Nordic Walking en Exerstrider Nordic Walking

Nordic walking
Deze vorm van wandelen wordt beoefend met poles (stokken). NW kan het beste omschreven worden als: het wandelen met poles waarbij de poles gebruikt worden als extra afzetmogelijkheid naast de afzet vanuit de benen (voeten). U traint met NW het hele lichaam! Het is een ideale sport voor mensen die op een pittige en leuke manier in de buitenlucht aan hun conditie willen werken. Maar ook als u wilt afvallen, of lage rugklachten hebt, is NW zeer geschikt. U versterkt namelijk de rug- en buikspieren, naast de been- en armspieren! Voor ouderen of mensen met een wat minder stevige stand, door bijv. evenwichtsproblemen, of minder sterke spieren, is NW ook uitermate geschikt. Het lopen met stokken geeft steun en balans bij iedere stap en zodoende kan men ook zelfverzekerder zijn bij het lopen. Door deze loopactiviteit, mits op de juiste wijze uitgeoefend, worden veel spieren ongemerkt versterkt, waardoor men ook de zelfredzaamheid bij de algemene dagelijkse handelingen kan verbeteren.

Schoeisel en kleding bij Nordic Walking
Het allerbelangrijkste zijn de schoenen. Het beste is gewoon een paar goede wandelschoenen. Voor NW bij voorkeur lage schoenen. Als u geen wandelschoenen hebt, zijn een paar stevige schoenen waar u de hele dag op kunt lopen, ook goed.
Kleding wordt aan de weersgesteldheid aangepast. Is het warm, niet te veel aandoen en een flesje water meenemen! Is het koud, kunt u het beste in laagjes werken. Verschillende shirts over elkaar heen dragen en daar een trui/jack overheen isoleert het beste. Als het regent draag je een wind/waterafstotend jack.

Specifiek voor Nordic Walking
Deze sport wordt beoefend met poles (stokken). Deze zijn in verschillende soorten te koop. Laat je goed voorlichten in de sportzaak! Er zijn verstelbare stokken en stokken op maat. Kies in ieder geval stokken van een licht materiaal. Voor wie het Nordic Walken eens wil uitproberen en nog geen Nordic Walking stokken (poles) heeft, bestaat er eventueel de mogelijkheid om ze bij ons te lenen om zo toch te kunnen kijken of het wat voor u is.

Voor de Nordic Wandelaars die graag in groepsverband willen we begeleide tochten gaan organiseren.
Bij deelname aan deze tochten kun je je eigen poles (stokken) meenemen,
maar ze zijn ook beschikbaar (huur) bij WSC De Verbinding.

De voordelen van nordic wandelen:
– lekker in de buitenlucht
– gebruik meer spieren op een soepele en gezonde manier
– het is reuze gezellig!

Interesse? Loop vrijblijvend een keer mee! Dit kan voorlopig in de de reguliere wandelgroepen. Bij voldoende interesse zullen er weer aparte NW-groepen starten!

Nog niet zo thuis in de techniek? Volg eens een techniekcursus of loopt mee in een groep. Alle wandelingen worden begeleid.

Sinds kort bieden we ook de mogelijkheid om Exerstrider Nordic Walking bij ons te leren en te beoefenen. Deze vorm van Nordic Walking is eenvoudiger aan te leren en zeer geschikt voor verschillende doelgroepen. Van een ontspannen niveau tot een complete pittige work-out achtige training. Alles is mogelijk!

Interesse? neem dan contact met ons op via het contactformulier, we helpen u graag.