Lente Zonnestralen wandeltocht Baarn

****MET PIJN IN HET HART HEBBEN WIJ MOETEN BESLUITEN DEZE WANDELTOCHT AF TE GELASTEN****

DE VEILIGHEID EN HET WELBEVINDEN VAN ONZE VRIJWILLIGERS EN WANDELAARS LAAT ONS IVM HET CORONA-VIRUS HELAAS GEEN ANDERE KEUZE

Wij zijn ons aan het beraden of we deze wandeltocht op een ander tijdstip of in een andere vorm nog kunnen aanbieden. Houd onze website en onze Facebook pagina’s hiervoor in de gaten en/of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

——————————————————————————————————.

Vorig jaar hadden we voor onze wandeltocht Lente Zonnestralen een locatie die echt bij ons past: de circustent van het gezellige recreatiepark de Zeven Linden. Dit vraagt natuurlijk om herhaling! Een gezellig gezinspark met voor wie dat wil ook nog een overnachtingsmogelijkheid.

Het parcours van deze wandeltocht is al een paar keer gewijzigd en waar je ook loopt, Lente Zonnestralen is en blijft een topper! Vanaf de eerste keer is deze wandeltocht zeer populair door de schoonheid van het gebied, de afwisseling van de routes en natuurlijk de prachtige tijd van het jaar om eropuit te trekken. Ook dit jaar bieden we een extra afstand aan van 50 km. Deze bestaat uit een eerste ronde van 10 km en daarna weer verder om de 50 km compleet te maken door de route van de 40 km te volgen. Hierbij overlappen de 10 km en 40 km elkaar waarschijnlijk ± 5 km. We zijn nog volop met het parcours bezig. De uitdaging om ook nu weer een mooi parcours te bieden binnen de regels die er steeds meer komen, gaan we voor deze topper graag aan. Het wordt zeker weer prachtig. Wij zullen het vertrouwen van onze wandelaars bij deze wandeltocht zeker niet beschamen en doen ons best ook nu weer een top-evenement neer te zetten.

Superleuk is dat we dit keer ook weer achterop het eerste “campingveld” gaan starten. Wij ontvangen u daar graag in de fantastische grote “circustent”. Vooral als u vroeg start, vragen we u wel rekening te houden met de campinggasten. 
Loopt u graag 2 dagen of wilt u voor of na uw wandeling overnachten? Boek dan bijtijds. Deze camping is erg populair en het zou jammer zijn als u geen plaatsje kunt reserveren. Overigens bieden wij voor beide dagen dezelfde route aan. Voor boeking en meer informatie, zie:  Allurepark De Zeven Linden.

In een lekker lentezonnetje (bestelt u alvast het mooie weer?) heeft u weer de keuze uit verschillende afstanden. Wat heeft Nederland toch veel moois te bieden. Deze wandeltocht draagt bij aan de verbinding die wij hebben tussen al dat moois. Geniet van de bomen en struiken die op dit moment van het jaar groen en fris zijn. Maar ook van de verbindingswegen tussen natuur en “bewoonde wereld”. Hoewel………… let goed op…….. de wereld buiten is ook bewoond!

Afstanden en starttijden:
50 km : 6.30 – 7.30 uur (ronde van 10 km+ronde van 40 km).
40 km : 7.30 – 9.00 uur
33 km : 7.30 – 9.00 uur
25 km : 8.00 – 11.00 uur
20 km : 8.00 – 12.00 uur
15 km : 8.00 – 13.00 uur
10 km : 8.00 – 13.00 uur
 6 km : 8.00 – 13.00 uur

Afmelden: 6 km t/m 33 km: 17.00 uur
Afmelden: 40 km en 50 km: 18.00 uur

Startlocatie:
Allurepark De Zeven Linden
Zevenlindenweg 4
3744 BC  Baarn

Deelname
U kunt voorinschrijven of ter plaatse inschrijven op 9 en 10 mei 2020. Print uw voorinschrijving uit en neem deze mee naar de startlocatie, of toon uw inschrijving op uw telefoon op de startlocatie. Het is uw startbewijs voor deze tocht.

Het standaardtarief is € 5,50. Dit is inclusief een appel voor onderweg.
Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en Sticht Gooise Wandel Bond (SGWB) krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 1,00 korting!
Kinderen t/m 12 jaar gratis, mits begeleid door betalende volwassenen.
Groepen vanaf 25 personen betalen bij “centrale inschrijving” € 3,50 per persoon.
Voor een herinnering aan deze tocht betaalt u een kleine bijdrage, deze is alleen op de startlocatie aan te schaffen en niet van te voren te bestellen.
Wij hanteren een deelnamereglement welke op de start/finishlocatie is in te zien en op onze website vooraf is te lezen.

Lidmaatschap Natuurmonumenten
Tijdens deze wandeltocht lopen we o.a. over een terrein dat in beheer is bij Natuurmonumenten. Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. Deze organisatie maakt zich sterk voor de natuur die nog over is en voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die zij beheren, maar ook daarbuiten. Want, zoals zij zeggen “we gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu”. Natuurmonumenten vraagt alle Nederlanders om samen nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen. 

Natuurmonumenten (NM) heeft leden/donateurs nodig om al haar werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren en het belang van natuurbehoud te waarborgen. Immers, samen staan we sterk en komen we op voor de natuur! Wilt u de doelstelling van NM ondersteunen, word dan lid van deze organisatie. Wij van WSC De Verbinding vinden uw lidmaatschap van groot belang. Wordt u tijdens een van onze wandeltochten lid van Natuurmonumenten, dan ontvangt u uw inschrijfgeld voor de wandeltocht retour!  Dat betekent dat indien u in het weekend van 9 en 10 mei lid wordt van NM, dan loopt u tijdens ons evenement Lente Zonnestralen 2020 uw wandeldag naar keuze gratis! 

