onder andere mensen op een zo laagdrempelig mogelijke manier in aanraking te laten komen met sport en bewegen. Wij zijn van mening dat wandelen in al zijn verschijningsvormen daar een uitstekend middel voor is. Met name ook het buiten zijn en op eigen niveau kunnen sporten, inspannen en ontspannen voegt een extra waarde aan deze sport toe, die daardoor toegankelijk is voor veel mensen. Zijn mensen eenmaal “aan de wandel” dan zien we vaak dat dit blijvend is en ook weer deuren opent en mogelijkheden biedt naar andere sporten. Wij begeleiden op dit moment verschillende wandelgroepen in en om Amsterdam. Wij streven ernaar het wandelen -individueel of in groepsverband- voor iedereen, met en zonder beperking of chronische ziekte, aantrekkelijk en mogelijk te maken.

Wij zijn aangesloten bij KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland) en SGWB (Sticht Gooise Wandelsportbond) en zijn een door de KWBN erkend Wandelsportcentrum.

WSC de Verbinding organiseert verder diverse wandeltochten (zie ook wandel.nl en de site van de SGWB) en we ondersteunen andere organisaties in dit soort activiteiten. O.a. komt u ons tegen bij de organisatie van de Avondvierdaagse Abcoude (jaarlijks 750 tot 1000 deelnemertjes). En al meerdere keren werden er met groot succes parcoursen gebouwd van goede kwaliteit voor wandeltochten van verschillende andere organisaties. Wij zetten ons in voor de kwaliteit van Nederlandse wandeltochten en bieden begeleide wandelreizen aan. Wij hebben geen leden, maar deelnemers. 

Wandelen bij de Verbinding: Dicht bij huis in de regio Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en Flevoland, maar ook landelijk en internationaal.

Wandeltochten van collega’s
Ook een elders wandelen? Wij vermelden wandelingen en wandeltochten van collega’s op onze speciale pagina daarvoor. Wilt u uw wandeltocht ook op onze website plaatsen? Geef het ons gerust door! Samen met elkaar zorgen we ervoor dat de wandelaar kan kiezen voor wat bij hem of haar past!
De pagina “wandeltochten van collega’s” vindt u hier.

Goede Doelen
Regelmatig zetten wij ons in voor diverse goede doelen. Dat vinden wij passen bij onze ideeën over onze samenleving en waar wij kunnen werken wij graag belangeloos mee. Dit jaar zijn wij bijvoorbeeld voor de 3e keer nauw betrokken bij de realisatie van de wandeltocht: Nacht van de Vluchteling in Amsterdam en Utrecht. Ook bouwen we het parcours voor de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor foundation en werken we samen met Natuurmonumenten. Een enkele keer zetten we ons voor kortere tijd in voor een “kleiner” goed doel. Meer informatie over deze samenwerkingsverbanden met en/of inzet voor goede doelen vindt u op onze pagina “Goede Doelen”.

Natuurorganisaties
Wij zijn ons bewust van wat wandelen in de natuur voor ons betekenen kan. Echter zonder natuurbeheerders kan er geen onderhoud en behoud van de natuur zijn. Daarom proberen wij goed samen te werken met natuurorganisaties en grondeigenaren om hun werk zoveel mogelijk te steunen. Wees bewust van uw stappen in de natuur en blijf zuinig op alle schoonheid waarvan wij kunnen genieten.

Tot slot:
Zoals geschreven: Niet alleen dichtbij huis kunt u met ons wandelen. Wij organiseren ook begeleide wandelreizen. Ook daarin stellen we ons dienstbaar op en gaat het ons erom dat u kunt genieten. Ook als u nog nooit eerder (elders of bij ons) met een wandelreis bent mee gegaan, zijn wij ervan overtuigd dat ook u plezier kunt beleven aan het “wat verder van huis” samen op pad te zijn. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de wandelreizen.

Blijf op de hoogte!
Wilt u op de hoogte worden gehouden van al onze wandeltochten:
Abonneer u dan op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief gemist? Alle nieuwsbrieven worden geplaatst in het rolmenu “Home” links op de pagina en achter de blauwe knop rechts.

U kunt o.a. met ons meelopen in Sportief wandelgroepen en Nordic-Walking groepen. We verzorgen trainingen ter voorbereiding op meerdaagse evenementen, zoals de Nijmeegse 4-daagse (ook met het programma Via Vierdaagse) en doen mee met FitStap, Nationale Diabetes Challenge, WandelFit en SLIM. Daarnaast organiseren we wandelreizen.

Door de samenwerking met verschillende organisaties, proberen wij een zo breed mogelijk publiek te bereiken. WSC De Verbinding is een non-profit organisatie en aangesloten bij de KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland) en SGWB (Sticht Gooise Wandelbond).

Samenwerking met o.a. Connecting Moves geeft ons de expertise om wandelaars en (wandel)sporters zo goed mogelijk te begeleiden door het aanbieden van
(gezondheids-)cursussen
trainingen
individuele begeleiding
coaching
advies
wandelgroepen
(LWP)tochten
evenementen
thema-wandelingen
wandelreizen

Voor wandelsportkader en begeleiders:
Wij ondersteunen, begeleiden en organiseren (landelijk) opleidingen en cursussen voor (wandelsport)sportkader. Tevens kunnen wij opleidingen Eerste Hulp, reanimatie en aed-gebruik verzorgen voor onze vrijwilligers en andere geïnteresseerden, evenals verlengingen van Eerste Hulp- en Eerste Hulp-gerelateerde diploma’s en certificaten. Wij werken met professionele vrijwilligers (ehbo-ers, verkeersregelaars, evenementondersteuners, wandelbegeleiders enz.) en gediplomeerde trainers!