Wat doen wij

Wandelsportcentrum De Verbinding gaat vanaf 2022 door als wandelvriendenclub. We blijven ons wel inzetten om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen en de wandelsport onder de aandacht te brengen. Waar wij kunnen, dragen wij bij om te wandelsport te bevorderen.

Onze visie en missie: Dit was en is nog steeds zo!
Bewegen is gezond. Dat is alom bekend, maar de drempel om van een inactief leven naar een bewegingsrijker leven te komen is soms nog wat te hoog. Wij willen iedereen daarbij helpen die daarom vraagt. Daarbij richten we ons vooral op wandelen en alle facetten die daarmee te maken hebben. Wandelen is vaak een eerste aanzet tot (weer) in beweging komen. Wij willen iedereen laten beleven wat wandelen voor je kan doen.

Bewegen heeft een positieve invloed op het welzijn. Je gevoel van welbevinden vergroot bij een actief leven. Bewegen in de buitenlucht heeft daarnaast een sterk positief effect op zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid.
Lichaamsbeweging in de natuur leidt tot meer energie en positieve betrokkenheid. Niet alleen een betere mentale gezondheid is het gevolg van buiten bewegen, maar men beleeft meestal veel plezier aan bewegen en oefeningen in de buitenlucht. Hierdoor houdt men het langer vol om actief te blijven en groeit “de zin  in bewegen”. Daarnaast kun je tijdens je wandeling eens lekker alles op een rijtje zetten, inspiratie opdoen voor je werk, je hobby, je privéleven en alles wat je bezig houdt.
Op deze website willen we ook bijzondere wandelaars of mensen die het wandelen een speciale betekenis in hun leven hebben gegeven en plekje geven. Kent u iemand waar we eens een stukje over zouden kunnen plaatsen, laat dat dan gerust weten.

Wij zijn op dit moment nog steeds actief in verschillende wandelgroepen in en om Amsterdam. Wij streven ernaar het wandelen -individueel of in groepsverband- voor iedereen, met en zonder beperking of chronische ziekte, aantrekkelijk en mogelijk te maken. En daarbij hebben we natuurlijk zelf ook veel plezier.

Wandelingen van anderen
Ook eens elders wandelen? Wij vermelden wandelingen en wandeltochten van anderen op onze speciale pagina daarvoor. Wilt u uw wandeltocht ook op onze website plaatsen? Geef het ons gerust door. Samen met elkaar zorgen we ervoor dat de wandelaar kan kiezen voor wat bij hem of haar past! Ook plaatsen we linkjes naar wandelsites e.d.
De pagina “wandeltochten van anderen” vindt u hier.

Goede Doelen
Regelmatig zetten wij ons nog steeds in voor diverse goede doelen. Dat vinden wij passen bij onze ideeën over onze samenleving en waar wij kunnen werken wij graag belangeloos mee.

Nog meer?
Soms gaan we op wandelreis met een grotere of kleinere groep wandelaars. Ook als je nog nooit eerder (elders of bij ons) met een wandelreis bent mee gegaan, zijn wij ervan overtuigd dat iedereen plezier kan beleven aan het “wat verder van huis” samen op pad te zijn. Wij organiseren het niet meer officieel, maar gaan wel graag op pad. Als we gaan, melden we het aan mensen die hebben aangegeven het leuk te vinden om eens mee te gaan.

Blijf op de hoogte!
We hebben al langere tijd geen nieuwsbrief meer verzonden, maar vanaf nu willen we toch weer af en toe iets met jullie delen, waarvan we denken dat het leuk of interessant kan zijn.


Wilt u op de hoogte worden gehouden :

(Oude) Nieuwsbrief gemist? De nieuwsbrieven worden vanaf november 2023 weer geplaatst in het rolmenu “Home” links op de pagina en ook achter de blauwe knop rechts op onze website.