Hoe gaat dat in zijn werk?
Inschrijving ter plaatse: U schrijft voor de wandeltocht in op de startlocatie. U vult ter plaatse het machtigingsformulier van Natuurmonumenten volledig in en plaatst uw handtekening. U hoeft geen deelnamekosten aan WSC De Verbinding te betalen en loopt die dag gratis onze prachtige wandeltocht. 
Voorinschrijving: U schrijft in via ons inschrijfformulier. U voldoet uw inschrijvingsgeld via de bank. U vult ter plaatse op de startlocatie het machtigingsformulier van Natuurmonumenten volledig in en plaatst uw handtekening. U ontvangt direct op locatie uw inschrijfgeld retour!

Routebeschrijving naar De Zeven Linden: 
De Zevenlindenweg is een zijweg van de N415 / Hilversumsestraatweg

Vanaf de A1:
Neem afrit 10 – Soest/Baarn-Noord (=knooppunt Eemnes)
Rijd richting Baarn/Soest – N221
Ga bij de rotonde richting Baarn/Soest – N221
Bij de volgende rotonde rechtdoor richting Baarn en volg de N221 tot de N415
Rechtsaf de N415 / Hilversumsestraatweg
Na ± 1,4 km linksaf de Zevenlindenweg
Na ± 500 meter vindt u De Zeven Linden aan uw rechterkant.

Vanaf de A27:
Neem afrit 33 – Hilversum
Volg borden richting Baarn (ring Noord).
Neem in Hilversum rechtsaf de N415 richting Baarn.
Na ± 4,1 km rechtsaf de Zevenlindenweg.
Na ± 500 meter vindt u De Zeven Linden aan uw rechterkant.

Parkeren:
Er is beperkt gratis parkeerruimte voor en eventueel op het park. Indien het parkeerterrein vol is, verwijzen wij u graag naar het grote parkeerterrein in de buurt. Deze ligt aan de andere kant van de N415, bij het zwembad (±500 meter vanaf de N415). Volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers en zet uw auto niet in de berm zonder toestemming! Let op de borden!
Houdt u zich svp aan de door ons gemaakte afspraken en de bepalingen in de vergunning. Anders worden u en wij erop aangesproken door handhaving en zijn bekeuringen niet uitgesloten.

Touringcars: Komt u met een touringcar dan verzoeken wij u van te voren uw komst te melden. Wij kunnen dan meestal voor een passende parkeerplaats zorgen.

Openbaar vervoer naar Allurepark De Zeven Linden:
Bus: Lijn 70 Syntus NS-station HilversumNS-station Amersfoort vv. Uitstappen halte Baarn-Bosbad. (11 minuten vanaf NS-station Hilversum en 31 minuten vanaf NS-station Amersfoort)
Vanaf deze halte is het ± 750 m lopen.

Treinstation:
Het dichtstbijzijnde treinstation is NS station Baarn.
Afstand: 3,2 km – langs de N415 lopen.

Met de fiets:
De Zeven Linden ligt tussen fietsknooppunt 63 en 90.

Markering en beschrijving van het parcours
De routes zijn gemarkeerd met pijltjes en linten met opdruk. U ontvangt voor vertrek een routebeschrijving. 

GPS (Global Positioning System)
Deze wandeltocht bieden we ook aan als GPX-track voor uw GPS-apparaat of App op bijvoorbeeld uw smartphone. U ontvangt de GPX-track na voorinschrijving en betaling. Wij verzenden de track meestal pas op vrijdag voor de wandeltocht i.v.m. eventuele wijzigingen.

Organisatiebureau
Het organisatiebureau opent om ± 7.30 uur (voor de langere afstanden) en sluit om 17.00 uur.
De 50 km lopers mogen starten tussen 6.30 en 7.30 uur. 
We verzoeken u af te melden bij terugkomst (eventueel telefonisch) uiterlijk om 17.00 uur, voor de 40 km en 50 km is dat uiterlijk 18.00 uur .

Rustposten en horeca op de routes
In de horecagelegenheden of op de terrassen wordt het meestal niet op prijs gesteld eigen etenswaren te nuttigen. De exacte locaties worden later bekendgemaakt. Niet alle locaties zijn al heel vroeg open. Houdt u daar rekening mee!
Mogelijk wordt dit jaar wederom een van de rustposten van de 33 en 40 km routes ingericht en bemand door een team van Roparun. De opbrengst van de verkoop gaat dan naar dit goede doel!

Rolstoelgebruik
Dit parcours is minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Honden:
Het gehele parcours toegankelijk voor honden. Soms mag uw viervoetige vriend (mits goed onder appel) los meelopen. Ook zijn er gebieden waar de hond wel aangelijnd dient te zijn. Let aub op de borden van de natuurbeheerders!
LET OP: een deel van de route wordt druk bezocht door hondenbezitters. Houdt u daar rekening mee.

Kenmerken van deze wandeltocht
Heide, bos en bebouwde kom.

Beschrijving van het parcours
Het parcours gaat o.a. naar de Stulp, Nonnenland, Lage Vuursche, Hoorneboegse Heide, Hilversums Wasmeer, het bovenste topje van Den Dolder en langs Hollandse Rading. E.e.a. afhankelijk van de te lopen afstand. Een afwisselende tocht, verhard en onverhard. 

Bijzonderheden en wetenswaardigheden tijdens deze wandeltocht
Westarten op Allurepark de Zeven Linden. Wellicht wilt u overnachten?